Alternativa Forum

Gorski kristal SiO2 - kvarc

Ovo je diskusija na temu Gorski kristal SiO2 - kvarc u podforumu Kristali i plemeniti metali
Kako se prave procesori? S obzirom na to da se, u ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Kristali i plemeniti metali

Alternativa Forum


Kristali i plemeniti metali Svojstva i utjecaj na čovjeka

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 03-11-10, 09:26   #1
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Thumbs Up Gorski kristal SiO2 - kvarc

Kako se prave procesori?
S obzirom na to da se, u dobu u kojem živimo, sa primenjenom mikroprocesorskom tehnologijom sve češće srećemo kroz uređaje koje svakodnevno koristimo, kompanija Intel je pripremila materijale koji ilustruju proces nastanka ključne komponente svakog naprednog uređaja-procesora...

Pesak (levo)
Sa otprilike 25% Silicijum je, nakon kiseonika, najčešći element zemljine kore. Pesak, posebno kvarcni pesak, sadrži visok procenat Silicijuma u formi Silicijum dioksida (SiO2) koji je osnovna sirovina za izradu poluprovodnika.
Topljeni Silicijum (sredina) – razmer: Nivo vafera (~300mm)
Silicijum se prečišćava kroz više faza kako bi se dobio kvalitet koji zadovoljava standarde za izradu poluprovodnika. Prećišćen, naziva se “silicijum elektronskog stepena” (Electronic Grade Silicon). On može imati svega jedan strani atom na milijardu silicijumskih atoma. Na ovoj slici može se videti kako nastaje kristal iz prečišćenog istopljenog silicijuma. Takav mono-kristal naziva se Ingot.
Monokristalni Silicijumski Ingot (desno) – razmer: nivo vafera (~300mm)
Ingot je napravljen iz silicijuma elektronskog stepena. Svaki pojedinačno teži oko 100 kilograma i po sastavu je 99.9999% silicijuma.


Sečenje Ingota(levo) – razmer: nivo vafera (~300mm)
Ingot se seče u individualne silicijumske diskove koji se zovu vaferi.
Vafer (desno) – razmer: nivo vafera (~300mm)
Vaferi se poliraju dok se sa njihove površine ne ukloni i najmanja greškica i dok ne postanu glatki kao površina ogledala. Intel kupuje već gotove vafere od proizvođača, a za naprednu tehnologiju 45nm High-K-Metal Gate koristi vafere sa prečnika 300mm. Kada je Intel započeo proizvodnju čipova, elektronska kola su štampana na vaferima od 2 inča (oko 50.8mm). Sada kompanija koristi 300 milimetarske (12-inčne) vafere, što značajno doprinosi smanjenju troškova.


Nanošenje foto-osetljivog sloja (levo)– razmer: nivo vafera (~300mm)
Tečnost (plave boje na slici) koja se sipa dok se vafer okreće je foto-osetljiv sloj sličan onom koj se korsiti u analognoj fotografiji. Vafer se, tokom ovog koraka, okreće kako bi se omogućilo da naneti foto-osetljivi sloj bude veoma tanak i ujednačen.
Izlaganje (sredina) – razmer: nivo vafera (~300mm)
Foto-osetljivi sloj se izlaže ultra-ljubičastom svetlu. Hemijska reakcija koja se događa slična je onome što se dešava sa filmom u analognom foto-aparatu, kada pritisnemo dugme za slikanje. Foto-osetljivi sloj, izložen UV svetlu, menja strukturu i postaje uklonjiv. Izlaganje svetlu obavlja se tako što se koriste razne maske koje imaju ulogu matrica u ovoj fazi proizvodnje. Korišćene sa UV svetlom, maske prave različite kružne šare na svakom sloju mikroprocesora.
Izlaganje (desno) – razmer: nivo tranzistora (~50nm)
Iako se nekoliko mikroprocesora pravi na istom vaferu, ova slikovita priča sada će se fokusirati na mali delić mikroprocesora – na transistor ili njegov deo. Tranzistor funkcioniše kao prekidač, kontrolišući protok električne struje u kompjuterskom čipu. Intelovi istraživači razvili su toliko male tranzistore da njih čak 30 miliona može stati na glavu čiode.


