Kristali i drago kamenje

Collapse
X
 
  • Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • zoricab
    Super Moderator
    • Mar 2009
    • 22098

    Kristali i drago kamenje

    PRIJATELJI, UČITELJI I ISCELJIVAČI

    Click image for larger version

Name:	kristali-naslovna.jpg
Views:	1
Size:	12.3 KB
ID:	667752

    Kristali su oduvek bili tu, puno, puno pre nas su bili prisutni na našoj planeti, pomažući njen razvoj. Primali su sveprisutnu Kosmičku ljubav, uvećavali i isijavali svoje postojane energetske vibracije svuda oko sebe. Odašiljali su u svet svoju ljubav i duhovnost. Našli su se kao pomoć Imakulati – Velikoj majci planete Zemlje da održava u svome srcu predivnu čistu sliku sveta budućnosti. U Njenom srcu oduvek smo bili i mi ljudi. Kristali su sijali, prenosili svetlost, ljubav, toplotu Sunca, svoju strukturalnu stabilnost. Sve je temeljno pripremljeno i kad je došlo vreme dogodili smo se i mi.

    U cik zore ljudske civilizacije, kristali su grejali naše srce, prenoseći nam nepogrešivo poruke ljubavi našeg Oca – Tvorca neba i zemlje. Bog je stvorio kristale da budu pomoć svetu i da potsećaju ljude na prvobitnu nepromenjivu zamisao utisnutu u srce Velike Majke.

    Prvom čoveku, kao i ovom danas nije bilo teško da zapazi blistavi kristalni sjaj, plamenove boja dragog i poludragog kamenja. Danas ljudi sa njima trguju, njihovu vrednost mere novcem, zlatom. Kristali su naši prijatelji koji nam pomažu živeti. Oni su nam učitelji i isceljivači. Mogu biti ukras i odraz moći, pasija ili manija, zavisi u čijim su rukama. Odašilju nam ljubav, čistu, postojanu, uvek ponavljanu u istom ritmu, razgaljuju naše srce. Ostalo je još samo da postanemo svesni i uvedemo u našu stvarnost taj čarobni, blistavi, isceljujući svet kristala.

    Minerali, drago i poludrago kamenje oduvek su fascinirali čoveka pre svega zbog svoje vizuelne privlačnosti, izuzetne čistoće, igre boja ili transparentnosti. Sa stanovišta duhovne nauke carstvo minerala pripada osnovnoj stepenici evolucije svesti, i pored toga što po mnogim karakteristikama koje diktira okvir sadašnjeg stepena razvoja nauke, ovi entiteti ne spadaju u kategoriju živih svesnih bića, već je potonja rezervisana samo za biljno, životinjsko i ljudsko carstvo.

    To što su minerali sposobni da interaguju sa svetlošću posledica je njihove specifične građe. Oni kao sastavne delove svoje strukture poseduju atome različitih vrsta. Minerali se odlikuju svojim karakterističnim hemijskim sastavom koji nam daje informaciju o zastupljenosti atoma određenih elemenata u strukturi datog minerala. Na primer, gorski kristal, jedan od najzastupljenijih minerala na Zemljinoj kugli, po svojoj prirodi pripada porodici minerala koji se naziva silika. Njegova hemijska formula je SiO2 i govori nam o tome da se gorski kristal sastoji od silicijuma i kiseonika, pri čemu je atoma kiseonika dvostruko više nego atoma silicijuma. Osim hemijske formule, dodatnu informaciju dobijamo poznavanjem međusobnog rasporeda atoma silicijuma i kiseonika u prostoru. Svaki od ovih atoma sa svoje strane, u tako formiranoj zajednici donosi određeni broj elektrona, koji služe kao vezivno tkivo odgovorno da održava kristal kao jedinstvenu celinu.

    Elektroni su najvažnije strukturne jedinke koje su u stanju da stupaju u bliski odnos sa svetlošću. Taj odnos se očituje u tome da su elektroni sposobni da apsorbuju svetlost određene energije pri tome prelazeći u stanje povišene energije, ili da emituju svetlost koju su apsorbovali, pri tome snižavajući svoju energiju. Takođe, svetlost može biti reflektovana, rasejana, ili prelomljena od strane kristala kao celine, ili od određenih kristalnih ravni duž kojih su atomi raspoređeni u kristalu.

    Kristali imaju različite vibracije. Oni su sposobni da akumuliraju energije u skladu sa svojom prirodom, da ih uvećaju i povratno delotvorno izračavaju na nas i našu okolinu delujući kroz rezonancu i vibraciju. Velika je korist i pomoć od kristala ako smo im prijatelji, ako ih volimo i priželjkujemo njihovu energiju. Kad naučimo da komuniciramo sa njima otkriće nam mnogo više, otkriće nam i svoje skrivene vrednosti.
    Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!
  • sunčica
    :)
    • Dec 2009
    • 8629

    #2
    Naletela sam danas na članak o izboru dragog kamenja i minerala prema mesecu rođenja, pa verujem da će koristiti onima koje zanima ova tema.

    Dakle ovako:
    Januar - granat, smaragd,
    Februar - ametist, krvavik,
    Mart - krvavik, žad, akvamarin,
    April - dijamant, opal,
    Maj - smaragd, safir, ahat,
    Jun - aleksandrit, mesečev kamen, biser,
    Jul - rubin,
    Avgust - sardoniks, dijamant, safir, periodot,
    Septembar - safir, ahat, mesečev kamen,
    Oktobar - turmalin, jaspis, opal,
    Novembar - citrin, biser, topaz,
    Decembar - cirkon, tirkiz, crni oniks.

    Možda vama neće prijati baš taj kamen koji vam se preporučuje.
    Potrudite se da osetite da li vas neki od njih posebno privlači? Vaša podsvest možda najbolje može da vam odgovori, da li vam je upravo navedeni dragi kamen potreban ili ne. Ako vas određeni kamen jako privlači - to je onda najbolji izbor za vas. Jer, postoji uverenje da mi ne biramo dragi kamen, već da kamen bira nas.

    Eto, ovo je moj skroman doprinos ovoj temi...
    Gledaj dalje nego što vidiš.

    Comment

    • baby-_
      New member
      • Nov 2010
      • 1

      #3
      evo da se i ja ukljucim u temu.... :D
      iako je ocito po mjesecu moj kamen rubin zanima me i fascinira me žad pa ako imate i znate neke dodatne informacije o tom kamenu molim vas da pišete puno pozdrava :)

      Comment

      • alison
        back to basic
        • Mar 2010
        • 9616

        #4
        kristalno kraljevstvo

        PERIDOT - Koristi se za ravnotežu i stimulaciju srčane čakre. Kamen suosjećanja. Ima prijateljsku energiju i izvrstan je za liječenje. Pomaže da se preporodimo i obnovimo u svakom smislu. Donosi obilje i blagostanje. Donosi sklad u odnose, posebno u braku. Smanjuje stres, ljutnju, ljubomoru, iscjeljuje čireve i probavne poteškoće. Stvara zaštitni štit oko tijela osobe koja ga nosi.
        RUBIN - Rubin donosi cjelovitost, odanost i sreću. Povećava velikodušnost i donosi blagostanje, romantičnu ljubav. Zaštitnik doma, posjeda, djece i psihe. Kamen visoke energije i moći, donosi iscjeljenje na svim stupnjevima. Povezan je s korijenskom čakrom.
        RODONIT - Rodonit je kamen gracioznosti i elegancije. Smanjuje tjeskobu i povećava pažnju za detalje. Koristan je za srčanu čakru, otvara nas za bezuvjetnu ljubav i povećava korisnost za čovječanstvo. Umirujući kamen. Također je to i kamen suprotnosti. Svijetlo ružičasta boja nagovještava energiju koja povećava vatrenu ljubav. A crna ukazuje prizemnu energiju. Potiče vatrenu ljubav, ali koja je i prizemljena. Fizički pomaže kod srčanih problema, osjetljivosti na svjetlo, problema s grlom, upale zglobova.
        SAFIR - Safir je kamen kreativnog izražavanja, intuicije, meditacije i povećava sve te stvari. Koristan je za mentalnu jasnoću i protiv depresije. Koristi se za spuštanje groznice i temperature, poteškoća sa sluhom, rak. Povezan je sa šestom čakrom.
        SARDONIKS - Donosi sreću u ljubavi i igri. Povezan je s prvom i petom čakrom. Regulira rad žlijezda, posebno štitnjače. Smiruje srce, čuva pluća i [COLOR=#018D25 ! important]dišne puteve[/COLOR], povoljno djeluje na jetru.
        SEPTARIAN - Septarian donosi osjećaj radosti i duhovnog uzdizanja. Poboljšava razumijevanje i komunikaciju s Majkom Zemljom. Donosi nam i jedno nesvjesno poznavanje budućnosti, osjećaj budućnosti i spremnost za sve što se može dogoditi i iskrsnuti. Pomaže nam se prilagoditi novim idejama, pomaže poslovni uspjeh. Koristan je u liječenju krvi i bubrega. Jača mozak i prokrvljenost mozga, povećava koncentraciju. Njegova energija prodire kroz treću čakru u živčano tkivo i razvija snagu direktno u mozgu. Povezan je s nižim čakrama.
        SERPENTIN - Serpentin je koristan i svestran kamen. Pomaže emocionlno čišćenje, razvija psihičke moći, privlači ljubav i novac. Koristi se za dizanje kundalini energije. Izvrstan kamen za meditaciju. Posebno štiti od različitih otrova, eliminira parazitne infekcije. Aktivira obrambeni i hormonalni sustav, pomaže postići ciljeve.
        TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
        KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
        DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
        (H. FORD).
        pridruži nam se u bblj

        Comment

        • alison
          back to basic
          • Mar 2010
          • 9616

          #5
          SODALIT - Sodalit je kamen logike, racionalnosti, učinkovitosti i istine. Pomaže rad u grupi, stimulira razmišljanje, pomaže u prepirkama, svađama i drugim neslaganjima. Potiče poštene emocije. Donosi porast inteligencije, znanja; može ujediniti logiku i duhovno. Koristan je za žlijezde, oči, probavni sustav, nesanicu, nedostatak kalcija, za brže liječenje prehlada. Povezan je s petom i šestom čakrom.
          SUNČEV KAMEN - Sunčev kamen je moćan za uklanjanje strahova i fobija svake vrste. Potiče sposobnost vođenja i nositelju donosi kvalitete vođe. Smanjuje stres i depresiju. Donosi sreću i obilje; preokreće negativne energije i psihičke napade u pozitivnu energiju. Donosi porast osobne moći i životne energije. Koristan je za opće zdravlje, energiju, seksualnu disfunkciju, porast seksualne energije. Povezan je sa sakralnom čakrom.
          STROMATOLIT - Kada život upadne u kolotečinu i dosadnu shemu uzrokuje razmjenu žive aktivnosti i mira. Potiče metabolizam i lučenje, jača tjelesno tkivo. Duboko prodire kroz korijensku čakru i preplavljuje cijelo tijelo osjećajem mira, sigurnosti i ugode.

