Alternativa Forum

Kristali i drago kamenje

Ovo je diskusija na temu Kristali i drago kamenje u podforumu Kristali i plemeniti metali
SEDAM ČAKRI, ZRAKE I KRISTALI   Bijela svjetlost ulazi kroz auru. ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Kristali i plemeniti metali

Alternativa Forum


Kristali i plemeniti metali Svojstva i utjecaj na čovjeka

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 16-04-11, 09:13   #11
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani SEDAM ČAKRI, ZRAKE I KRISTALI

SEDAM ČAKRI, ZRAKE I KRISTALI

 

Bijela svjetlost ulazi kroz auru. Svaka od sedarn zraka ulijeva se u odgovarajući  duhovni centar ili čakru sa njenim posebnim osobinama. Svaka čakra upija  posebnu struju vitalne energije kroz njenu posebnu boju zrake odgovarajuće  fizičke okoline i sa više razine svjesnosti. One su specijalizirani kanali obojenih  energija. 4ne su eterični organi koji rade kroz misli i emocije direktno prema  fizičkom tijelu.

Tabela pokazuje kako sedam zraka odgovara čakrama i na koje osobine utječe.

               

Sjajni spektar boja duge podsjeća nas da skala boja ima svrhu da podigne,  oplemeni i produhovi sav život. Komunikacija sa duhom boje podiže nas iznad  realnog materijalnog, gore u sfere duha i u kozmički prostor jer svjetlost je  univerzalna i beskonačna.

Duga objavljuje predivnu tajnu kroz Ijepotu i duhovnu suštinu sedam zraka. Tu su  sve mogućnosti, najveće dinamične snage i moći. Duga sadrži moć apsoluta.  Sjajni spektar duge podsjeća nas da skala boja ima svrhu da nas podigne,  oplemeni i produhovi sav život. Komunikacija sa duhom boje podiže nas iznad  realnog materijalnog, gore u sfere duha i u kozmički prostor, jer svjettost je  univerzalna i beskonačna.

Prema tradiciji yoge postoji stanje koje se naziva "rainbow body" koje se postiže  dugotrajnom praksom yogi učenja. Fizičko tijelo prenosi se u tijelo svjetlosti. To je  najviše postignuće tijela.

 

ČAKRE

 1. muladhara 

2. svadhišthana

 3. manipura

4. anahata 

5. višudha 

6. ajna

7. sahašrara

 

BOJE  crvena, crna  crvena, narandžasta  žuta, zelena, roza  plava, ljubičasta  zlatna, bijela

 

KRISTALI  jaspis, hematit, dimni kvarc  karneol, citrin, tigrovo oko  citrin, topaz

žad, rozenkvarc, aventurin  sodalit, lazulit, ametist, sugilit  gorski kristal

 

PRVA ČAKRA - muladhara (baza kičme)

svi crveni kristali: rubin, koralj, crveni jaspis, garnet, hematit

Crveno je simbol života, snage, vitalnosti i fizičke prirode. U prirodi se crvena boja  povezuje sa toplinom, vatrom, Ijutnjom upravo kao što pocrvenimo kada smo u  stanju Ijutnje ili strasti. Crveno je boja vatre. Crvenilo zemaljske vatre prelazi u  zlatno - žuto (čista duhovnost) kako se uzdiže. Crveno je boja jednostavnih tipova.  Roza je medutim boja univerzalne harmonije.

Kod liječenja crveno je odlično kod bolesti krvi, kao anemija npr. Treba biti  korištena u stanjima iscrpljenosti, kad je hladnoća i promrznu ruke i lice, kod  stanja pothranjenosti, depresija i letargije. To je iscjeljujuća i stimulirajuća  vibracija.

 

DRUGA ČAKRA - svadhištana (pupčana)

svi narančasti kristali: karneol, narančasti jaspis, opal

Narančasta je simbol energije. Sastavljena je od crvene i žute. Crveno simbolizira osobnost a žuto mudrost. Medutim, integrirajući ova dva svojstva možemo nadići Ijutnju i stabilizirati samokontrolu.

Kod iscjeljivanja narančasta je od suštinskog značenja za zdravlje i vitalnost. Ona je topla, pozitivna, stimulirajuća. Prvotno djeluje na vitalne probleme asimilacije i cirkulacije. Regulira probavu hrane.