Ispiranje foto-osetljivog sloja – razmer: nivo tranzistora (~50nm)
Omekšali, želatinozni deo foto-osetljivog sloja se u potpunosti uklanja rastvaračem. Ovo otkriva šaru koju je na foto-osetljivom sloju ostavila maska.
Urezivanje (sredina) – razmer: nivo tranzistora (~50nm)
Foto-osetljivi sloj neizložen UV svetlu, ne bi trebao biti oštećen. Na delu sa koga je uklonjen hemijskim putem urezaće se željena šara.
Uklanjanje foto-osetljivog sloja (desno) – razmer: nivo tranzistora (~50nm)
Nakon urezivanja željena šara postaje vidljiva.


Primena foto-osetljivog sloja (levo) – razmer: nivo tranzistora (~50nm)
Nanešeni foto-osetljivi sloj (plava boja), na koji se delovalo, ispira se do sledećeg koraka.
Implantacija jona (sredina) – razmer: nivo tranzistora (~50nm)
Kroz proces koji se zove implantacija jona (jedan oblik ovog procesa zove se “dodavanje primese”), izložena zona silicijumskog vafera se bombarduje raznim hemijskim primesama koje se nazivaju joni. Joni se implantiraju u silicijumski vafer kako bi se, na tim delovima, promenila njegova provodljivost elektriciteta. Joni se ispaljuju na površinu vafera veoma velikim brzinama. Električno polje ubrzava jone do brzine od preko 300.000 km/h.
Uklanjanje foto-osetljivog sloja (desno) – razmer: nivo tranzistora (~50nm)
Nakon jonske implantacije, foto-osetljivi sloj se konačno uklanja, i strani atomi su implantirani (na slici su označeni zelenom bojom)


Gotov tranzistor (levo) – razmer: nivo tranzistora (~50nm)
Izrada tranzistora se približava kraju. Tri rupe su izbušene u zaštitnom omotaču iznad tranzistora. Ove tri rupe će biti ispunjene bakrom kako bi se napravio spoj sa drugim tranzistorom.
Elektroforeza (sredina) – razmer: nivo tranzistora (~50nm)
Vaferi se stavljaju u sumporni rastvor u ovoj fazi. Joni bakra se polažu na trenzistor procesom koji se zove elektroforeza. Joni bakra putuju od pozitivno naelektrisanog pola Anode do negativnog (katode) koju predstavlja sam vafer.
Nakon elektroforeze (desno) – razmer: nivo tranzistora (~50nm)
Na površini vafera ovi joni napraviće tanak sloj bakra.


Poliranje (levo) – razmer: nivo tranzistora (~50nm)
Višak materijala će poliranjem biti odstranjen.
Metalni Slojevi (desno): Nivo tranzistora (6 Tranzistora ~150nm)
Višeslojni nanosi od metala su, poput žica, spojili različite tranzistore. Način na koji se oni spajaju odredili su arhitektonski i dizajnerski timovi koji se staraju o funkcionalnosti datog procesora (npr. Core i7 procesora). Iako se kompjuterski čipovi čine vrlo tankim, oni mogu imati preko 20 slojeva kojim se formira vrlo složeno kolo. Ako se uvećano gleda na čip, može se uočiti splet linija, kola i tranzistora koji izgledaju kao futuristički, višeslojni sistem autoputeva.


Test sortiranja vafera (levo) (~40mm)
Ovaj delić kompletiranog vafera se stavlja na prvi funkcijski test. U ovoj fazi, svaki čip se pojedinačno testira i odgovor koji čip daje se poredi sa prethodno utvrđenim “ispravnim odgovorom”.
Sečenje vafera (srednja) – razmer: Nivo Vafera (~300mm)
Vafer se seče na deliće koji se zovu kockice (dies).
Odbacivanje neispravnih kockica – razmer: Nivo Vafera (~300mm)
One kockice koje su ispravno reagovale na test prolaze test i idu na sledeći korak (pakovanje).