          TANZANIT - Tanzanit stimulira grlo, treće oko i krunsku čakru, povećava duhovni razvoj, intuiciju i uvid. Pomaže povezivanje s višim područjima i bićima iz druge dimenzije. On daje zaštitu dok radimo na duhovnom unaprijeđenju. Donosi osjećaj mira, pojedincu i okolini. Koristan je za kožu i rane.
          TIGROVO OKO - Tigrovo oko je jak zaštitnički kamen i odličan za uzemljenje. Povećava nepovredivost, praktičnost, ispravno korištenje moći. Povećava sreću, donosi blagostanje, često u obliku novca. Štiti tijekom putovanja (super ga je staviti u automobil). Pomaže da jasno sagledamo i vidimo stvari bez iluzija. Koristi se za oči, reproduktivni sistem, polomljene kosti, probavu, crijeva. Povezan je sa solarnim pleksusom i donosi nam osobnu moć. Vrlo jak kamen.
          TIGROVO ŽELJEZO - Tigrovo željezo je važan ljekoviti kamen, jer je kombinacija hematita, crvenog jaspisa i tigrovog oka, koji stimulira proizvodnju energije. On je postojan, nepromjenljiv kamen koji rijetko treba čišćenje. Povezan je s prvom čakrom, stimulira samopouzdanje, samouvjerenost, poboljšava izdržljivost i posebno je važan onima čiji život zahtijeva puno fizičkog napora. Kada je opasnost blizu, pomaže nam pronaći utočište. Tigrovo željezo je jak zaštitnik i odbija zle čari, loše misli nazad prema pošiljatelju.
          TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
          KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
          DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
          (H. FORD).
          pridruži nam se u bblj

          Comment

          • alison
            back to basic
            • Mar 2010
            • 9616

            #6
            TIRKIZ - Prema Indijancima i istočnjačkim tradicijama tirkiz je svet. Povezan je s nebom, donosi nebesku energiju na zemlju. Potiče iskrenost i jasnu komunikaciju iz srca. Štiti od zagađenosti okoline i donosi ispunjenost i obilje. Poznat je kao glavni iscjeljujući kamen jer ubrzava ozdravljenje. Moćan je za uzemljenje i općenito zaštitu. Aktivira povučene ljude. Koristi se za mišićno tkivo, regeneraciju, stres, glavobolje. Povezan je s petom čakrom.
            TURMALIN KVARC - Turmalin kvarc je izvrstan zaštitnički kamen. Donosi ravnotežu i unutarnju snagu. Učinkovito rješava probleme. Povećava usredotočenost i otključava memoriju. Jača imunitet, pomaže kod disleksije, artritisa, olakšava bolove kičme. Povećava samopouzdanje, smanjuje strah. Uklanja osjećaj žrtve, a privlači inspiraciju, suosjećanje i toleranciju. Moćan mentalni isjelitelj. Stvara ravnotežu između lijeve i desne strane mozga, pretvara negativne misli u pozitivne. Učinkovit je za uzemljenje. Snaži energiju tijela protiv vanjskih prodora i odbija štetne utjecaje iz okoline. Usklađuje meridijane, suptilno tijelo i čakre. Formira zaštitni štit oko cjelokupnog tijela.
            TURMALIN CRNI - Crni turmalin povezan je s korijenskom čakrom i izvrstan je za uzemljenje viška energije. On je dobro poznat kao pročišćavajući kamen koji odbija i transformira negativnu energiju, tako da je jako zaštitnički.
            Može izmijeniti i ukloniti negativnost koja dolazi od osobe ili okoline. Upotrebljavao se kao sredstvo za čišćenje aure i može pomoći postići višu razinu svjesnosti. Često se upotrebljavao i kao obrana od crne magije, jer se vjeruje da negativne misli i djelovanja vraća pošiljatelju. Koristi se i protiv štetnih tehničkih zračenja TV-a, monitora, mobitela.
            Izvrstan je za rastjerivanje straha, opsesija, neuroza i donosi emocionalnu stabilnost. Osnažuje imuno sustav, pomaže kod srčanih bolesti, artritisa i gihta.
            UNAKIT - Unakit je kamen blage, ali moćne energije. Donosi bezuvjetnu ljubav za čovječanstvo, povezanost i okupljanje. Vrlo je koristan za vrijeme trudnoće i rađanja. Koristan je za srce, cirkulaciju, ženski reproduktivni sustav, olakšava trudnoću, u manjoj mjeri za muški reproduktivni sustav, problemi s težinom.[COLOR=#018D25 ! important/color]


            MOQUI KUGLICE I BOJI® KAMENJE

            Uglavnom su to glatki, eliptični ili okrugli oblici zbijenog pješćenjaka oklopljenog ljuskom hematita (željezna ruda). Zovu ih još "Moqui loptice", "kuglice groma" ili "šamansko kamenje" i dolaze u raznim veličinama, od veličine pikule do bejzbol lopte.


            Jako se malo zna o porijeklu Moqui kuglica. U SAD-u većina njih potječe od Navajo pješčenjačkih formacija u državi Utah.
            Postoje tri drugačija sloja Navajo pješčenjaka. U područjima gdje je postojao dokaz o vrlo malo podzemne vode pronašli su sitne željezne sfere oko zrna pijeska razdvojene na udaljenosti od 5 do 8 cm. Na području s puno podzemne vode, sfere su se udružile u gustim površinama željeznog oksida / pijeska. U međuslojevima se nalaze Moqui.
            Uglavnom su to glatki, eliptični ili okrugli oblici zbijenog pješćenjaka oklopljenog ljuskom hematita (željezna ruda). Zovu ih još "Moqui loptice", "kuglice groma" ili "šamansko kamenje" i dolaze u raznim veličinama, od veličine pikule do bejzbol lopte.
            Analiza Moqui kuglica pokazala je da su 15,2 % željezo, 83 % silicij, elementi od 0,01 do 0,1 %: aluminij, mangan, zink, titan, magnezij, kalcij, natrij, kalij, cirkonij, barij; elementi u tragovima: olovo, bakar, vanadij, krom, nikal, kobalt i srebro
            Nazvani su po Moqui Indijancima koji su prebivali na zemlji gdje su nađene kuglice.
            Pronađene su tijekom iskopavanja drevnih ruševina diljem svijeta, neki arheolozi vjeruju da su ih stoljećima koristili šamani i drugi mistici. Postoje različite teorije kako su formirane. Neki geolozi vjeruju da su nastale prije 130 do 155 milijuna godina.
            Prema izvorima na Hopi jeziku riječ "moqui" znači "onaj koji je otišao (preminuo)". Legenda kaže da su se preminuli preci Hopi Indijanaca jugozapadnog SAD-a igrali s tim "kuglicama" navečer kada su duhovi smjeli posjetiti zemlju, međutim kada bi izašlo sunce morali su se vratiti u raj, ali su za sobom ostavljali kuglice kako bi njihovi bližnji znali da su sretno i dobro.
            Moqui kuglice dolaze u paru. Obično je glađa kuglica negativnog polariteta ili „ženska“, a ona grublja i robusnija pozitivnog polariteta ili „muška“. Kada su spojeni u paru izvrsno djeluju na našu auru i cijeli organizam htjeli mi to ili ne. Prožimajući naš organizam čistom energijom u nama spajaju sve ono što treba biti skupa. Kako se „družimo“ s njima s vremenom dolazi do pomlađivanja stanica, kože i organa.
            Moqui kuglice ili šamansko kamenje donose znanje i produbljavaju drevne putove. Jako stimuliraju chi energiju, životnu energiju. Pokreću sve čakre. Stvaraju ravnotežu yin i yang energije u našem tijelu. Dovode nas u kontakt s našom tjelesnom prirodom. Pomažu nam pokrenuti se, izvrsne su za uzemljenje i centriranje.
            Fizički su korisne za vene, arterije, mišićni i imuni sistem. Imaju veliku zaštitnu ulogu kod raznih psihičkih napada i raznih drugih sila koje nam remete ravnotežu.
            Ako su u paru, nije ih nikada potrebno prazniti ili puniti, jer se to događa automatski u društvu kuglice suprotnog polariteta. Odgovara im sunce, pun mjesec i društvo kristala. Aktiviraju ih tjelesna toplina, nježnost i svjetlost.

            Moqui kuglice nisu Boji® kamenje! (Vidi sliku: Boji - dolje, Moqui - gore)
            Potpuno su različitog sastava, Moqui kuglice su željezni oksid (Fe2O3), a Boji kamenje je željezni sulfid (FeS2) isto kao i Kanzas Pop Rock, ali je Boji® kamenje zaštićenog imena i prodaje se samo i jedino s certifikatom, što im, naravno, znatno povisuje cijenu kao i svim „markama“ kojima plaćamo „ime“.
            Boji® kamenje je željezni sulfid (markasit, pirit) nalazimo ih u SAD-u na području Kanzasa. Poput Moqui kuglica dolazi u paru. Žensko kamenje je glađe i često spljošteno na polovima. Muško kamenje je većinom "čupavije", a to je zbog markasita. Markasit ima isti sastav kao pirit, ali drugačiju strukturu koja daje taj "čupavi" izgled.
            Navodno, ako ovo kamenje ubacimo u vatru, ono će eksplodirati (nismo probali). Također, ako ga zarežemo ili udaramo, stvorit će se iskre i sumporni miris po paljevini. (O Boji kamenju više pročitajte OVDJE)
            A sada slijedi priča o nepoštenim tržišnim metodama u vezi Boji® kamenja:
            Naziv Boji® kamenje patentirala je i zaštitila američka prodavačica, nakon čega je nagomilala veliku količinu kuglica markasita koje se mogu naći na području Kanzasa. U svom promotivnom materijalu ukazuje na važnu činjenicu da to kamenje nema nikakve veze s piritom.
            Što je u stvari i prilično točno, jer markasit ima istu kemijsku formulu kao pirit, ali drukčiju unutarnju strukturu. Markasit ima tendenciju biti nestabilniji nego pirit i može se početi mrviti ako ga kroz duže vremensko razdoblje ne izložimo zraku. Ta prilično nepoželjna osobina (koja je opisana kao "Boji smrt") može se izbjeći jednim „posebnim tretmanom“; povremenim trljanjem kamena među prstima ili dlanovima i na taj način dobiva potrebni zaštitni sloj ulja.
            Nadalje, spomenuta prodavačica je stvorila nepotrebnu auru mistike oko tog minerala i uvjetovala potvrdu pri prodaji istog, kako bi mogla zaračunati ne baš malu cijenu.
            U međuvremenu je ušla u nekoliko "isključivih tržišnih sporazuma" s prodavačima drugih zemalja i krenula je upozoravati ljude koji su bili u poslu s kamenjem da ne koriste ime "Boji" kamenje za markasit kuglice koje nisu bile kupljenje od nje.
            Čak je objavila i poseban letak u kojemu objašnjava kako je pobijedila u tužbi od 20.000 USD protiv nekoga tko je bio tako smiješan i usudio se upotrebljavati ime "Boji" kamenje.
            Tako se kod drugih prodavača počelo koristiti ime "Pop Rock" kao protudjelovanje Boji-dami za malo nemoralne tržišne metode i taj je naziv postao široko prihvaćen kod mnogih obožavatelja tih atraktivnih malih markasita.
            Dakle „Kanzas Pop Rock“ i „Boji kamenje“ su potpuno isto kamenje, istoga sastava sa istog područja (Kanzas), samo što jedno (Boji) dolazi obvezno s certifikatom i ima zato veću cijenu, a drugo (Pop Rock) dolazi slobodno bez certifikata.
            ***
            Putem e-maila primili smo puno vaših upita na ovu temu i primjetili da su mnogi od vas pomiješali strukturu i kemijski sastav s djelovanjem kamenja.
            Da, „Kanzas Pop Rock“ i „Boji kamenje“ su minerološki gledano po sastavu i strukturi potpuno isto kamenje, s istog područja iz Kanzasa, ali postoji jedna velika razlika.
            Ezoterična razlika!
            Boji kamenje prolazi posebnu pripremu tajnih ezoteričnih znanosti. Izmijenjeno je čišćenjem i punjeno tijekom mnogih dana, pročišćeno astralnim svjetlom i aktivirano zemaljskom esencijom. I zato je Boji kamenje poseban spremnik energije i magične moći kakvu nema niti jedno drugo kamenje i to se osjeća istoga trena.
            Oduševljenje, veliko oduševljenje svakoga tko ih vidi i primi u ruke.
            Probali smo sve: i Moqui kuglice i Pop Rock i Boji kamenje i možemo vam reći da je Boji kamenje uistinu posebno na način koji se ne može opisati riječima. Jednostavno ih morate probati.
            Time ne želimo umanjiti vrijednost niti jednog od navedenih kamenčića jer svaki od njih ima sebi svojstveno djelovanje.
            Pokušali smo biti neutralni u informacijama, čak i kritični, i omogućiti vam priliku da se sami upoznate i s jednim, i s drugim i trećim kamenčićima. Vi izaberite one koji vama najviše odgovaraju.