TREĆA ČAKRA - manipura (solar pleksus) svi žuti i zlatni - žuti kristali : citrin, topaz

Žuto je simbol uma, intelekta, visoke inteligencije, mudrosti, mentalne razine. Ovo je pozitivna magnetična vibracija koja umirujuće djeluje na živce. Obzirom na to da je solar pleksus organizirani "mozak~ nervnog sistema, top je naše "sunce" ili centar snage i potrebno je da bude u savršenoj ravnoteži. Žuto je medutim veliki "izjednačivač" za iritantna stanja nervnog sistema koje uravnotežuje energije solar pleksusa.

Kod iscjeljivanja žuto moćno djeluje i liječi dijabetes i konstipaciju. Ako je netko neuobičajeno slab i mršav on vjerojatno "vuće" suviše crvenog zračenja i žuto će mu pomoći da neutralizira to stanje u sistemu. Za one koji su predebeli i flegmatični plavo zračenje je vjerojatno prekomjerno i žuto zračenje će im pomoći neutralizirati i takovo stanje.

 

ČETVRTA ČAKRA - anahata (srčana)

svi zeleni kristali i roza kristal: smaragd, turmalin, malahit, žad, aventurin i rozenkvarc

Zeleno je simbol harmonije, simpatije, kreativnosti, zdravlja, izobifja u prirodi. Zeleno je mješavina žutog (duša) i plavog (duh). Pojavljuju se u spektru u točki balansa boja, izmedu prve i treće zrake (koje su više posvećene fizičkom aspektu i tri posljednje zrake (koje se odnose na duhovni aspekt). Zeleno djeluje prema van u horizontalno, a plavo prema gore u vertikalno. Zajedno oni tvore križ. koji je simbol života. Zelena boja, koja zrači svuda u prirodi - u poljima, šumama, travi odmara umorne živce i daje novu energiju.

Kod iscjeljivanja zeleno ima balansirajuće vibracije što je važno za nervni sistem. Ono ne razdražuje, raspaljuje ili iritira. Obzirom na jak utjecaj na srčanu čakru, koja je centar opskrbe krvlju, zeleno je velika pomoć za bilo koji problem sa srcem ili poremećaj krvnog pritiska. Uvijek može biti upotrebljeno da smiri umorne živce i pomoći svakome tko treba energiju. lako će se zeleno u osnovi koristiti da kreira zdravije vibracije, neki će čitalac možda željeti raditi na srčanoj čakri sa ružičastim kristalom, pošto roza simbolizira nježnost, naklonost i Ijubav. Neki fjudi možda trebaju pustiti više nježnosti i Ijubavi u svoje srce, a ako je to slučaj, radite s kristalom rozenkvarc , rodokrozit ili ružičasti turmalin.

 

PETA ČAKRA - višudha (grlena)

svi plavi kristali: safir, lapis lazuti, sodalit, akvamarin, tirkiz, plavi topaz

Plavo je simbol predanosti, inspiracije, beskrajnosti i vjerskih osječanja. Ono  podiže, uzvisuje i inspirira prema većim visinama i nastojanjima i dostignućima.  Proizvodi toplinu, mirno zračenje koje ima uspavljujuća svojstva. Grlena čakra je  fokusirajuća točka govorene riječi. Pomoću ovog centra nastanjeni duh u svakom  od nas dokazuje komunikaciju sa vanjskim svijetom. Grlena čakra je zadužena za  izražavanje osječaja.

Kod iscjeljivanja plavo zračenje ima veliku kurativnu snagu u pogledu bilo koje  bolesti ili blokade u grlu. Pošto je plavo povezano sa nestašicom topline, ono se  upotrebljava za snižavanje temperature ili kod nekog unutarnjeg krvarenja ili  uzrujanog stanja. Plavo je smirujuče, sedativno, astrigentno i iscjeljujuće. Duboko  tamno plavo indikativna je snaga nevjerojatnog intenziteta, dok je svijetlo plavo (ili  azurno) indikativno za visoko etična nadahnuča.