Individualna kockica (levo) – razmer: Nivo kockice (~20mm)
Ovo je pojedinačna kockica koja je dobijena sečenjem i postupkom opisanim u prethodnim koracima.
Pakovanje (srednja) – razmer: Nivo pakovanja (~40mm)
Podloga, kockica i sloj koji služi za odvođenje viška toplote spajaju se kako bi se kompletirao procesor. Zelena podloga predstavlja električki i mehanički kontakt preko kojeg će procesor komunicirati sa ostatkom računarskog sistema. Srebrna pločica na vrhu procesora je termički kontakt na koji će doći uređaj za hlađenje. To će sve pomoći procesoru da se hladi tokom rada.
Procesor (desno) – razmera: Nivo pakovanja (~40mm)
Završen procesor. Mikroprocesor je najkompleksiji napravljeni proizvod na zemlji. U stvari, on se izrađuje iz stotina i stotina koraka i to u najčistijem od svih mogućih okruženja (fabrici mikroprocesora) a u ovom pregledu smo prikazali samo one koji su najznačajniji.


Testiranje i određivanje klase (levo) – razmer: Nivo pakovanja
Tokom finalnog testiranja, procesori se testiraju kako bi im se utvrdile ključne karakteristike (kao što su na primer potrošnja energije i maksimalna frekvencija).
Raspoređivanje (srednja) – razmer: Nivo pakovanja
Na osnovu testa, procesori sličnih karakteristika se grupišu i pakuju u zajedničke transportne posude.
Maloprodajno pakovanje (desno) – razmer: Nivo pakovanja
Jednom sklopljeni i testirani, procesori idu ili specijalistima koji sklapaju konfiguracije ili u maloprodaju, spakovani u prepoznatljive kutije.
Izvor: Mmd Public Relations
Tekst sam prenjla u cjelosti sa http://www.pcpress.info/tag/tehnologija/ u nadi da ćemo zajedno doći do poboljšanja i inovacija u izradi orgonitnih naprava.....


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!


Zadnja promjena:
alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alina (17-02-11), Matt (26-11-10), Samui (25-04-11), Spring (12-11-10), SteveNo1 (10-11-10)

Nepročitano 26-11-10, 08:27   #2
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani Te čudene Biljke...

I. Amato: UDK 581.5
Biljni kristali
(The secret life of plant crystals)
"Mikroskopski pogled u tkivo biljke otkriva skriveni svijet kristala
kalcijevog oksalata raznih oblika. Više od 75 % biljaka proizvo-
di jednu ili više vrsta kristala, koji se stvaraju na specifičnim
mjestima u tkivima i organima. Oni mogu biti različitih oblika,
od prizmi i iglica do pijeska ili sloŢenih oblika. Najpoznatiji su
igličasti rafidi i sloŢene druze. Po sastavu biljni kristali su uglav-
nomkalcijevi oksalati, alimogu biti i karbonati. Kako biljka pro-
izvodi molekule oksalata i kako nastaju kristali još uvijek nije
razjašnjeno. Uglavnom se stvaraju u specijaliziranim stanicama
idioblastima, gdje se ioni kalcija i oksalata spajaju u kristale.
Znanstvenici pripisuju tim kristalima različite uloge od kontrole
kalcija u tkivu ili sakupljanja svjetlosti za fotosintezu do ob-
rambene uloge od predatora, koji se hrane biljkama. U napisuse
govori o dosadašnjim saznanjima o kristalima unutar biljaka.
Prikazane su fotografije mikroskopskih snimaka nađenih razli-
čitih zanimljivih oblika kristala. Uz različite funkcije koje kristali
imaju unutar biljaka, treba spomenuti i ulogu koju oni imaju i u
proučavanju biljaka, forenzici i ljudskom zdravlju."
(P. 216/2009 – Orig. 2 str., prij. oko 4 str.)


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!


Zadnja promjena:
alison je offline   Reply With Quote
Nepročitano 08-12-10, 16:05   #3
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Thumbs Up

Crystal Kultura Atlantide i Blue Stone liječenja

The teozofi i Anthroposophists nije usredotočiti na korištenje kvarcnog kristala u Atlantis, ali i druge suvremene vidovnjaka nudi opsežne informacije o korištenju kvarcni kristali, naročito u starim, izgubljena civilizacija Atlantide.