            Last edited by alison; 17-01-11, 02:37.
            TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
            KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
            DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
            (H. FORD).
            pridruži nam se u bblj

            Comment

            • alison
              back to basic
              • Mar 2010
              • 9616

              #7
              ARTRITIS ( kronicna reumatska upala zglobova ): lapis lazuli, magnetit, crni opal, bakar, safir, cisti kvarc, granat, rubin, crni turmalin, zad, tigrovo oko

              - AKNE : ahat, aventurin, zad, tigrovo oko
              - ALOPECIJA ( nedostatak kose ): safir
              - ALERGIJA : koralj
              - ANGINA : krizoberil
              - APOPLEKSIJA ( mozdana kap ): dijamant, lapis lazuli
              - APETIT : ametist, citrin, emerald
              - ARTRITIS ( kronicna reumatska upala zglobova ): lapis lazuli, magnetit, crni opal, bakar, safir, cisti kvarc, granat, rubin, crni turmalin, zad, tigrovo oko
              - ASTMA : biseri, turmalin, malahit, mjesecev kamen, emerald, topaz, tigrovo oko, beril, jantar, krizoberil, munston
              - ANEMIJA ( slabokrvnost ): turmalin, zlato, granat, magnetit, molibden, ametist, labradorit, hematit, rubin, lapis lazuli
              - ANESTETIK ( oduzima osjet ): krizoberil
              - BAKTERIJE : oniks
              - BOLESTI MOZGA : dijamant, lapis lazuli
              - BOLEST DISNIH ORGANA : topaz, jaspis, smaragd, ruzicasti kvarcni kristal, krizoberil, munston, mjesecev kamen
              - BOL U LEDJIMA : ametist
              - BOLEST KRVI : ametist, plavi safir, citrin, garnet, lapis lazuli, hematit
              - BOLESTI KICME : labradorit, magnetit, emerald, narancasti garnet
              - BUBREZNI KAMENCI : ametist, emerald, zad, beril
              - BRONHITIS : biseri, malahit, tigrovo oko
              - BOLESTI LIMFE : turmalin
              - CRIJEVNI POREMECAJI : ahat, smaragd, topaz, zad
              - CISTE : magnezij
              - CIREVI : emerald, mjesecev kamen, krizoberil, safir, munston, zeleni jaspis
              - DEBILNOST : topaz
              - DIABETES ( secerna bolest ): ahat, malahit, ametist, rodonit, zad, biser, zuti kvarcni kristal
              - DIJAREJA ( proljev ): beril, magnetit, lapis lazuli
              - DIZENTERIJA : emerald, bakar, smaragd
              - DJECJE BOLESTI : akvamarin, srebro, koralj, krizoberil
              - DUSEVNE SMETNJE : rubin, krizoberil, krizopras, jantar
              - DEPRESIJA : koralj, karneol, jantar, bakar, karbunkl, garnet,zeleni jaspis, hematit
              - EPILEPSIJA : bakar, koralj, zlato, jaspis, rubin, ametist, lapis lazuli, safir, zad, smaragd, akvamarin
              - ENDOKRINI SUSTAV : jantar, sodalit, lapis lazuli, magnetit, granat
              - EKCEM NA LICU : amber, safir
              - FISURE ( kanali koji cure ): dijamant
              - GASTRITIS ( katar zeluca ): smaragd
              - GRCEVI : bakar, malahit, koralj, hematit, mjesecev kamen
              - GRCEVI KOD DIJECE : koralj
              - GRCEVI NOGU : hematit
              - GROZNICA : bakar, koralj, zlato, jaspis, rubin, oniks, ahat, hematit, sardoniks, granat, krizolit
              - GRIPA : tirkiz, hematit, ametist, platina, safir, magnetit, tigrovo oko
              - GLUHOCA : mjesecev kamen, rodonit, amber
              - GUSA : topaz, amber, jantar
              - GUBA : dijamant, safir, turmalin, oniks
              - GIHT ( poremecaj metabolizma ): topaz
              - HEMORAGIJA ( krvarenje ): sardoniks, hematit, smaragd, biser
              - HEMOSTATIK ( zaustavlja krvarenje ): biser
              - HEMEROIDI : koralj, dijamant, biser, topaz
              - HEPATITIS ( upala jetre ): koralj, citrin, kvarcni kristal, zad, karneol
              - HERPES : aventurin, granat
              - HISTERIJA : ruzicati koralj, safir, ametist
              - HIPERGLIKEMIJA ( nelijeceni dijabetes ): ahat, ametist
              - HLADNE RUKE I NOGE : rubin, magnetit, hematit
              - HIDROPSIJA ( nedostatak vode ): hematit, mjesecev kamen
              - IMUNOLOSKI SUSTAV : smaragd, ametist, magnetit, amber, zad, cirkon, malahit, ahat
              - INFEKCIJE : hematit, topaz
              - INFEKCIJE USTA : jaspis
              - ISCRPLJENOST : rubin, biseri, mjesecev kamen, emerald, dijamant, akvamarin, magnetit, opal, ahat
              - IMPOTENCIJA : magnetit, rubin, turmalin, koralj crveni
              - ISIJAS : safir
              - KATARAKTA : malahit, cisti kvarcni kristal, jantar
              - KASALJ : topaz, dijamant, koralj
              - KLIMAKTERIJ ( menopauza ): malahit, dijamant, biseri
              - KOLITIS ( debelo crijevo ): emerald, lapis lazuli, smaragd, malahit, koralj, karneol
              - KONVULZIJE ( kontrakcije misica ): ametist, bakar
              - KOSTOBOLJA : topaz, biseri, tirkiz, rubin, dijamant, safir, rozenkvarc, turmalin, magnetit
              - KOZNE BOLESTI : koralj, aventurin, emerald, topaz, garnet, krizoberil, lapis lazuli, rozenkvarc, biser, karneol, smaragd
              - KOLERA : malahit
              - KRAJNICI : jantar
              - KRVOZILNI SUSTAV : topaz, srebro, safir, pirit, hematit, crveni koralj
              - KRV PROCISCAVA : hematit, biser, rubin, koralj, zad, turmalin
              - KRVARENJE IZ NOSA : feldspat
              - KRVARENJE ZUBNOG MESA : biseri
              - KRVARENJA : biseri, ahat, granat, rubin, hematit
              - KUKOBOLJA : safir
              - KUGA : hiacinit
              - KVALITETA MLIJEKA ( kod doilje ): jaspis
              - LARINGITIS ( upala grla ): topaz, pirit, lapis lazuli, turmalin, akvamarin, jantar, beril, dijamant, granat, krizoberil, foldspat, tirkiz
              - LEUKEMIJA : hematit, bakar, dijamant, opsidijan, emerald, opal, rubin
              - LUMBAGO : magnetit
              - LUPANJE SRCA : rubin, malahit, emerald, sodalit
              - METABOLIZAM : sodalit
              - MENINGITIS : biseri, safir
              - MENSTRUACIJA - jaka : safir, neredovita : turmalin, biseri, bolna : lapis lazuli, karneol, topaz, opal, cisti kvarc, rubin
              - MULTIPLA SKLEROZA : zlato
              - MUKA I POVRACANJE : emerald, oniks, safir, lapis lazuli
              - MUKA U TRUDNOCI : turmalin, srebro, ametist, cirkon, sardoniks, emerald, oniks, jaspis
              - MORSKA BOLEST : akvamarin, beril
              - MIGRENA : ametist, hematit, jantar
              - METEORIZAM ( nadutost ): koralj, emerald, topaz, karneol, smaragd
              - NAPADI CRIJEVNOG VJETRA : jantar
              - NESVJESTICA : smaragd
              - NEPLODNOST KOD ZENA : malahit, rosenkvarc, rubin, kvarcni kristal boje dima, ahat, granat, koralj, biseri, dijamant
              - NEPLODNOST KOD MUSKARCA : biseri, ametist, granat, kvarcni kristal, karneol, koralj, dijamant
              - NERVNA ISCRPLJENOST : opal, biseri, kvarcni kristal, srebro
              - NERVNA DEPRESIJA : meteorit, zlato, srebro, bakar
              - NEURALGIJA : koralj, ametsist, dijamant, turmalin, safir, kvarcni kristal
              - NIZAK KRVNI TLAK : rubin, magnetit, ametist, smaragd, lapis lazuli
              - NERVNE SMETNJE : turmalin, smaragd, tirkiz, safir, ametist, hematit, rodonit, emerald, mjesecev kamen, rubin, zad, topaz, rosenkvarc, krizoberil
              - OPSTIPACIJA ( zatvor ): rubin, topaz, jaspis, emerald
              - OPEKLINE : malahit, biseri, rubin, emerald
              - OSCILIRAJUCI KRVNI TLAK : rubin, biseri, zad, smaragd, lapis lazuli
              - OSIP : safir, koralj
              - OTEKNUTE ZLJEZDE : mjesecev kamen, akvamarin, jaspis
              - OVISNOSTI - alkohol : ametist, emerald, zad, granat, duhan : zlato, granat, droge : emerald, granat
              - OKOSTALI ZGLOBOVI : koralj, garnet
              - PELUDNA GROZNICA : biseri, topaz
              - POVREDE I RANE ZACIJELJUJU : topaz, ahat, kvarcni kristal, rozenkvarc, hematit, malahit
              - PHARYNGITIS ( upala zdrijela ): pirit
              - PNEUMONIJA ( upala pluca ): bijeli opal, bijeli biser, ametist, mjesecev kamen
              - PREDMENSTRUALNE TEGOBE : lapis lazuli, opal, kvarcni kristal, rubin
              - PROSIRENE VENE : koralj, bakar, turmalin
              - PREHLADE : biseri, emerald, amber
              - PRHUT : dijamant
              - POVRACANJE S KRVARENJEM : biser
              - POJACAVA LUCENJE MLIJEKA : bijeli kalcedon
              - PROTIV BOLOVA : sardoniks, krizoberil
              - PROBLEMI SA VARENJEM : ahat, akvamarin, amber, cirkon, smaragd, hematit, granat, krizoberil, jantar, biseri, kvarcni kristal
              - PROBLEMI SA JETROM : akvamarin, hematit, beril, rubin, smaragd, safir, kvarcni kristal, topaz, zad, magnetit, karneol
              - PROBLEMI SLEZENE : ametist, hematit, dijamant, rubin, safir narandzasti, lapis lazuli
              - PROBLEMI SA TEZINOM : lapis lazuli, malahit, topaz, smaragd, munston, zuti safir
              - PSORIAZA : oniks, biseri
              - PROBLEMI SA VIDOM : emerald, plavi safir, beril, akvamarin, dijamant, rubin, sardoniks, sokolovo oko, ahat, malahit, opal, lapis lazuli, zad, topaz, tirkiz
              - PRODUZAVA ZIVOT : topaz, amber, dijamant, smaragd, magnetit, rubin, opal, tigrovo oko
              - PROBLEM SA UDOVIMA : turmalin crni
              - POREMECAJ U RADU ZLIJEZDA : zuti safir, topaz
              - RAZNE VRSTE UPALA : malahit, opsidijan, rubin, srebro, granat
              - RASTU DJETETA POMAZE : opal
              - RAZNI OBLICI PARALIZE : dijamant
              - REGULIRANJE HORMONA TIROKSINA : rodonit
              - REUMATIZAM : koralj, crni turmalin, malahit, zlato, karneol, safir, jantar, sardoniks, granat
              - RAD MISICA POJACAVA : cirkon, crni turmalin, rubin, zuti safir, topaz
              - RAD SRCA POJACAVA : krizopras, rodonit, rubin, cirkon, srebro
              - SIFILIS : malahit, biseri
              - SIDA : ametist, granat, platina, srebro
              - SLABA PROBAVA : koralj, oniks, topaz, karneol, zuti kvarcni kristal
              - SLABI NOKTI : grafit, sumpor
              - SEKSUALNI PROBLEMI : lapis lazuli, crni opal, cisti kvarc, rubin, granat, karneol
              - SPAZMI ( grcevi ): ametist, srebro
              - SPALJIVANJE RANA : karbunkl
              - SPOLNE BOLESTI : koralj, narancasti garnet, hematit
              - SPOLNU MOC JACA : granat, karneol, lapis lazuli, crni opal, rubin, cisti kvarc
              - SNIZUJE TEMPERATURU : safir, lapis lazuli, citrin, tirkiz
              - SPRIJECAVA NASTANAK BOLESTI : dijamant, dioptaz
              - STANJE SOKA : meteorit, biseri, dijamant, bakar, jaspis, topaz, tirkiz
              - SRCANA KAP : topaz
              - SKLERODERMIJA ( promjene na kozi ): beril, kalcedon
              - SRCANE BOLESTI : zad, emerald, malahit, aventurin, rubin, dijamant, rosenkvarc, sodalit, smaragd, safir, lapis lazuli, topaz, granat, zeleni garnet, ruzicasti kvarcni kristal
              - SUNCANICA : hematit, feldspat
              - SLIJEPILO ZA BOJE : ametist
              - SLABA CIRKULACIJA : emerald, rubin, pirit, biseri, zad, jaspis, jantar, granat, hematit
              - SPRIJECAVA PRETJERANO LUCENJE ZUCI : topaz
              - SMIRUJE TAHIKARDIJU ( povecano lupanje srca ): ruzicasti kvarcni kristal
              - SARLAH : bakar
              - SHIZOFRENIJA : meteorit, ametist, rosenkvarc, emerald, rubin
              - STITI OD OTROVA : granat
              - TJELESNU TOPLINU POVECAVA : crveni koralj
              - TAENIA ( cestade, crvi, pantljicare ): cisti kvarc
              - TROVANJE : amber
              - TUMOR : smaragd, emerald
              - TIFUS : koralj
              - TUBERKOLOZA : mjesecev kamen
              - UPALE USIJU : dijamant, platina, srebro
              - UPALA DESNI : koralj, karneol
              - UPALA MOKRACNOG MJEHURA : malahit, srebro
              - UPALA BUBREGA : kvarcni kristal, dijamant, mjesecev kamen, akvamarin
              - UPALE PANKREASA ( gusterace ): magnetit, malahit, crni turmalin, mjesecev kamen, kvarcni kristal, munston, sodalit
              - UPALA PROSTATE : hematit, magnezijum
              - UPALA TIROIDNE ZLJEZDE : koralj, rodonit, akvamarin, beril
              - UKOCENOST VRATA : ahat
              - VELIKE BOGINJE : plavi safir
              - VIRUSI : oniks
              - VISOKI KRVNI TLAK : biseri, emerald, zad, rubin, koralj, smaragd, lapis lazuli
              - VRTOGLAVICA : bakar, magnetit, malahit, hematit
              - ZAUSNJACI : bakar
              - ZNOJENJE: cirkon, safir, kvarcni kristal, hematit, mjesecev kamen
              - ZUBOBOLJA : akvamarin, amber, jantar, koralj, turmalin
              - ZUBI NICANJE : amber
              - ZMIJSKI UJED : ahat
              - ZASTITA OD GEOPATOGENIH ZRACENJA : kristalna kugla, rozenkvarc
              - ZELUCANE SMETNJE : amber, akvamarin, hematit, jantar, beril, cirkon, lapis lazuli, zuti kvarcni kristal, zuti safir, topaz, smaragd
              - ZELUCANI GRCEVI : smaragd
              - ZUTICA : koralj, magnetit, bakar, zlato
              - ZUCNI KAMENCI : kalcedon, magnetit, ametist, biseri
              - ZIVCANI SUSTAV JACA : ruzicasti kvarcni kristal, zeleni turmalin