 

ŠESTA ČAKRA - ajna (treće oko)

svi indigo kristali: safir, azurit, lapis lazuli, ametist

Indigo zračenje je simbol mističnog kraljevstva - duhovnog postignuća,  samospoznaje, mudrosti. Ovo zračenje pomaže u otvaranju trećeg oka (unutarnjih  ili vanjskih vizija) i ono otvara vrata podsvijesti. Ono može oživjeti duboko  pokopana sjećanja duše. Indigo simbolizira most izmedu konačnog i  beskonaćnog. Ono izbacuje negativne elemente iz svijesti i pomaže u stvaranju  viših razina. Pomaže i vodi nas u unutarnjem putovanju prema kozmičkom znanju.  U iscjeljivanju velika mu je vrijednost u tretmanu bilo kojeg mentalnog poremećaja.  Takoder se upotrebljava da pomogne razvoju trećeg oka.

 

SEDMA ČAKRA - sahašrara (krunska)

svi Ijubičasti kristali i bijeli i prozirni kristali: ametist, fluorit, gorski kristal

Ljubičasto zračenje je znak duhovnog majstorstva. To je najviša, najsuptilnija  specijalizacija svjetlosti i odgovara najvišim elementima u našoj prirodi. Ono stoji  na kruni spektra u kontrastu sa crvenim. Ove najviše vibracije mješavina su  crvenog(materija) i plavog (duhovno). Zadatak je čovjeka produhoviti materiju, a  proces transformacije može biti bolan. Kada radite s kristalima imajte na umu da  su tamniji tonovi povezani sa tugom. Tamno Ijubičasto označava visoko duhovno  postignuće, blijedo Ijubičasto ukazuje na kozmičku svijesti Ijubav - humanost,  blještava Ijubičasta označava transcendentalni idealizam.

U iscjeljivanju Ijubičasti kristali pomažu kod nesanica, glavobolja i kod lakših  mentalnih poremećaja.

 

Bijelo sadrži sve boje u sebi, aktivnost, pozitivnost. Moć bijelog zračenja nije toliko  u fizičkom iscjeljivanju koliko u duhovnoj iluminaciji. Bijelo se upotrebljava za  zaštitu oba: mentalnog i fizičkog tijela. Postoje situacije u kojima se čudesna  zaštita postiže okruživanjem pojedinca aurom bijele svjetlosti.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Arwen (16-04-11), branman (21-05-12), buda (31-12-11), dkovacic (25-07-11), lucero (11-09-12), sitka (22-05-12), sunčica (02-11-11), Tree (31-12-11), Uoo (02-11-11), vania (02-06-12), VolimPostojati (30-05-12)

Nepročitano 02-11-11, 07:35   #12
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani PIRITPirit je sulfidni mineral, čija je formula FeS2. Zbog metalnog sjaja i mesingano žute boje se naziva lažno zlato, zbog sličnosti sa zlatom. Pirit je najčešći sulfidni mineral. Naziv mu je izveden iz grčke riječi πυρίτης (puritēs) – vatreni, zbog varnice koju daje prilikom ukresavanja na čeliku ili kremenu.
Osobine [uredi]

Kristalizira u kubičnom kristalnom sistemu. Dolazi najčešće u kristalima oblika kocke i oktaedra. Pirit dolazi sa ostalim sulfidnim i oksidnim mineralima, u kvarcnim žilama, sedimentnim i metamorfnim stijenama i u ležištima uglja. Pirit se upotrebljava za proizvodnjusumpor dioksida, za upotrebu u industriji papira, proizvodnji sumporne kiseline, itd.


Pirit: Prazni se 1 put mjesečno u posudi sa kamenčićma hematita a punimo ga sa gorskim kristalima ili na suncu.

Pomaže u čišćenju dišnih puteva, krijepi krvotok i pojačava opskrbu krvi kisikom.
pobuđuje vedrost i optimizam....


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Malina (02-11-11), sunčica (02-11-11), Tree (31-12-11), Uoo (02-11-11)
Nepročitano 31-12-11, 09:26   #13
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani

Ljekovito kamenje ili kristaloterapija
Ljekovito kamenje ili kristaloterapija
U našoj trgovini možete po Vašolj želji naručiti nakit izrađen sa nekim od dole navedenih kamenja. Samo pošaljite e-mail na našu kontakt e-mail adresu.
Od davnina postoji vjerovanje da poludrgago kamenje i kristali imaju posebne moći na ljude i našu okolinu. U nastavku teksta pogledajte opis ljekovitosti koji su još naši preci koristili u liječenju. Pojedino kamenje imamo i u našoj ponudi naušnica, oglica ili narukvica:
***********************************************************************************************************************************
AHAT je posebna vrsta kvarca prošaran kalcedonom, opalom, ametistom, hematitom… Daje hrabrost, energiju, snagu, rastjeruje strahove i daje porast samopouzdanja. Osim toga štiti od štetnog zračenja, od oluje, gromova, glavobolje i groznice. Sprečava iritacije kože, liječi groznicu i očne infekcije, poboljšava vid i cirkulaciju, pomaže plodnost kod žena. Ahat može pomoći osobi da postane rječita te poveća atletsku snagu i hrabrost.
AKVAMARIN je dragi kamen rođenih u znaku Škorpiona, a može ga nositi i osoba u znaku Bika. Svojom zelenkastoplavom bojom potiče osjećaj vjernosti i postojanosti i zato se koristi i kao amajlija koja učvršćuje vjernost u vezi i braku. Poznat je kao kamen hrabrosti i odvažnosti. Osim toga potiče brze intelektualne reakcije, daje mir, umirujuću komunikaciju i štiti auru. Po starom vjerovanju ima ljekovita svojstva kod upale grla, desni, crijeva i jetre. Pomaže i kod zubobolje.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (31-12-11), sunčica (01-01-12), Tree (31-12-11), Uoo (31-12-11)
Nepročitano 31-12-11, 09:34   #14
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani

AMETIST je poznat kao „dobročini“ kamen, posebno vrijedan za osobe rođene u znaku Ribe. Ovo je iskonski kamen sreće koji je nerijetko krasio prstene visokih svećenika. Poznato je njegovo umirujuće djelovanje koje poboljšava raspoloženje kod nervoznih ili histeričnih osoba. Kao amajlija štiti čovjeka od pijanstva i svake vrste ovisnosti. Na duhovnoj razini ametist pomaže komunikaciju s anđelima, razvija telepatiju i druge psihičke sposobnosti. Ovo je izvrstan kamen za meditaciju i molitvu. Potiče dobar san.
BISER U brojnim kulturama biser ima dublje simbolično značenje. Tako su biseri u Kini simbol bogatstva, mudrosti i časti; u Japanu znače sreću, a u Indiji blagoslov brojnom djecom. U arapskim kulturama se žene ili određeni dijelovi tijela, kao primjerice zubi, uspoređuju s biserima. Osim toga, biserima su se pripisivala afrodizijačka svojstva, ali su ih smatrali i lijekom protiv melankolije i ludila. Biseri su i simbol za suze. Oduvijek se smatraju simbolima ljepote, ljubavi, sreće i bogatstva.
GORSKI KRISTAL Rimljani su vjerovali da gorski kristal sadrži energije bogova koje daju snagu, hrabrost i mudrost. Gorski kristal je univerzalan kamen, svatko bi trebao imati jedan! Čist je i snažan energetski izvor, jača energetsko polje, stimulira moždane funkcije, jača imunološki sustav i dovodi tijelo u ravnotežu, aktivira sve nivoe svijesti; daje sklad duši. Ovaj kristal koristi se i za zaštitu od energetskih utjecaja drugih ljudi, za zaštitu od zračenja kompjutera kao i za zaštitu od podzemnih zračenja. Prilikom snimanja Kirlijanovom kamerom utvrđeno je da kvarc može udvostručiti ljudsko biomagnetsko polje te zaštiti nositelja od radijacija. Generira elektromagnetizam i poništava statički elektricitet.
HOWLITEima sve osobine Tirkiza . Kao Tirkiz, ima sposobnost da umiruje bijes i ljutnju koja je usmjerena na vas. Njegova umirujuća energija također može smanjiti napetost i anksioznost, a može pomoći i umiriti prije spavanja ili meditacija. Postavljen oko kreveta može olakšati nesanice uzrokovane stresnim mislima prije spavanja. Također pomaže poticanju ambicija, ciljeva i njihovom postizanju.