Američki vidovnjak i iscjelitelj Edgar Cayce posvetio veliki dio mnogih njegovih psihička očitanja tijekom ranih i sredine dvadesetog stoljeća na raspravu o civilizacije Atlantide. Smatra se da veliki kristali su se koristili za generiranje snage koriste za fokus laserskog poput zrake energije koja je putovala između piramida, obeliska, hramove, kameni spomenici i drugih točaka na mreži mreža uspostavljena u cijeloj Atlantide.

Ova vlast grid je korišten za generiranje snage lokalno u svakom području Atlantide. Crystal moć je rekao da će se koristiti za napajanje zrakoplova, rasvjeta gradovima, za dugo-udaljenost komunikacije, za ozdravljenje, za obnavljanje starenje Atlantide, i potaknuti rast usjeva.

Mnogi od Edgar Cayce-a psihička očitanja se odnose na korištenje kristala u Atlantis, i za pozitivne i negativne koristi.

Prema Phyllis Galde, piše u enciklopediji Llewellyn uma i duha, "Kristali su se koristili na svjetlo dana unutarnje tunela i odaja [na Atlantidi], dok je piramida Misterije i hramovi su bili u izgradnji. . . Kristali su se koristili za kontrolu vremena, kako bi uskladiti inicira, te u radio valovima za komunikaciju s bazama dom u prostoru (u orbiti Majka brodova). "[i]

"Kristali su se koristili za generiranje energije, koja je bila usmjerena na različite načine, a ne svi koji su bili pozitivni", nastavlja Galde. "Atlantide koristi napredni oblik hipnoze u kojoj se kompleksne detaljni slika je projektirao u osobe mozak, bilo svjesno ili ne. Na taj način, misli mogu biti pod utjecajem, kao što je mogao memorijskim bankama. U blizini pada Atlantide, tamno svećeništvo je bila uključena u kontrolu nad drugima. Koristili su kristal moći za stvaranje pošasti i bolesti za ubijanje ljudi projektiranje holografski slike, strahove, pojmovi, i sl., oni su htjeli impresionirati na ljude. Oni su eksperimentirali na stanovništvo. Znanstvenici su manipulirali embrija za stvaranje subhuman obrasce koji će se koristiti kao robovi. . . Crystal generatori grade što Edgar Cayce naziva "strašna kristala". . . . . [Prema Edgar Cayce je to] zloupotrebe tih energija koje na kraju uzrokuje uništenje ove velike civilizacije. Edgar Cayce je izjavio da najveći kristal generator je zakopana ispod Atlantskog oceana u blizini "vražji trokut", i ovaj masivni pomak neusmjereno elektromagnetske energije je ono što uzrokuje brodove i zrakoplove da zaluta. "[Ii]

Kao što smo vidjeli, Cayce je vjerovao da je dio Atlantide mogu se naći u Karibima. Izvori kažu da je on također predviđa da će u budućnosti snažan "plavi kamen", prvi put se spominje Atlantis će površine na "otoku u Karibima" i da će biti od ogromne vrijednosti u ozdravljenju. [Iii]

Larimar je poznat kao iscjeljivanja kamen Atlantide zbog predviđanja, rekao je da je napravio Edgar Cayce. Prema mnoge web stranice, američki vidovnjak Edgar Cayce je vjerovao da dio Atlantide mogu se naći u Karibima. Ove web stranice također predvidio da će u budućnosti snažan "plavi kamen", prvi put se spominje Atlantis će površine na "otoku u Karibima" i da će biti od ogromne vrijednosti u liječenju.

Kontaktirali smo Edgar Cayce-a Udruga za istraživanje i prosvjetiteljstva i razgovarao s njihovim knjižničar, vrtlar Claire kako bi saznali više o tome što poznati psihički rekao o ovom ozdravljenja kamena.

Prema gđa vrtlar ", Edgar Cayce nikada nije razgovarao o Larimar. Razlog za zbunjenost je da je on govorio o plavi kamen." Očigledno je u odgovoru na pitanje o mjestu tajanstvene alkemijske kamen poznat kao "lapis lingua", Cayce je odgovorio da je to "... Je veliki plavi kamen. To je bio uklonjen iz rudnika u Arizoni. To je 'lapis ', ne' Lapis lingua ", ali drugi oblik" Lapis "."

