Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/index.php)
-   Kvantna medicina i biorezonancija (http://www.alternativa-forum.com/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Nanotehnologija u medicini (http://www.alternativa-forum.com/showthread.php?t=11481)

nensav 01-05-21 09:43

Nanotehnologija u medicini
 
Nanomedicina

Nanomedicina je grana medicine koja se zasniva na medicinskoj primeni nanotehnologija, kroz primenu nanomaterijala, nanoelektronskih biosenzora i molekulske nanotehnologije. Poseban deo nanomedicine predstavlja nanomedicina usmerena na inženjerstvo tkiva, koja će omogućiti reparaciju i potpunu zamenu oštećenih tkiva novim tkivima. Time će biti otvoren put sanacije obolelih organa, koji neće zahtevati donatore i koji će imunološki biti u bliskoj vezi sa tkivom pacijenata kod kojih se vrši zamena oštećenih tkiva i organa. Jedna od delatnosti, za koju se očekuje da će biti posebno atraktivna u decenijama koje dolaze, biće repariranje obolelih tkiva i organa i uzgajanje tkiva pogodnih za njihovu reparaciju. Govori se o tzv. fabrikama tkiva i organa, kao o jednoj potpuno novoj grani delatnosti. U fitofarmaciji to će biti proizvodnja i ekstrakcija humanih biopolimera iz biljaka nastalih ukrštanjem DNK biljaka i čoveka. Takav korak će imati izuzetan značaj u približavanju medicine jednom potpuno novom konceptu koji je umesto na hemiji, zasnovan ne celovitom prilagođavanju prirodnih resursa čoveku. U nekoj sasvim naprednoj fazi razvoja nanomedicine očekuje se da će čovek ovladati postupcima samoorganizacije vrlo složenih funkcionalnih uređaja, koji će sledeći logiku bioloških mašina u ljudskom telu biti u stanju (slično enzimima, koji umeju da prepoznaju različite ćelijske receptore), umeti da dijagnostifikuju promene na ćelijama, da se samoorganizuju i samorepliciraju do nivoa koji će obezbediti funkcionalno izvršenje različitih složenih zadataka, vezanih za reparaciju zidova ćelija, a potom i celih organa, kojima te ćelije pripadaju. Zbog svega navedenog, nanomedicinska istraživanja u svetu u tehnološki najnaprednijim zemlajma – imaju apsolutni prioritet u strategijama razvoja i strategijama istraživanja na nacionalnom nivou. U SAD ona su kontrolisana od strane Nacionalnog instituta za zdravlje, EU ima svoje nadnacionalno telo za Istraživanje i razvoj Mikro i Nanotehnologija, Rusija već niz godina intenzivno razvija naučnu bazu za široku primenu nanotehnologije u različitim sferama, a naročito u sferi očuvanja zdravlja, kosmičkih istraživanja i najnaprednijih vojnih programa. Sve veći značaj ove grane medicine pokazuje nagli porast broja centara za nanomedinska istraživanja (u 2005-oj u celom svetu bilo ih je samo 5, da bi do polovine 2006. godine, osnovalo se još dodatnih 130 centara).

Tekst objavljen na sajtu Nanoklinika Brant

Jesam 03-05-21 09:12

Ma divota jedna.

Imamo sad i cjepiva s nanotehnologijom i čipovima.

Samo ne znam tko pri zdravoj pameti želi biti tretiran tom tehnologijom. :smile_wondering:

Namjerni prolaznik 06-06-21 01:09

Errr... Po čemu nanomedicina spada u kvantnu medicinu?
Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 470029)
Imamo sad i cjepiva s nanotehnologijom i čipovima.

??????????
Koja cjepiva?
To što pričaš nije odobreno ni od onih koji odobravaju GMO
Samo traži riječ u sljedećem redku u tekstu:
unapproved
https://www.fda.gov/media/144413/download
I pripazi na "zastarijeli" datum revizije.
A dali su to cjepiva ili ne pogledaj:
https://duckduckgo.com/?q=peg+geneti...=v142-1&ia=web
A što se tiće mikročipa, zašto bi oni bili feromagnetični (magnetni)?
Jedino ako nije riječ o magneto proteinu:
https://duckduckgo.com/?t=ffsb&q=mag...=v142-1&ia=web
https://www.theguardian.com/science/...-and-behaviour
Sad, ako vjeruješ Guardianu kao, nekim novinama...


E sad 3. pitanje za "publiku": ako se čovijek cjepi dali će postati Batman ili Magneto? Mislim jedno je DC, a drugo Marvel, to je sigurno najvažnije u svemu ovome.

Jesam 06-06-21 09:10

Namjerni, ne razumijem tvoj komentar - ali uopće. :confused-smiley-013
Moj komentar je išao u smjeru Covid "cjepiva" - koja su eksperimentalna i zapravo uopće nisu cjepiva nego genska "terapija" i koja se uredno primjenjuju na neosvještenom stanovništvu širom svijeta.

Namjerni prolaznik 07-06-21 06:00

Hehe, ma skužila si!
Ovo je tip komentara gdje imam ton kao da idem protiv tvojeg agrumenta, a ustvari samo dajem argumente za "tvoju stranu".
To se zove sarkastično, cinično, ironično, ad apsurdum ili tak neš.


3. dio je samo zezancija sa dozom ozbiljnosti.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 11:59 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0