JASPIS je kamen nježnosti i opuštanja. Donosi tišinu, utjehu, cjelovitost, izlječenje, blage završetke. Zovu ga još i velikim njegovateljem zbog njegove zaštitničke energije. Egipćani su crveni jaspis smatrali Izidinom krvlju, te je korišten za zacjeljivanje rana, štiti od crne magije, ublažava bolove, preventira digestivne bolove, liječi epilepsiju, dobro djeluje na živce, balansira yin/yang.U našoj Webtrgovini možemo ponuditi nakit izrađen od jaspisa, za detalje kliknite ovdje.
KIJANIT Otklanja stres i bijes i pomaže psihi da se otvori duhovnim vrijednostima istine. On vraća snagu fizičkom tijelu i organima, smiruje živce, pojačava koncentraciju, pomaže govornicima i glumcima. Djelotvoran je kod oštecenja mozga, popravlja moždana oštećenja nastala zbog nedostatka kisika i infekcije. Snizava krvni tlak, olakšava gubitak tjelesen težine. Pomaže mentalno zaostalim i mongoloidnim osobama. Jača centar za govor i motorički nervni sistem. Pomaze kod groznice, raka grla, štiti glasne žice, otklanja promuklost. Povoljno djeluje na sve disajne puteve. Liječi mišiće. Ne upija i ne zadržava u sebi negativnosti. Ne treba mu čicšćenje. Možete kupiti nakit od kijanita i u našoj trgovini ovdje: kijanit
KORALJ je kamen specifične vrijednosti za ljude rođene u znaku Bika i Škorpiona, ali se univerzalno koristi kao obrana od uroka i ostalih negativnih utjecaja. Ogrlica od koralja najbolja je zaštita od zlih duhova i steriliteta. Odlična je amajlija za djecu. U prošlosti se računalo na ljekovita sredstva koralja, koji je, samljeven u prah i pomiješan s vodom, liječio bolesti unutarnjih organa.U našoj Webtrgovini možemo ponuditi nakit izrađen od koralja, za bijele koralje kliknite ovdje a za crvene koralje kliknite ovdje.
KVARC RUŽIČASTI, poznat kao kamen ljubavi, donosi nježnost, toleranciju, praštanje. Smiruje, pomaže kod čišćenja nakupljenog bijesa, srdžbe, ljubomore, strahova. Zamjenjuje negativnost s harmonijom. Djeluje na područje srca, krvotoka, poboljšava rad bubrega; pomlađuje i revitalizira kožu. Kada se programira za mršavljenje daje izvrsne rezultate. Protiv nesanice i štiti od štetnih podzemnih zračenja, pa je s kombinacijom takvih djelovanja idealan za spavaću sobu. Kamen koji morate imati! Ispunjava ljude ljubavlju i srećom, utječe na uklanjanje opsesija i psihoza, harmonizira vitalnu energiju i otklanja srčane tegobe, a posebno aritmiju srca.
LAPIS LAZULI je kamen posvećen ljudima rođenim u znaku Vage. Takozvani „dragulj radosti“ produbljuje ljubav i prijateljstvo. Lapis lazuli donosi iskrenost, otvorenost, unutarnju moć, intuiciju, kreativnost, muževnost. Osnažuje um, tijelo i povećava svjesnost i duhovnu vezu/ evoluciju. Pomaže organizirati svakodnevicu, stišati i zaposliti nemiran um. Pomaže izgraditi samopouzdanje i tradicionalno je kraljevski kamen. Donosi i povećava ljubav i vjernost u braku. Pomaže u prevladavanju plahosti. Lapis je također dobar zaštitnik protiv fizičkih i psihičkih napada. Koristan je za sinuse, glavobolje, živčani sustav, govorne poteškoće, hipofizu, olakšanje boli. U našoj Webtrgovini možemo ponuditi nakit izrađen od lapis lazuli kamena, za detalje kliknite ovdje.
MJESEČEV KAMEN (Selenit) je amajlija osoba rođenih u znaku Raka. Svojim plavičastim tonovima smatra se da donosi sreću uopće, naročito zaljubljenima. Mjesečev kamen povećava žensku energiju, osjetljivost, intuiciju, psihičke sposobnosti. Štiti u toku trudnoće, rođenja, putovanja na moru. Povezan je sa svim vrstama ljubavi. Dobro djeluje na hipofizu, probavni sustav, pretilost, zadržavanje vode, hormonske poteškoće, menstrualne poteškoće. Kamen čistoće, nade, želje za novim početkom, dopušta da od univerzuma uzmemo što nam je potrebno.
OPAL je dragi kamen koji garantira svojim prekrasnim šarenkastim izgledom nadu i spokojstvo rođenima u znaku Vage i Bika. Opal inspirira povećanje mašte i kreativnosti. Pomaže osloboditi kočnice i povećava memoriju. Vrlo je duhovan i omogućuje uvid u “nevidljivi svijet”. Promatrajući opal, navodno, se mogu dobiti natprirodne moći posebno u sferi predviđanja događaja ili pogađanja neizvjesnih činjenica. Donosi lijepe, sretne snove. Olakšava proces promjene. Dobar za vid i Parkinsonovu bolest.