Gospođa vrtlar kaže da je uvjeren da je Cayce je vidio da ne postoji povezanost između "lapis" i Larimar ili Atlantide. Naravno, Larimar još nije bio otkriven tijekom Cayce života. Upitan je li istina da je Cayce je predvidio da je dio Atlantide bi se ponovno otkriti u Karibima i da na jednom od ovih otoka bi netko otkriti plavi kamen sa izvanrednim ljekovitim, rekli su nam da je više istraživanja će biti potrebna za ribanje velika Cayce arhive u potrazi za odgovor. Mi nikada čuli natrag od smo o tom pitanju, pa to je do svakog pojedinca tražitelj utvrditi istinu takve tražbine za sebe.

Prema mistik, vidovnjak, autor i znanstvenik Rudolf Steiner, koji je provalio u Teozofsko društvo osnovano i Waldorf škole i biodinamičkom poljoprivrede, Lemurian civilizacija postojala prije Atlantide, te je postojala u Južnoj Aziji i Africi, koji se proteže od Cejlona do Madagaskara.
Crystal Mudrost Lemurije i Atlantide
*** Ovo je drugo poglavlje iz knjige o kristalima i ljekovitim gemstones napisao Satya Centar Editor Curtis Lang . Nadamo se da uživate ove serije članaka, koji se istraživanjem znanost i magiju kristala i gemstones .*** http://www.satyacenter.com/spirits-s...stal-healing-2

Prema Steineru, Lemurians izvedeni goleme ovlasti volje i snage od izravne veze s energijom tijela biljaka i životinja oko njih. Lemurian je, kaže Steiner ", rođen mađioničar na svim poljima ljudske djelatnosti niže." Steiner govori Lemurian civilizacije opširno u svojoj knjizi "Cosmic Memory" i mnogim drugim publikacijama i predavanja.

Prema Steineru, Lemurian institucije visokog obrazovanja usmjerena na učenje započinje tajne tehnike koje im omogućuju kontrolu snage prirode izravne kontemplacije. Steiner je rekao ovih Lemurian otajstvo škole "stajao daleko iznad onoga što čovječanstvo, jer je stekla na putu umjetnosti i znanosti." Nazvao ih je "fakultetima će se moći i vidovnjak moć imaginacije. Od njih se pojavili ljudi koji su postali, u svakom pogledu, vladari od drugih."

Steiner kaže da je život na Zemlji bio je znatno drugačiji od. "Air je puno deblji" i "voda mnogo tanja." U prizemlju je bila tanka i slomljena osim stalno djelovanjem konvulzivnog vulkanskog snaga. Zemlja u tom razdoblju bio oblikovan osnovni element vatre. Ono što znamo kao mali paprat postojao kao divovi biljnog svijeta. Samo vodozemci, ptice i manje životinje postojale. Velika većina čovječanstva živio vrlo primitivni život, koja jedino može opisati kao animalistička u prirodi.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!


Zadnja promjena:
alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (05-11-11), jaopet (16-02-11), Matt (08-12-10)
Nepročitano 08-12-10, 21:44   #4
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Thumbs Up Potražite svoj kristal...

na http://www.satyacenter.com/store/crystalili Lemurijanca... http://www.satyacenter.com/store/cry...urian_crystals


http://www.satyacenter.com/spirits-o...rystal-healing


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (05-11-11), jaopet (16-02-11)
Nepročitano 08-12-10, 23:33   #5
New member
 
buchika-chacruna's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2010
Lokacija: u svemirskoj šumi
Postovi: 40
buchika-chacruna is a splendid one to beholdbuchika-chacruna is a splendid one to behold
buchika-chacruna is a splendid one to beholdbuchika-chacruna is a splendid one to beholdbuchika-chacruna is a splendid one to beholdbuchika-chacruna is a splendid one to beholdbuchika-chacruna is a splendid one to beholdbuchika-chacruna is a splendid one to beholdbuchika-chacruna is a splendid one to beholdbuchika-chacruna is a splendid one to beholdbuchika-chacruna is a splendid one to beholdbuchika-chacruna is a splendid one to behold
Zadani

hvala ti :)


vjeruj i dalje u čvrste zakone materijalne stvarnosti.ti su zakoni potrebni da bi mogao žiwjeti.ali nemoj ograničiti swoje wjerowanje samo na njih.prihwati činjenicu da postoje i druge stwarnosti u koima wrijede drugačija prawila i zakoni...panPodijeli post!

buchika-chacruna je offline   Reply With Quote
Nepročitano 17-02-11, 06:20   #6
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani Vogel Gorski Kristal

Vogel Gorski Kristal

Vogel gorski kristalotklanja i čisti entitete, negativnu energiju, povezuje i balansira čakre i ujedinjuje energiju polja oko tela.