              EMOCIONALNI PROBLEMI VEZANI UZ OCINSTVO : lapis lazuli, malahit, emerald, rubin EMOCIONALNI PROBLEMI VEZANI UZ MATERINSTVO : rosenkvarc, ruzicasti koralj

              2. ODABIR KRISTALA PREMA PSIHICKOM UZROKU, KOJI JE IZAZVAO BOLEST I UTJECAJ NA LJUDSKE OSOBINE

              APATIJA : oniks, crni opal, bakar
              ASTRALNA PROJEKCIJA : azurit, hematit, citrin, safir
              AURICNA ZASTITA : meteorit, karneol, platina, akvamarin
              BIJES : beril, dijamant, ametist, koralj, topaz, biser, opal, karneol
              BLOKIRANA SPIRITUALNOST : dijamant, rosenkvarc, malahit
              BRIGE : koral, topaz
              DIZANJE SVIJESTI : svi ahati, kvarcni kristal, turmalin, opal, dioptaz, sardoniks, dijamant, sedef, ametist
              DISKRIMINACIJA : ahat
              DRSKOST : platina
              DOZIVLJAVANJE FINIH EFEKATA ENERGIJE : dijamant, rubin, lapis lazuli, dioptaz, emerald
              DUHOVNO PROBUDJENJE : ahat
              EGOIZAM PONISTAVA : dijamant
              EKSCENTRICNOST : topaz, crni opal, dijamant, zlato, amber
              EMOCIONALNI BALANS : malahit, opal, biser, tigrovo oko, ametist, turmalin, rubin, lapis lazuli, rosenkvarc, citrin
              EMOCIONALNI PROBLEMI VEZANI UZ OCINSTVO : lapis lazuli, malahit, emerald, rubin
              EMOCIONALNI PROBLEMI VEZANI UZ MATERINSTVO : rosenkvarc, ruzicasti koralj
              FLEKSIBILNOST : oniks, rosenkvarc, rubin, ahat
              FRUSTRACIJE : lapis lazuli, crni opal, cisti kvarc
              HALUCINACIJE : ametist, emerald, zad, safir, lapis lazuli, dijamant, opal
              HARMONIJA : ahat, emerald, rubin, zeleni turmalin, zlato, topaz, akvamarin, dijamant
              HIPERAKTIVNOST : grafit, safir, crni turmalin, krizolit, jaspis, akvamarin, granat, garnet
              HRABROST : zad, ametist, karneol, dijamant, hematit, biser, tirkiz, granat, tigrovo oko, akvamarin
              ILUZIJE I OBMANE : jet, krizolit
              INTROVERTIRANOST : plavi turmalin, lapis lazuli
              INTUICIJA : ametist, kvarcni kristal
              INTELIGENCIJA : beril, smaragd, topaz, opal
              ISKRENOST : smaragd, granat, citrin
              IZOBLICENE ILUZIJE : jaspis, ametist
              KONCENTRACIJA : dijamant, oniks, biseri, ametist, rubin, hematit, lapis lazuli, kvarcni kristal
              KOSMAR : krizolit
              KOZMICKA SVIJEST : meteorit, sodalit, ahat
              KREATIVNA VIZUALIZACIJA : aventurin, zlato, magnetit, turmalin
              KREATIVNOST : koral, grafit, mjesecev kamen, crni opal, malahit
              KUNDALINI ENERGIJA : zlato, opal crni, ametist, rubin, plavi kvarc, turmalin
              KOMPLEKSI LICNOSTI : safir
              LAZNE NADE : pirit
              LIJENOST : beril, koralj
              LJUBOMORA : cirkon, koralj
              LJUBAZNOST : ametist
              MALAKSALOST : opal, biseri, tigrovo oko, topaz, dioptaz, koralj, dijamant, emerald, lapis lazuli, turmalin
              MENTALNI BALANS : crveni koralj, emerald, opal, biseri, dijamant, rubin, fluorit
              MENTALNA CISTOCA : opal, biseri, tigrovo oko, rosenkvarc, zad, beril, tirkiz
              MELANHOLIJA : malahit, turmalin, tirkiz, topaz, krizolit, hiacint, hematit, cirkon, lapis lazuli, kalcedon, karneol, magnetit
              MEDITACIJA : svi kvarcni kristali i turmalini, zlato, lapis lazuli, srebro, karneol, safir, aventurin, akvamarin
              MUDROST : zad, ruzicasti turmalin, cirkon, tigrovo oko, krizolit, biser, smaragd, krizoberil, akvamarin
              NEMILOSRDNOST : svi kvarcni kristali
              NESEBICNOST : granat, magnezijum
              NESTABILNE EMOCIJE : rubin, lapis lazuli, malahit, topaz, dijamant, rosenkvarc, akvamarin, ahat, malahit, kvarcni kristal, karneol, turmalin
              NEMARNOST : lapis lazuli
              NEDOSTATAK DISCIPLINE : azurit, lapis lazuli, grafit
              NEORIJENTIRANOST : dijamant, oniks, biseri
              NEPRIJATELJSTVO : dijamant, topaz, hematit, tirkiz
              NEPRIRODNI STRAHOVI : ametist, zad, opal, biseri, beril, dijamant
              NEZAVISNOST : aventurin
              NESANICA : emerald, cisti kvarc, biseri, cirkon, topaz
              NOCNE MORE : ametist, cirkon, garnet, grafit, koralj, kalcedon, beril, dijamant, emerald, cisti kvarc, tigrovo oko, zad, rubin, rosenkvarc, munston
              NESIGURNOST : koralj, dijamant, emerald, malahit, lapis lazuli, bijeli opal, biseri, sugalit, cirkon, rubin, safir
              ODRICANJE : safir
              ODGOVORNOST : zlato, oniks
              ODSTRANJUJE TUGU : karbunkl, turmalin, tirkiz, opal
              OTVARA TRECE OKO : ahat
              OTPORNOST : krizolit, dijamant, jantar
              OGORCENOST : koralj, malahit
              OBUZDAVA STRAST : karneol, topaz
              OPUSTANJE : jaspis, smaragd
              OPREZ : cirkon, beril, krizolit
              OPSESIJE : emerald, rosenkvarc, tigrovo oko
              ORIGINALNOST U MISLJENJU : aventurin, safir, granat, ametist, ruzicasti kvarcni kristal
              OSJECAJ SUPERIORNOSTI : platina, oniks
              OSJECAJ SIGURNOSTI : ahat, granat, cirkon, topaz, kvarcni kristal
              POHLEPA : opal
              POVUCENOST : granat, platina, safir
              PESIMIZAM : zuti safir, topaz
              PORAST STVARALASTVA : hematit, biser
              PODREDJENOST : zlato
              PONOS : platina, rosenkvarc
              PAMCENJE : ametist, amber, platina, turmalin, smaragd, lapis lazuli, opal, emerald
              PROBLEMI SA GOVOROM : ametist, karneol, jaspis zeleni
              PRAZNOVJERJE : emerald, rosenkvarc, tigrovo oko
              PRAKTICNA SPIRITUALNOST : karneol, ahat, dioptaz
              PRIDAVANJE VRIJEDNOSTI : akvamarin, topaz
              PROTIV ZAVISTI : topaz
              PRORICANJE : opsidijan, ametist, smaragd, tirkiz, mjesecev kamen
              PRIZIVANJE DUHOVA : jaspis
              PRIVRZENOST : akvamarin, smaragd, garnet, tirkiz
              PRAVEDNOST : zad, safir
              PUNI AURU : akvamarin
              PROBLEMI U PORODICI : rubin, turmalin
              PREVELIKA AGRESIVNOST : lapis lazuli, crni opal, cisti kvarc, rubin, hematit, karneol, opal
              PRETJERANA PEDANTNOST : beril
              PRISTOJNOST : zad
              RAZOCARENJE : rubin, turmalin
              RAZDRAZLJIVOST : beril, lapis lazuli, safir, jantar, tirkiz
              SAMOISJELJIVANJE PODSTICE : jaspis
              SABRANOST : ahat, safir, ametist
              SAMOUBILACKE NAMJERE : zlato, citron, malahit, akvamarin, hematit
              SAMOPOVJERENJE : ahat, bakar, zlato, rosenkvarc, rubin, grafit, kvarcni kristal, krizopras, safir, karneol, turmalin
              SKROMNOST : sardoniks, zad, karneol, krizopras
              SKLAD : zlato, sardoniks, oniks
              SKLAD SA ENERGIJOM ZEMLJE : ahat, koralj, granat, dijamant, lapis lazuli, svi kvarcni kristali
              SPIRITUALNO DISANJE : ametist, granat
              SPIRITUALNI BALANS : rubin, safir
              SPIRITUALNI CILJ : lapis lazuli, crni opal, kvarcni kristal, rubin
              SPIRITUALNO RAZUMIJEVANJE : dijamant, oniks, biseri, krizolit
              SPOSOBNOST ODLUCIVANJA : dijamant, rubin, safir, granat, grafit, tigrovo oko
              SMISAO ZA UMJETNOST : rosenkvarc, opal, jaspis, zeleni beril
              SPOSOBNOST PREGOVARANJA : rubin, akvamarin, dijamant, cisti kvarc
              SENZIBILNOST : akvamarin, krizopras, topaz, emerald, beril, smaragd, fluorit, ahat