OBSIDIJAN je izrazito zaštitni kamen, tvori štit protiv negativnosti. On blokira psihičke napade, a apsorbira negativne energije iz okoline. Obsidian izvlači mentalni stres i napetost. On stimulira rast na svim razinama, pozivajući istraživanje nepoznatog i otvaranje novih horizonata. Donosi jasnoću uma i briše konfuzije. Pomaže vam da znate tko ste doista. Obsidian otapa emocionalne blokade i drevne traume. Promovira osobine suosjećanja i snage. Obsidian pomaže probavu i odstranjuje otrove. On smanjuje bol artritisa, i srodne probleme te grčeve. Grije ekstremitete.

PERIDOT se koristi za ravnotežu i stimulaciju srčane čakre. Kamen suosjećanja. Ima prijateljsku energiju i izvrstan je za liječenje. Pomaže da se preporodimo i obnovimo u svakom smislu. Donosi obilje i blagostanje. Donosi sklad u odnose, posebno u braku. Smanjuje stres, ljutnju, ljubomoru, iscjeljuje čireve i probavne poteškoće. Stvara zaštitni štit oko tijela osobe koja ga nosi.
RODONIT Olakšava psihofizičke traume, otpušta stres, smiruje um. Stimulira samopoštovanje, osjećaj samovrijednosti i dobro samopouzdanje. Dobar za olakšavanje mentalnog nemira, konfuzije i tjeskobnih slutnji. Otklanja neželjene utjecaje iz eteričkih razina. Jača centralni živčani sustav. Poboljšava pamćenje, imunitet i tjelesne reflekse. Povoljno djeluje na hipofizu, gušteraču, štitnjaču, jača kosti i slušni sustav. Smatra se da je dobar za muzičare. Čuva od nezgoda na putu pa je dobro imati ga za vrijeme putovanja.
SODALIT Iscjeljuje emotivno i fizičko tijelo. Smiruje i čisti um, donoseći mu jasnost, dubinu, mudrost i istinu. Pojačava kreativno izražavanje, izvrstan je za komunikaciju i pisanje. Pomaže u čišćenju osjećaja krivnje i straha. Povezuje misli s osjećajima i time pomaže intelektualnom sagledavanju neke situacije. Jača snagu uma preko tijela. Uzemljuju one koji iskazuju prejake emocionalne reakcije, djeluje blago sedativno. Podiže samopoštovanje i vjeru u sebe i druge. Čisti vizije i otvara treće oko i grlenu čakru. Štiti od vanjskih negativnih energija. Može se koristiti za zaštitu od kompjutorskog zračenja.Uravnotežuje rad žlijezda i limfe, jača metabolizam i imunitet, pomaže kod infekcija, opekotina i upale sinusa. Regulira šećer u krvi. Povoljno djeluje kod problema s očima, ušima, vratom i ustima. Stabilizira štitnjaču. Treba ga često prazniti pod mlakom tekućom vodom, a puni se u zemlji ili pored gorskog kristala. Ako se primijeti promjena boje ili zamućenje, treba ga dulje vrijeme držati potopljenog u vodi zajedno s gorskim kristalom.
SREBRO je opće prihvaćen kao najčistiji i najfiniji metal. U odnosu je sa četiri znaka Zodijaka: Blizancima, Rakom Djevicom i Ribama. Na njih ima izuzetno pozitivan utjecaj. Mnogi narodi pripisivali su srebru terapeutske osobine, a običaj je kako europskih tako i azijskih naroda da se srebrni predmeti ili nakit daruju kao zaštita od bolesti i briga.
TIGROVO OKO Savršen je jer je to kamen sreće. Donosi mudrost, vidovitost, mentalnu cistocu i unutrasnji mir. Povećava hrabrost i olakšava probleme kod noćnih mora, te posjeduje ljekovita svojstva. Jača bubrege, mokračni mjehur, sve žlijezde i cijeli probavni trakt. Vrlo izražajan pri eliminaciji stresa i napetosti. Brzo obnavlja energiju osobe.
TIRKIZ je prekrasni azurni kamen rođenih u znaku Bika, Strijelca i Vodenjaka. Simbol je ljubavi i bogatstva, a često se poklanja prilikom zaruka i vjenčanja. Kaže se i da smiruje napetost, obuzdava svađe i učvršćuje prijateljstvo. Prema Indijancima i istočnjačkim tradicijama tirkiz je svet. Povezan je s nebom, donosi nebesku energiju na zemlju. Potiče iskrenost i jasnu komunikaciju iz srca. Štiti od zagađenosti okoline i donosi ispunjenost i obilje. Poznat je kao glavni iscjeljujući kamen jer ubrzava ozdravljenje. Moćan je za uzemljenje i općenito zaštitu. Aktivira povučene ljude. Koristi se za mišićno tkivo, regeneraciju, stres, glavobolje.
TOPAZ je kamen posebno povoljan za rođene u znaku Strijelca i Blizanaca. Potiče sreću u ljubavi. Kad je ovaj prozirno žuti dragulj optočen zlatom, tada je odličan talisman protiv uroka. Pripisuju mu se i brojna ljekovita svojstva; djeluje protiv astme, nesanice i duševnih bolesti.
ZLATO je simbol sunca, svjetlosti u duhovnom i materijalnom smislu. Ovaj plemeniti metal posvećen je osobito ljudima u znaku Lava. Zato je perogativ kraljeva, o čemu svjedoči obožavanje zlata koje vuče korijene još iz antike. Smatra se da zlato ima povoljan utjecaj na liječenje žutice.
ZOISIT je poput rubina. Daje prirodni medij za omekšavanje rubinove kvalitete. Njegova zelena boja daje smirijući i stabilizirajući učinak. Vrlo je vrijedan za poboljšanje emotivnog života, a može biti odličan kamen za iscjeljivanje slomljenog srca i za smanjenje ili neutraliziranje opsesivnih osjećaja prema drugoj osobi.
Također može biti vrlo koristan poticaj kreativne energije. Često naše ideje se kovitlaju u glavi i nikad se ne realiziraju. Ono što je potrebno u takvim slučajevima je neki stabilizator energije što Zoisit pruža.
ŽAD je kamen žarko zelene boje koji povoljno djeluje na ljude rođene u znaku Djevice, a ne preporuča se rođenima u znaku Blizanaca i Strijelca. Naklonjen je natjecanju, razvija borbenost, odlučnost i želju za afirmacijom. Privlači i pojačava ljubav svake vrste. Također je kamen vjernosti i velikodušnosti. Donosi emocionalnu ravnotežu i stabilnost. Koristi se kod plućnih, bubrežnih problema, slabosti imuniteta, PTSP, prevelikog umora živčanog sustava. Djeluje na izlječenje bolesti očiju, bubrega i probavnih organa.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (31-12-11), indy (11-04-12), Jesam (21-05-12), Papa Dock (01-01-12), sunčica (01-01-12), Tree (31-12-11), Uoo (31-12-11), vania (02-06-12)
Nepročitano 31-12-11, 15:40   #15
<3
 