Vogel kristali su gorski kristali fasetirani na specifičan način koji je ranih 80-tih godina pronašao istraživač IBM laboratorije Marsel Vogel. On je radeći sa gorskim kristalima shvatio da je jedna od karakteristika kvarca da pojačava, zgušnjava i prenosi frekvencije, ali da prirodni kvarc nema dovoljnu sposobnost koherencije energetskog polja. Kontemplirajući nad idealnim oblikom za isceljenje i energetski rad, dobio je viziju kako da fasetira kristal u obliku kabalističkog drveta života.

Otkrio je da su štapići fasetirani sa oba kraja u tačno određenoj razmeri proporcionalno drvetu života i egipatskim piramidama, u stanju da prenose energiju i da se to može naučno izmeriti. Brušenje je rađeno precizno i sa namerom da omogući kristalu da ispolji svoj pravi potencijal i optimalnu sposobnost da prenosi i pojačava energiju. Ako se želi pojačati njihovo polje, kristali se fasetiraju ne samo sa geometrijskom preciznošću, već i sa pravim razumevanjem, stavom i svesnošću.

Vogel kristal je moguće kupiti u Berlinu, na adresi Wegerichstraße 7, (12357 Berlin) u velikoj dobro snabdevenoj prodavnici kristala i minerala Klaus-a Lenz-a (tel. +49-30-6610247). Najbolje je poneti i pokazati sliku Vogel kristala, pošto prodavci ne moraju da znaju o kom se kristalu radi.4" Flat Quartz Crystal Vogel kristal je moguće kupiti preko sajta internet prodavnice Amazon.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Nepročitano 17-02-11, 06:21   #7
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani

Vogel kristal ima deblji a kraći kraj koji privlači pransku energiju. To je ženski deo štapića. Duži a tanji kraj je muški i on prenosi energiju u jakoj zraci kao laser. Ženski receptivni kraj kristala privlači pranu koja se kreće spiralno duž kristala, pojačavajući se pri svakom odbijanju od faseta. Tako pojačana prana putuje kroz kristal i na kraju biva fokusirana na muškom kraju kristala i izlazi kao koherentno zračenje slično laseru.

Broj strana vogel štapića odeđuje njegovu namenu. Četvorostrani štapići se koriste za lečenje tela. Šestostrani štapići su pogodni za emocionalne probleme a osmostrani za lečenje dubokih šokova i jakih trauma. Trinaestostrani nas uvodi u prethodne živote i rešava prošle traume. Štapići od običnog stakla, oblika sličnog vogelu ne služe ničemu.

Vogel gorski kristal otklanja i čisti entitete, negativnu energiju, povezuje i balansira čakre. To je instrument koji ujedinjuje energiju polja oko tela. Najvažnije je to što ima vrlo preciznu vibraciju za isceljivanje i moć da povezuje telo sa isceljujućom energijom Zemlje.

Vogel je iskoristio prirodu unutrašnje strukture gorskog kristala koji ima karakteristiku savršenstva i ravnoteže. Kada je gorski kristal isfasetiran na pravi način i kada ljudski um uđe u međusobni odnos sa njegovim strukturnim savšenstvom, kristal emituje vibracije koje se šire i pojačavaju snagu uma onoga ko sa njim radi do te mere da je u stanju da uputi energiju u željenom pravcu i na mesto gde je potrebno.

Značajan efekat vogel kristala je u njegovoj povezanosti i rezonantnosti sa vodom. Pošto vode u ljudskom telu ima više od 75%, vogel kristal, zbog svoje rezonance sa vodom, predstavlja savršeno sredstvo prenosa suptilnih energija u fizičko telo.