              SNOVI : dijamant, rosenkvarc, emerald, malahit, ametist, rubin
              STRAH OD SMRTI : bakar, crni opal
              STRPLJENJE : rubin, karneol
              STRAH OD MEDJULJUDSKIH ODNOSA : lapis lazuli
              STRAH OD SPIRITUALNOSTI : kalcedon, rodonit, krizolit, amber, smaragd, sardoniks, rosenkvarc, turmalin, mjesecev kamen, kvarcni kristal
              SEKSUALNI NAGON OBUZDAVA : dijamant
              STRAST PRODUBLJUJE : smaragd, safir, granat, oniks
              SKRIVENI STRAHOVI : koralj, emerald, crni opal, biseri, ametist, zad, rosenkvarc
              SVIJEST O BOGU : ametist, turmalin
              SPOKOJSTVO, MIR : smaragd, safir, karbunkl, tigrovo oko, malahit, ametist, biseri, dijamant, mjesecev kamen
              TELEPATIJA : beril, dijamant, ametist, safir
              TJESKOBA : ametist, lapis lazuli, dijamant, oniks, biseri, opal, rodonit
              UNUTARNJA PERCEPCIJA : opal, biseri, tigrovo oko, rubin, cisti kvarc, ahat
              UNUTARNJA SNAGA : topaz, granat, safir, akvamarin, crveni koralj
              UZBUDJENJE : zlato, bakar, jet
              VOLJA : ruzicasti turmalin, ametist, granat, safir, karneol
              VESELJE : sardoniks, rubin, opal, ahat, topaz, krizopras, aventurin, safir, jaspis
              VITALNOST : hematit, biser, sardoniks, magnetit, safir, tirkiz, akvamarin, ahat, rubin
              VODSTVO : lapis lazuli, crni opal, cisti kvarc, rubin, ahat
              VIDOVITOST : beril, dijamant, rosenkvarc, safir, tigrovo oko, dioptaz, mjesecev kamen, opal, krizopras, smaragd, tirkiz, opsidijan
              VIZIJE : cisti kvarc
              VEZA IZMEDJU DUHA I TIJELA : zad
              ZASTITA : tirkiz, platina, rosenkvarc, opal, beril, dijamant
              ZASTITA OD PSIHICKOG NAPADA : karneol, krizoberil
              ZALOST : rubin, turmalin
              TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
              KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
              DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
              (H. FORD).
              pridruži nam se u bblj

              Comment

              • alison
                back to basic
                • Mar 2010
                • 9616

                #8
                Verry, verry nice....


                Gold





                Gold nugget. By Kevin H
                Gold is a natural element and is often found so because it is stable and doens't easily react with other chemicals to form other minerlas. It is metallic and opaque, most often found as nuggets or grains rather than crystals (which do exist). It is dense, sectile, soft and easily bent. It is golden-yellow in colour but can be pale when alloyed with silver. It doesn not tarnish and makes excellent jewellery.


                Iron





                Iron. By bjortklingd
                Iron is most often found in alloy with nickel, and even then it is a rare element to find on the Earth's surface. There seems to be mush more of it in the space because meteorites often contain iron and nickel. It is also believed that it is much more common in the earth's core. It is metallic and opaque, black or grey in colour and very magnetic. It is often granular or massive, although cubic crystals do exist.

                Copper Mineral





                Copper. By OBiTRAN
                Copper is also a native element, stable enough to not to react with other elements too much but it is sometimes found in minerals such as copper oxides etc. It is opaque, and pinkish when fresh, but tarnishes and turns into brown. It is often massive in habit (although crystals do exist), and it is soft and bends easily. It is often found in mafic and ultramafic igneous rocks.


                Zinc Minerals





                Zinc. By EOS User ArchiPK
                Zinc is a native element that is not found by itself but in minerals. Such minerals include but are not limited to Sphalerite, Willemite, Clinohedrite, Zincite, Smithsonite, Phosphophyllite, Fraipontite, Wurtzite, Staurolite, Jeffersonite, Rosasite, Goslarite, Herbertsmithite, Reinerite, Adamite and Hopeite.


                Galena





                List of minerals - Galena. By subarcticmike

                Galena is a sulphide mineral, more exactly a lead sulphide. It is a common ore mineral and often found in lead-zinc-copper hydrothermal depositis. It is lead-grey in colour and often forms crystals but can also be found as massive habits. It is often associated with other minerals such as pyrite, chalcopyrite, sphalerite, calcite, quartz and fluorite.


                Sphalerite





                List of minerals - Sphalerite. By unforth

                Sphalerite is zinc sulphide. It is not common on its own, but more often in alloy with iron. It is greenish without iron, black with little iron, and reddish with much iron. It has coarse crystals and is often massive, and it can form stalactitic or botryoidal aggregates. It is mainly found in hydrothermal lead-zinc depositis and it is a main zinc ore.


                Sulphur Minerals





                Sulphur. By Shiny Things

                Sulphur is a natural element which is yellow and can either be massive, or occur in tabular or pyramidal crystals. It most often forms around volcanic craters and hot springs, but can also occur in some sedimentary rocks, or be the result of the breakdown of sulphide ore deposits.



                Pyrite





                List of minerals - Pyrite mineral. By jeff-o-matic

                Pyrite, aka fool's gold, is a common mineral in all types of rocks. It is metallic, opaque and while most known for its cubic crystals, can also have pyritohedral or octahedral crystals, or be granular, massive, reniform or potryoidal in habit. It is pale silvery-yellow when fresh but gets darker as it tarnishes.


                Chalcopyrite





                Chalcopyrite mineral. By subarcticmike

                Chalcopyrite is deeper yellow than pyrite, but it is also metallic, opaque, and can occur in massive, botryoidal, reniform or compact habits. It is often found in hydrothermal sulphide deposits, where it has formed in hydrothermal veins. It is an important copper ore.



                Azurite





                Azurite. ©collecting-rocks-and-minerals.com

                Azurite is a deep azure blue copper hydroxide. It can be earthy, nodular or massive, or it can form prismatic crystals. It is found in the oxidised zones of copper deposits, which have formed in limestone and other carbonate rocks. Like other carbonates, it reacts to HCl.




                Malachite





                Malachite. ©collecting-rocks-and-minerals.com
                Malachite is a pale to dark green common secondary copper mineral. It can be botryoidal or stalactitic, or form prismatic, circular or twinned crystals. It can be transculent to opaque, and it is formed in the oxidised parts of copper deposits, often together with azurite. Malachite has been used extensively in jewelry, and even to decorate palaces.



                Hematite





                List of minerals - Mineral hematite. By jeff-o-matic

                Hematite is an iron oxide which can be very various in appearance. Specular hematite for example comes in a hexagonal, platy, shiny, silver-coloured crystal. Massive hematite is reddish brown and has a massive, earthy habit. Kidney ore is red and reniform. Hematite is found in hydrothermal veins, contact metamorphic rocks, volcanic fumeroles, and ironstones.


                TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
                KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
                DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
                (H. FORD).
                pridruži nam se u bblj

                Comment

                • alison
                  back to basic
                  • Mar 2010
                  • 9616

                  #9
                  Calcite





                  Calcite mineral. By Orbital Joe

                  Calcite, a common carbonate mineral, is either transculent or transpalent, and can come in many colours such as colourless, white, red, grey, green, brown, or black. It can be massive, fibrous, granular or stalactitic, or form prismatic, rhombohedral or scalenohedral crystals.
                  It is the main mineral in limestones and marbles.


                  Beryl





                  List of minerals - Mineral beryl. By Orbital Joe
                  Beryl is a silicate mineral, which can either be massive and in other earthy habits, or form beautiful crystals that, depending on their colour, have a name amongst gemstones. It can be red, white, colourless, green (emerald), blue (aquamarine), yellow (heliodor), and pink (
                  morganite). It forms mostly in igneous rocks related to granites, but can also be found in schist.

                  Clay Minerals





                  List of minerals - Clay minerals. By grumble_bum
                  Clay minerals are very fine grained minerals such as kaolinite, illite, halloysite, bentonite, and green and brown nontronite. Under the microscope it can be seen that they consist of thin plates. They form mostly from the weathering of feldspars and other minerals rich in aluminium. They are often found in soils, sediments, and sedimentary rocks.


                  Olivine





                  List of minerals - Olivine mineral. By Orbital Joe
                  Olivine is an iron and magnesium rich silicate mineral (like many other minerals, it is actually a solid solution, i. e. a group of minerals which vary in compositions between the iron-rich end member fayalite and the magnesium rich end member fosterite. They are most often green, but can also be brown, grey, white or yellow. It is found in mafic rocks.

                  Garnet





                  Grossular garnet crystals. By Tjflex2

                  Garnet is also a group of minerals such as grossular, almandine, spessartine and pyrope garnet. Spessartine is greenish, while the others are reddish in colour. They all have cubic crystals (pyrope's are rounded cubics), while grossular is transculent and the others are opaque. Almadine is the one that occurs in garnet schist.


                  Corundum





                  List of minerals - Corundum sapphire. By Orbital Joe
                  Corundum is an aluminium oxide mineral, which, just like beryl, forms crystals that are known amongst gemstones, such as ruby (red), padparadscha (pink), and white, blue, orange, violet, green and yellow sapphire. But it can also be granular or massive, or mixed with magnetite (emery). Corundum is found in pegmatites, syenites, and gneiss.


                  Zircon





                  Zircon crystals. By the justified sinner
                  Zircon also forms crystals known as gemstones, however they are all called zircons. They can be red, yellow, brown, green, grey or colourless. Zircon can form irregular grains, fibrous aggregates or prismatic crystals. It can be transparent or opaque. Zircon can contain traces of uranium and be slightly radioactive.
                  TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
                  KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
                  DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
                  (H. FORD).
                  pridruži nam se u bblj

                  Comment

                  • alison
                    back to basic
                    • Mar 2010
                    • 9616

                    #10
                    PRVA ČAKRA - muladhara (baza kičme)
                    svi crveni kristali: rubin, koralj, crveni jaspis, garnet, hematit




                    DRUGA ČAKRA - svadhištana (pupčana)
                    svi narančasti kristali: karneol, narančasti jaspis, opal



                    TREĆA ČAKRA - manipura (solar pleksus)
                    svi žuti i zlatni - žuti kristali : citrin, topaz



                    ČETVRTA ČAKRA - anahata (srčana)
                    svi zeleni kristali i roza kristal: smaragd, turmalin, malahit, žad, aventurin i rozenkvarc



                    PETA ČAKRA - višudha (grlena)
                    svi plavi kristali: safir, lapis lazuti, sodalit, akvamarin, tirkiz, plavi topaz



                    ŠESTA ČAKRA - ajna (treće oko)
                    svi indigo kristali: safir, azurit, lapis lazuli, ametist




                    SEDMA ČAKRA - sahašrara (krunska)
                    svi Ijubičasti kristali i bijeli i prozirni kristali: ametist, fluorit, gorski kristal
                    TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
                    KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
                    DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
                    (H. FORD).
                    pridruži nam se u bblj

                    Comment

                    • alison
                      back to basic
                      • Mar 2010
                      • 9616

                      #11
                      SEDAM ČAKRI, ZRAKE I KRISTALI

                      SEDAM ČAKRI, ZRAKE I KRISTALI

                       

                      Bijela svjetlost ulazi kroz auru. Svaka od sedarn zraka ulijeva se u odgovarajući  duhovni centar ili čakru sa njenim posebnim osobinama. Svaka čakra upija  posebnu struju vitalne energije kroz njenu posebnu boju zrake odgovarajuće  fizičke okoline i sa više razine svjesnosti. One su specijalizirani kanali obojenih  energija. 4ne su eterični organi koji rade kroz misli i emocije direktno prema  fizičkom tijelu.

                      Tabela pokazuje kako sedam zraka odgovara čakrama i na koje osobine utječe.

                                     

                      Sjajni spektar boja duge podsjeća nas da skala boja ima svrhu da podigne,  oplemeni i produhovi sav život. Komunikacija sa duhom boje podiže nas iznad  realnog materijalnog, gore u sfere duha i u kozmički prostor jer svjetlost je  univerzalna i beskonačna.

                      Duga objavljuje predivnu tajnu kroz Ijepotu i duhovnu suštinu sedam zraka. Tu su  sve mogućnosti, najveće dinamične snage i moći. Duga sadrži moć apsoluta.  Sjajni spektar duge podsjeća nas da skala boja ima svrhu da nas podigne,  oplemeni i produhovi sav život. Komunikacija sa duhom boje podiže nas iznad  realnog materijalnog, gore u sfere duha i u kozmički prostor, jer svjettost je  univerzalna i beskonačna.

                      Prema tradiciji yoge postoji stanje koje se naziva "rainbow body" koje se postiže  dugotrajnom praksom yogi učenja. Fizičko tijelo prenosi se u tijelo svjetlosti. To je  najviše postignuće tijela.

                       

                      ČAKRE

                       1. muladhara 

                      2. svadhišthana

                       3. manipura

                      4. anahata 

                      5. višudha 

                      6. ajna

                      7. sahašrara

                       

                      BOJE  crvena, crna  crvena, narandžasta  žuta, zelena, roza  plava, ljubičasta  zlatna, bijela

                       

                      KRISTALI  jaspis, hematit, dimni kvarc  karneol, citrin, tigrovo oko  citrin, topaz

                      žad, rozenkvarc, aventurin  sodalit, lazulit, ametist, sugilit  gorski kristal

                       

                      PRVA ČAKRA - muladhara (baza kičme)

                      svi crveni kristali: rubin, koralj, crveni jaspis, garnet, hematit

                      Crveno je simbol života, snage, vitalnosti i fizičke prirode. U prirodi se crvena boja  povezuje sa toplinom, vatrom, Ijutnjom upravo kao što pocrvenimo kada smo u  stanju Ijutnje ili strasti. Crveno je boja vatre. Crvenilo zemaljske vatre prelazi u  zlatno - žuto (čista duhovnost) kako se uzdiže. Crveno je boja jednostavnih tipova.  Roza je medutim boja univerzalne harmonije.

                      Kod liječenja crveno je odlično kod bolesti krvi, kao anemija npr. Treba biti  korištena u stanjima iscrpljenosti, kad je hladnoća i promrznu ruke i lice, kod  stanja pothranjenosti, depresija i letargije. To je iscjeljujuća i stimulirajuća  vibracija.

                       

                      DRUGA ČAKRA - svadhištana (pupčana)

                      svi narančasti kristali: karneol, narančasti jaspis, opal

                      Narančasta je simbol energije. Sastavljena je od crvene i žute. Crveno simbolizira osobnost a žuto mudrost. Medutim, integrirajući ova dva svojstva možemo nadići Ijutnju i stabilizirati samokontrolu.

                      Kod iscjeljivanja narančasta je od suštinskog značenja za zdravlje i vitalnost. Ona je topla, pozitivna, stimulirajuća. Prvotno djeluje na vitalne probleme asimilacije i cirkulacije. Regulira probavu hrane.

                      TREĆA ČAKRA - manipura (solar pleksus) svi žuti i zlatni - žuti kristali : citrin, topaz

                      Žuto je simbol uma, intelekta, visoke inteligencije, mudrosti, mentalne razine. Ovo je pozitivna magnetična vibracija koja umirujuće djeluje na živce. Obzirom na to da je solar pleksus organizirani "mozak~ nervnog sistema, top je naše "sunce" ili centar snage i potrebno je da bude u savršenoj ravnoteži. Žuto je medutim veliki "izjednačivač" za iritantna stanja nervnog sistema koje uravnotežuje energije solar pleksusa.

                      Kod iscjeljivanja žuto moćno djeluje i liječi dijabetes i konstipaciju. Ako je netko neuobičajeno slab i mršav on vjerojatno "vuće" suviše crvenog zračenja i žuto će mu pomoći da neutralizira to stanje u sistemu. Za one koji su predebeli i flegmatični plavo zračenje je vjerojatno prekomjerno i žuto zračenje će im pomoći neutralizirati i takovo stanje.

                       

                      ČETVRTA ČAKRA - anahata (srčana)

                      svi zeleni kristali i roza kristal: smaragd, turmalin, malahit, žad, aventurin i rozenkvarc

                      Zeleno je simbol harmonije, simpatije, kreativnosti, zdravlja, izobifja u prirodi. Zeleno je mješavina žutog (duša) i plavog (duh). Pojavljuju se u spektru u točki balansa boja, izmedu prve i treće zrake (koje su više posvećene fizičkom aspektu i tri posljednje zrake (koje se odnose na duhovni aspekt). Zeleno djeluje prema van u horizontalno, a plavo prema gore u vertikalno. Zajedno oni tvore križ. koji je simbol života. Zelena boja, koja zrači svuda u prirodi - u poljima, šumama, travi odmara umorne živce i daje novu energiju.

                      Kod iscjeljivanja zeleno ima balansirajuće vibracije što je važno za nervni sistem. Ono ne razdražuje, raspaljuje ili iritira. Obzirom na jak utjecaj na srčanu čakru, koja je centar opskrbe krvlju, zeleno je velika pomoć za bilo koji problem sa srcem ili poremećaj krvnog pritiska. Uvijek može biti upotrebljeno da smiri umorne živce i pomoći svakome tko treba energiju. lako će se zeleno u osnovi koristiti da kreira zdravije vibracije, neki će čitalac možda željeti raditi na srčanoj čakri sa ružičastim kristalom, pošto roza simbolizira nježnost, naklonost i Ijubav. Neki fjudi možda trebaju pustiti više nježnosti i Ijubavi u svoje srce, a ako je to slučaj, radite s kristalom rozenkvarc , rodokrozit ili ružičasti turmalin.