Tree's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Postovi: 4,217
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Zadani

JASPIS je kamen nježnosti i opuštanja. Donosi tišinu, utjehu, cjelovitost, izlječenje, blage završetke. Zovu ga još i velikim njegovateljem zbog njegove zaštitničke energije. Egipćani su crveni jaspis smatrali Izidinom krvlju, te je korišten za zacjeljivanje rana, štiti od crne magije, ublažava bolove, preventira digestivne bolove, liječi epilepsiju, dobro djeluje na živce, balansira yin/yang.

Imam ga, a vidi i treba mi


…a o zmajevom biseru ni rijeci!Podijeli post!

Tree je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (01-01-12), Papa Dock (01-01-12), sunčica (01-01-12), Uoo (31-12-11), vania (02-06-12)
Nepročitano 21-05-12, 19:32   #16
New member
 
konan77's Avatar
 
Datum registracije: May 2012
Postovi: 1
konan77 is on distinguished road
Zadani

Oprostite mi ali ja u nadnaravne moći kristala/minerala ne vjerujem... to je protiv krščanske vjere (iako vas je 98% krščana)...to su jednostavno ljudi umislili jer im je trebao neki oslonac u životu (mnogi če to reči i za vjeru), no ja sam izabrao vjeru...ja volim kristale i skupljam ih ali ne vjerujem u neke moći :)
konan77 je offline   Reply With Quote
Nepročitano 21-05-12, 20:40   #17
Supermoderator
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,305
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Dobrodošao Konan.