Trajni uzroci bolesti su u eteričkom telu. Kada fizičko ili emotivno telo doživi traumu i kada smo već to zaboravili, eteričko telo je zapamtilo ove fizičke, emocionalne i psihičke povrede i tako deo naše životne energije ostaje zauvek zarobljen, blokiran ili zaleđen zavisno o kojoj vrsti traume je reč. Od tada pa na dalje živećemo sa umanjenom životnom energijom, odnosno sa posledicama, iako smo navodno izlečeni. Zato se često čuje rečenica - nikad više kao nekad. Eto, vogel gorski kristal je u stanju između ostalog, da oslobodi zarobljenu energiju i završi isceljivanje do kraja.

Ovaj kristal trenutno pristupa eteričkom telu, stabilizuje ga, dopuštajući da uđe svetlost iz viših sfera. Obrazac savršenstva, prvobitna savršena slika svega, postoji unutar eteričkog tela. U slučaju traume, obrazac je i dalje prisutan i može se uz pomoć vogel kristala prizvati nazad u optimalno stanje.

Iako je isceljivanje vogel kristalom krajnje jednostavno, neophodno je imati istančane etičke norme, znati disati, znati ući u duboku relaksaciju i meditaciju, imati jasnu sliku ozdravljenja, znači odličnu vizuelizaciju, imati bezuslovnu ljubav u svom srcu, razviti sposobnost čišćenja uma od nepotrebnih misli, postići savršen mir kao i stanje svesti na zavidnom nivou da bi vogel kristal u potpunosti bio delotvoran instrument.

Probajte meditirati sa vogel gorskim kristalom na timusu, sedištu duše, lociranim u sredini grudi bliže vratu. Kristal će vam pomoći da povećate sposobnost koncentracije, postanete svesniji misli i osećanja, balansiraće vam čakre odnosno unutrašnje energije i još mnogo toga.

http://www.sunnyray.org/Vogel-gorski-kristal.htm


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
alison, hvala ti na korisnom postu!
buda (05-11-11)
Nepročitano 08-04-11, 10:05   #8
Alternativa addict
 
sumskovoce's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Istra
Postovi: 210
sumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond repute
sumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond repute
Zadani

U Austriji i Njemačkoj uporaba Silicea gela ušla je u široku uporabu. Ja koristim ovaj proizvod http://www.silicea.com/en/? da bih poboljšala kvalitetu kože, kose i nokti. Obzirom da sam koristila proizvod prije postupka MPO, bilogica je ustvrdila da su moje jajne stanice iznimne kvalitete, te da što odg uzimam, neka samo nastavim.

Preporučam ovaj proizvod i za zacijeljivanje rana i ožiljaka, želučane tegobe i podočnjake.
sumskovoce je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (05-11-11), Uoo (28-06-11)
Nepročitano 21-05-11, 12:11   #9
New member
 
nena.dijeteticar's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2011
Postovi: 6
nena.dijeteticar will become famous soon enoughnena.dijeteticar will become famous soon enoughnena.dijeteticar will become famous soon enoughnena.dijeteticar will become famous soon enoughnena.dijeteticar will become famous soon enough
Zadani Gorski kristal?

Da li bi neko mogao da mi kaze da li je ovo gorski kristal?
da li moze da mi ga izmeri viskom,mogu li ga iskoristiti za izradu orgonita?

Hvala unapred
Attached Thumbnails
Gorski kristal SiO2 - kvarc-dscf1546.jpg  
nena.dijeteticar je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
sunčica (21-05-11), Tree (21-05-11), Uoo (21-05-11)
Nepročitano 21-05-11, 12:31   #10
<3
 
Tree's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Postovi: 4,217
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Zadani

Meni visak kaže da nije gorski, da je staklo
Neka ti još neko provjeri

Uzmi metalnu pločicu oštru/sječenu, ili... nož (samo lupam, ti skontaj šta ti je pri ruci) i probaj zarezati na nekom dijelu jedan od ovih koje imaš, i ako se zapara, nije gorski.


…a o zmajevom biseru ni rijeci!Podijeli post!

Tree je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Lilika (29-05-12), nena.dijeteticar (21-05-11), sunčica (21-05-11), Uoo (21-05-11)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:00 sati.
Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0