                       

                      PETA ČAKRA - višudha (grlena)

                      svi plavi kristali: safir, lapis lazuti, sodalit, akvamarin, tirkiz, plavi topaz

                      Plavo je simbol predanosti, inspiracije, beskrajnosti i vjerskih osječanja. Ono  podiže, uzvisuje i inspirira prema većim visinama i nastojanjima i dostignućima.  Proizvodi toplinu, mirno zračenje koje ima uspavljujuća svojstva. Grlena čakra je  fokusirajuća točka govorene riječi. Pomoću ovog centra nastanjeni duh u svakom  od nas dokazuje komunikaciju sa vanjskim svijetom. Grlena čakra je zadužena za  izražavanje osječaja.

                      Kod iscjeljivanja plavo zračenje ima veliku kurativnu snagu u pogledu bilo koje  bolesti ili blokade u grlu. Pošto je plavo povezano sa nestašicom topline, ono se  upotrebljava za snižavanje temperature ili kod nekog unutarnjeg krvarenja ili  uzrujanog stanja. Plavo je smirujuče, sedativno, astrigentno i iscjeljujuće. Duboko  tamno plavo indikativna je snaga nevjerojatnog intenziteta, dok je svijetlo plavo (ili  azurno) indikativno za visoko etična nadahnuča.

                       

                      ŠESTA ČAKRA - ajna (treće oko)

                      svi indigo kristali: safir, azurit, lapis lazuli, ametist

                      Indigo zračenje je simbol mističnog kraljevstva - duhovnog postignuća,  samospoznaje, mudrosti. Ovo zračenje pomaže u otvaranju trećeg oka (unutarnjih  ili vanjskih vizija) i ono otvara vrata podsvijesti. Ono može oživjeti duboko  pokopana sjećanja duše. Indigo simbolizira most izmedu konačnog i  beskonaćnog. Ono izbacuje negativne elemente iz svijesti i pomaže u stvaranju  viših razina. Pomaže i vodi nas u unutarnjem putovanju prema kozmičkom znanju.  U iscjeljivanju velika mu je vrijednost u tretmanu bilo kojeg mentalnog poremećaja.  Takoder se upotrebljava da pomogne razvoju trećeg oka.

                       

                      SEDMA ČAKRA - sahašrara (krunska)

                      svi Ijubičasti kristali i bijeli i prozirni kristali: ametist, fluorit, gorski kristal

                      Ljubičasto zračenje je znak duhovnog majstorstva. To je najviša, najsuptilnija  specijalizacija svjetlosti i odgovara najvišim elementima u našoj prirodi. Ono stoji  na kruni spektra u kontrastu sa crvenim. Ove najviše vibracije mješavina su  crvenog(materija) i plavog (duhovno). Zadatak je čovjeka produhoviti materiju, a  proces transformacije može biti bolan. Kada radite s kristalima imajte na umu da  su tamniji tonovi povezani sa tugom. Tamno Ijubičasto označava visoko duhovno  postignuće, blijedo Ijubičasto ukazuje na kozmičku svijesti Ijubav - humanost,  blještava Ijubičasta označava transcendentalni idealizam.

                      U iscjeljivanju Ijubičasti kristali pomažu kod nesanica, glavobolja i kod lakših  mentalnih poremećaja.

                       

                      Bijelo sadrži sve boje u sebi, aktivnost, pozitivnost. Moć bijelog zračenja nije toliko  u fizičkom iscjeljivanju koliko u duhovnoj iluminaciji. Bijelo se upotrebljava za  zaštitu oba: mentalnog i fizičkog tijela. Postoje situacije u kojima se čudesna  zaštita postiže okruživanjem pojedinca aurom bijele svjetlosti.
                      TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
                      KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
                      DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
                      (H. FORD).
                      pridruži nam se u bblj

                      Comment

                      • alison
                        back to basic
                        • Mar 2010
                        • 9616

                        #12
                        PIRIT



                        Pirit je sulfidni mineral, čija je formula FeS2. Zbog metalnog sjaja i mesingano žute boje se naziva lažno zlato, zbog sličnosti sa zlatom. Pirit je najčešći sulfidni mineral. Naziv mu je izveden iz grčke riječi πυρίτης (puritēs) – vatreni, zbog varnice koju daje prilikom ukresavanja na čeliku ili kremenu.
                        Osobine [uredi]

                        Kristalizira u kubičnom kristalnom sistemu. Dolazi najčešće u kristalima oblika kocke i oktaedra. Pirit dolazi sa ostalim sulfidnim i oksidnim mineralima, u kvarcnim žilama, sedimentnim i metamorfnim stijenama i u ležištima uglja. Pirit se upotrebljava za proizvodnjusumpor dioksida, za upotrebu u industriji papira, proizvodnji sumporne kiseline, itd.


                        Pirit: Prazni se 1 put mjesečno u posudi sa kamenčićma hematita a punimo ga sa gorskim kristalima ili na suncu.

                        Pomaže u čišćenju dišnih puteva, krijepi krvotok i pojačava opskrbu krvi kisikom.
                        pobuđuje vedrost i optimizam....

                        TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
                        KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
                        DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
                        (H. FORD).
                        pridruži nam se u bblj

                        Comment

                        • alison
                          back to basic
                          • Mar 2010
                          • 9616

                          #13
                          Ljekovito kamenje ili kristaloterapija




                          Ljekovito kamenje ili kristaloterapija
                          U našoj trgovini možete po Vašolj želji naručiti nakit izrađen sa nekim od dole navedenih kamenja. Samo pošaljite e-mail na našu kontakt e-mail adresu.
                          Od davnina postoji vjerovanje da poludrgago kamenje i kristali imaju posebne moći na ljude i našu okolinu. U nastavku teksta pogledajte opis ljekovitosti koji su još naši preci koristili u liječenju. Pojedino kamenje imamo i u našoj ponudi naušnica, oglica ili narukvica:
                          ***********************************************************************************************************************************
                          AHAT je posebna vrsta kvarca prošaran kalcedonom, opalom, ametistom, hematitom… Daje hrabrost, energiju, snagu, rastjeruje strahove i daje porast samopouzdanja. Osim toga štiti od štetnog zračenja, od oluje, gromova, glavobolje i groznice. Sprečava iritacije kože, liječi groznicu i očne infekcije, poboljšava vid i cirkulaciju, pomaže plodnost kod žena. Ahat može pomoći osobi da postane rječita te poveća atletsku snagu i hrabrost.
                          AKVAMARIN je dragi kamen rođenih u znaku Škorpiona, a može ga nositi i osoba u znaku Bika. Svojom zelenkastoplavom bojom potiče osjećaj vjernosti i postojanosti i zato se koristi i kao amajlija koja učvršćuje vjernost u vezi i braku. Poznat je kao kamen hrabrosti i odvažnosti. Osim toga potiče brze intelektualne reakcije, daje mir, umirujuću komunikaciju i štiti auru. Po starom vjerovanju ima ljekovita svojstva kod upale grla, desni, crijeva i jetre. Pomaže i kod zubobolje.
                          TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
                          KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
                          DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
                          (H. FORD).
                          pridruži nam se u bblj

                          Comment

                          • alison
                            back to basic
                            • Mar 2010
                            • 9616

                            #14
                            AMETIST je poznat kao „dobročini“ kamen, posebno vrijedan za osobe rođene u znaku Ribe. Ovo je iskonski kamen sreće koji je nerijetko krasio prstene visokih svećenika. Poznato je njegovo umirujuće djelovanje koje poboljšava raspoloženje kod nervoznih ili histeričnih osoba. Kao amajlija štiti čovjeka od pijanstva i svake vrste ovisnosti. Na duhovnoj razini ametist pomaže komunikaciju s anđelima, razvija telepatiju i druge psihičke sposobnosti. Ovo je izvrstan kamen za meditaciju i molitvu. Potiče dobar san.
                            BISER U brojnim kulturama biser ima dublje simbolično značenje. Tako su biseri u Kini simbol bogatstva, mudrosti i časti; u Japanu znače sreću, a u Indiji blagoslov brojnom djecom. U arapskim kulturama se žene ili određeni dijelovi tijela, kao primjerice zubi, uspoređuju s biserima. Osim toga, biserima su se pripisivala afrodizijačka svojstva, ali su ih smatrali i lijekom protiv melankolije i ludila. Biseri su i simbol za suze. Oduvijek se smatraju simbolima ljepote, ljubavi, sreće i bogatstva.
                            GORSKI KRISTAL Rimljani su vjerovali da gorski kristal sadrži energije bogova koje daju snagu, hrabrost i mudrost. Gorski kristal je univerzalan kamen, svatko bi trebao imati jedan! Čist je i snažan energetski izvor, jača energetsko polje, stimulira moždane funkcije, jača imunološki sustav i dovodi tijelo u ravnotežu, aktivira sve nivoe svijesti; daje sklad duši. Ovaj kristal koristi se i za zaštitu od energetskih utjecaja drugih ljudi, za zaštitu od zračenja kompjutera kao i za zaštitu od podzemnih zračenja. Prilikom snimanja Kirlijanovom kamerom utvrđeno je da kvarc može udvostručiti ljudsko biomagnetsko polje te zaštiti nositelja od radijacija. Generira elektromagnetizam i poništava statički elektricitet.
                            HOWLITEima sve osobine Tirkiza . Kao Tirkiz, ima sposobnost da umiruje bijes i ljutnju koja je usmjerena na vas. Njegova umirujuća energija također može smanjiti napetost i anksioznost, a može pomoći i umiriti prije spavanja ili meditacija. Postavljen oko kreveta može olakšati nesanice uzrokovane stresnim mislima prije spavanja. Također pomaže poticanju ambicija, ciljeva i njihovom postizanju.