Nema ničeg nadnaravnog. Sve je naravno. Jer je sve stvoreno od Boga, od svevišnjeg.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (29-05-12), dkovacic (23-07-12)
Nepročitano 21-05-12, 22:10   #18
Fallen
 
moqui's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Postovi: 1,789
moqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond repute
moqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond reputemoqui has a reputation beyond repute
Zadani

pa sve što postoji je protiv kršćanske vjere

"Ametist je izvrstan kamen za meditaciju, molitvu (tijekom povijesti često su ga nosili biskupi i pape u prstenu)"

"Jaspis - PRVI HRIŠĆANI su ovaj kamen posvetili apostolu Petru zbog njegovog neustrašivog duha"

"Prema Bibliji topaz je bio jedan od kamenova koji su krasili grudi prvosveštenika Arona."

"U srednjem vijeku Sveta Hildegarda iz Bingena na isti način je koristila kristale sa ljekovitim biljem."

"Arkanđeo Gabrijel, "Božji glasnik", poznati po navještenju Bogorodici koji i prenosi obavijesti od Boga, u ruci mu je glasnički štap ili ljiljan, a ponekad i upaljena svjetiljka, ili zrcalo od zelenog jaspisa na kojem su ispisane Božje riječi."

"Dijelovi Božjeg slavnog nebeskog grada, Novog Jeruzalema, bit će sagrađeni od kristala. U Bibliji piše: ′′Sav u slavi Božjoj, blistav poput dragoga kamena, kamena slična kristalnom jaspisu. … Zidine su gradske sagrađene od jaspisa, a sam grad od čistoga zlata, slična čistu staklu. Temelji su gradskih zidina urešeni svakovrsnim dragim kamenjem: prvi je temelj od jaspisa, drugi od safira, treći od kalcedona, četvrti od smaragda, peti od sardoniksa, šesti od sarda, sedmi od krizolita, osmi od berila, deveti od topaza, deseti od krizopraza, jedanaesti od hijacinta, dvanaesti od ametista."


KokoKaoPodijeli post!

moqui je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
branman (22-05-12), dkovacic (23-07-12), Ezekiel (12-09-12), Jesam (11-09-12), vania (02-06-12)
Nepročitano 11-09-12, 00:22   #19
Silence
 
Skylight's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Split
Postovi: 98
Skylight has a brilliant future
Skylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant futureSkylight has a brilliant future
Zadani

Ja sam bio na sajmu dragih kamenja i kristala kad su bili u Splitu ove godine i među svim kamenjima najviše sam osjetio narančasti Selenit. Kad sam ga uzeo sve mi je bilo u nekoj narančastoj svjetlosti i smirujuće. Sad sam od mame dobio Selenit al je više srebrenast/bijel nego narančast, al je super dok meditiram ( krunska čakra )


Think lightly of yourself, but deeply of the world ~ Miyamoto MusashiPodijeli post!

Skylight je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
gordanaa (11-09-12), Tree (11-09-12)
Nepročitano 11-10-14, 11:44   #20
Miu
=^.^=
 
Miu's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Postovi: 2,207
Miu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond repute
Miu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond reputeMiu has a reputation beyond repute
Zadani

Ovu noć spavala sam s nekim kristalima ispod jastuka. Ujutro sam se probudila s karneolom ispod trbuha Ostali su i dalje bili ispod jastuka. Baš me iznenadilo kako je skliznuo, baš na područje 2. čakre i to jedini...još k tome i tako daleko od jastuka
Koliko se sjećam, u ruci sam držala u polusnu navečer manju špicu gorskog. No ona je i dalje ostala ispod jastuka. Tako da, ako je koji kristal imao šanse skliznuti, onda je to bila špica. Stvarno me ugodno iznenadilo


/\__/\
(=^_^=) .Podijeli post!

Miu je offline   Reply With Quote
Miu, hvala ti na korisnom postu!
Jesam (11-10-14)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:14 sati.
Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0