                            JASPIS je kamen nježnosti i opuštanja. Donosi tišinu, utjehu, cjelovitost, izlječenje, blage završetke. Zovu ga još i velikim njegovateljem zbog njegove zaštitničke energije. Egipćani su crveni jaspis smatrali Izidinom krvlju, te je korišten za zacjeljivanje rana, štiti od crne magije, ublažava bolove, preventira digestivne bolove, liječi epilepsiju, dobro djeluje na živce, balansira yin/yang.U našoj Webtrgovini možemo ponuditi nakit izrađen od jaspisa, za detalje kliknite ovdje.
                            KIJANIT Otklanja stres i bijes i pomaže psihi da se otvori duhovnim vrijednostima istine. On vraća snagu fizičkom tijelu i organima, smiruje živce, pojačava koncentraciju, pomaže govornicima i glumcima. Djelotvoran je kod oštecenja mozga, popravlja moždana oštećenja nastala zbog nedostatka kisika i infekcije. Snizava krvni tlak, olakšava gubitak tjelesen težine. Pomaže mentalno zaostalim i mongoloidnim osobama. Jača centar za govor i motorički nervni sistem. Pomaze kod groznice, raka grla, štiti glasne žice, otklanja promuklost. Povoljno djeluje na sve disajne puteve. Liječi mišiće. Ne upija i ne zadržava u sebi negativnosti. Ne treba mu čicšćenje. Možete kupiti nakit od kijanita i u našoj trgovini ovdje: kijanit
                            KORALJ je kamen specifične vrijednosti za ljude rođene u znaku Bika i Škorpiona, ali se univerzalno koristi kao obrana od uroka i ostalih negativnih utjecaja. Ogrlica od koralja najbolja je zaštita od zlih duhova i steriliteta. Odlična je amajlija za djecu. U prošlosti se računalo na ljekovita sredstva koralja, koji je, samljeven u prah i pomiješan s vodom, liječio bolesti unutarnjih organa.U našoj Webtrgovini možemo ponuditi nakit izrađen od koralja, za bijele koralje kliknite ovdje a za crvene koralje kliknite ovdje.
                            KVARC RUŽIČASTI, poznat kao kamen ljubavi, donosi nježnost, toleranciju, praštanje. Smiruje, pomaže kod čišćenja nakupljenog bijesa, srdžbe, ljubomore, strahova. Zamjenjuje negativnost s harmonijom. Djeluje na područje srca, krvotoka, poboljšava rad bubrega; pomlađuje i revitalizira kožu. Kada se programira za mršavljenje daje izvrsne rezultate. Protiv nesanice i štiti od štetnih podzemnih zračenja, pa je s kombinacijom takvih djelovanja idealan za spavaću sobu. Kamen koji morate imati! Ispunjava ljude ljubavlju i srećom, utječe na uklanjanje opsesija i psihoza, harmonizira vitalnu energiju i otklanja srčane tegobe, a posebno aritmiju srca.
                            LAPIS LAZULI je kamen posvećen ljudima rođenim u znaku Vage. Takozvani „dragulj radosti“ produbljuje ljubav i prijateljstvo. Lapis lazuli donosi iskrenost, otvorenost, unutarnju moć, intuiciju, kreativnost, muževnost. Osnažuje um, tijelo i povećava svjesnost i duhovnu vezu/ evoluciju. Pomaže organizirati svakodnevicu, stišati i zaposliti nemiran um. Pomaže izgraditi samopouzdanje i tradicionalno je kraljevski kamen. Donosi i povećava ljubav i vjernost u braku. Pomaže u prevladavanju plahosti. Lapis je također dobar zaštitnik protiv fizičkih i psihičkih napada. Koristan je za sinuse, glavobolje, živčani sustav, govorne poteškoće, hipofizu, olakšanje boli. U našoj Webtrgovini možemo ponuditi nakit izrađen od lapis lazuli kamena, za detalje kliknite ovdje.
                            MJESEČEV KAMEN (Selenit) je amajlija osoba rođenih u znaku Raka. Svojim plavičastim tonovima smatra se da donosi sreću uopće, naročito zaljubljenima. Mjesečev kamen povećava žensku energiju, osjetljivost, intuiciju, psihičke sposobnosti. Štiti u toku trudnoće, rođenja, putovanja na moru. Povezan je sa svim vrstama ljubavi. Dobro djeluje na hipofizu, probavni sustav, pretilost, zadržavanje vode, hormonske poteškoće, menstrualne poteškoće. Kamen čistoće, nade, želje za novim početkom, dopušta da od univerzuma uzmemo što nam je potrebno.
                            OPAL je dragi kamen koji garantira svojim prekrasnim šarenkastim izgledom nadu i spokojstvo rođenima u znaku Vage i Bika. Opal inspirira povećanje mašte i kreativnosti. Pomaže osloboditi kočnice i povećava memoriju. Vrlo je duhovan i omogućuje uvid u “nevidljivi svijet”. Promatrajući opal, navodno, se mogu dobiti natprirodne moći posebno u sferi predviđanja događaja ili pogađanja neizvjesnih činjenica. Donosi lijepe, sretne snove. Olakšava proces promjene. Dobar za vid i Parkinsonovu bolest.

                            OBSIDIJAN je izrazito zaštitni kamen, tvori štit protiv negativnosti. On blokira psihičke napade, a apsorbira negativne energije iz okoline. Obsidian izvlači mentalni stres i napetost. On stimulira rast na svim razinama, pozivajući istraživanje nepoznatog i otvaranje novih horizonata. Donosi jasnoću uma i briše konfuzije. Pomaže vam da znate tko ste doista. Obsidian otapa emocionalne blokade i drevne traume. Promovira osobine suosjećanja i snage. Obsidian pomaže probavu i odstranjuje otrove. On smanjuje bol artritisa, i srodne probleme te grčeve. Grije ekstremitete.

                            PERIDOT se koristi za ravnotežu i stimulaciju srčane čakre. Kamen suosjećanja. Ima prijateljsku energiju i izvrstan je za liječenje. Pomaže da se preporodimo i obnovimo u svakom smislu. Donosi obilje i blagostanje. Donosi sklad u odnose, posebno u braku. Smanjuje stres, ljutnju, ljubomoru, iscjeljuje čireve i probavne poteškoće. Stvara zaštitni štit oko tijela osobe koja ga nosi.
                            RODONIT Olakšava psihofizičke traume, otpušta stres, smiruje um. Stimulira samopoštovanje, osjećaj samovrijednosti i dobro samopouzdanje. Dobar za olakšavanje mentalnog nemira, konfuzije i tjeskobnih slutnji. Otklanja neželjene utjecaje iz eteričkih razina. Jača centralni živčani sustav. Poboljšava pamćenje, imunitet i tjelesne reflekse. Povoljno djeluje na hipofizu, gušteraču, štitnjaču, jača kosti i slušni sustav. Smatra se da je dobar za muzičare. Čuva od nezgoda na putu pa je dobro imati ga za vrijeme putovanja.
                            SODALIT Iscjeljuje emotivno i fizičko tijelo. Smiruje i čisti um, donoseći mu jasnost, dubinu, mudrost i istinu. Pojačava kreativno izražavanje, izvrstan je za komunikaciju i pisanje. Pomaže u čišćenju osjećaja krivnje i straha. Povezuje misli s osjećajima i time pomaže intelektualnom sagledavanju neke situacije. Jača snagu uma preko tijela. Uzemljuju one koji iskazuju prejake emocionalne reakcije, djeluje blago sedativno. Podiže samopoštovanje i vjeru u sebe i druge. Čisti vizije i otvara treće oko i grlenu čakru. Štiti od vanjskih negativnih energija. Može se koristiti za zaštitu od kompjutorskog zračenja.Uravnotežuje rad žlijezda i limfe, jača metabolizam i imunitet, pomaže kod infekcija, opekotina i upale sinusa. Regulira šećer u krvi. Povoljno djeluje kod problema s očima, ušima, vratom i ustima. Stabilizira štitnjaču. Treba ga često prazniti pod mlakom tekućom vodom, a puni se u zemlji ili pored gorskog kristala. Ako se primijeti promjena boje ili zamućenje, treba ga dulje vrijeme držati potopljenog u vodi zajedno s gorskim kristalom.
                            SREBRO je opće prihvaćen kao najčistiji i najfiniji metal. U odnosu je sa četiri znaka Zodijaka: Blizancima, Rakom Djevicom i Ribama. Na njih ima izuzetno pozitivan utjecaj. Mnogi narodi pripisivali su srebru terapeutske osobine, a običaj je kako europskih tako i azijskih naroda da se srebrni predmeti ili nakit daruju kao zaštita od bolesti i briga.
                            TIGROVO OKO Savršen je jer je to kamen sreće. Donosi mudrost, vidovitost, mentalnu cistocu i unutrasnji mir. Povećava hrabrost i olakšava probleme kod noćnih mora, te posjeduje ljekovita svojstva. Jača bubrege, mokračni mjehur, sve žlijezde i cijeli probavni trakt. Vrlo izražajan pri eliminaciji stresa i napetosti. Brzo obnavlja energiju osobe.
                            TIRKIZ je prekrasni azurni kamen rođenih u znaku Bika, Strijelca i Vodenjaka. Simbol je ljubavi i bogatstva, a često se poklanja prilikom zaruka i vjenčanja. Kaže se i da smiruje napetost, obuzdava svađe i učvršćuje prijateljstvo. Prema Indijancima i istočnjačkim tradicijama tirkiz je svet. Povezan je s nebom, donosi nebesku energiju na zemlju. Potiče iskrenost i jasnu komunikaciju iz srca. Štiti od zagađenosti okoline i donosi ispunjenost i obilje. Poznat je kao glavni iscjeljujući kamen jer ubrzava ozdravljenje. Moćan je za uzemljenje i općenito zaštitu. Aktivira povučene ljude. Koristi se za mišićno tkivo, regeneraciju, stres, glavobolje.
                            TOPAZ je kamen posebno povoljan za rođene u znaku Strijelca i Blizanaca. Potiče sreću u ljubavi. Kad je ovaj prozirno žuti dragulj optočen zlatom, tada je odličan talisman protiv uroka. Pripisuju mu se i brojna ljekovita svojstva; djeluje protiv astme, nesanice i duševnih bolesti.
                            ZLATO je simbol sunca, svjetlosti u duhovnom i materijalnom smislu. Ovaj plemeniti metal posvećen je osobito ljudima u znaku Lava. Zato je perogativ kraljeva, o čemu svjedoči obožavanje zlata koje vuče korijene još iz antike. Smatra se da zlato ima povoljan utjecaj na liječenje žutice.
                            ZOISIT je poput rubina. Daje prirodni medij za omekšavanje rubinove kvalitete. Njegova zelena boja daje smirijući i stabilizirajući učinak. Vrlo je vrijedan za poboljšanje emotivnog života, a može biti odličan kamen za iscjeljivanje slomljenog srca i za smanjenje ili neutraliziranje opsesivnih osjećaja prema drugoj osobi.
                            Također može biti vrlo koristan poticaj kreativne energije. Često naše ideje se kovitlaju u glavi i nikad se ne realiziraju. Ono što je potrebno u takvim slučajevima je neki stabilizator energije što Zoisit pruža.
                            ŽAD je kamen žarko zelene boje koji povoljno djeluje na ljude rođene u znaku Djevice, a ne preporuča se rođenima u znaku Blizanaca i Strijelca. Naklonjen je natjecanju, razvija borbenost, odlučnost i želju za afirmacijom. Privlači i pojačava ljubav svake vrste. Također je kamen vjernosti i velikodušnosti. Donosi emocionalnu ravnotežu i stabilnost. Koristi se kod plućnih, bubrežnih problema, slabosti imuniteta, PTSP, prevelikog umora živčanog sustava. Djeluje na izlječenje bolesti očiju, bubrega i probavnih organa.
                            TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
                            KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
                            DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
                            (H. FORD).
                            pridruži nam se u bblj

                            Comment

                            • Tree
                              <3
                              • Aug 2010
                              • 4217

                              #15
                              JASPIS je kamen nježnosti i opuštanja. Donosi tišinu, utjehu, cjelovitost, izlječenje, blage završetke. Zovu ga još i velikim njegovateljem zbog njegove zaštitničke energije. Egipćani su crveni jaspis smatrali Izidinom krvlju, te je korišten za zacjeljivanje rana, štiti od crne magije, ublažava bolove, preventira digestivne bolove, liječi epilepsiju, dobro djeluje na živce, balansira yin/yang.

                              Imam ga, a vidi i treba mi
                              …a o zmajevom biseru ni rijeci!

                              Comment











                              Latest Topics

                              Collapse

                              Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