Alternativa Forum

Nikola Tesla

Ovo je diskusija na temu Nikola Tesla u podforumu Kvantna medicina i biorezonancija
Teslin briljantni um i izumi omogućili su elektrifikaciju svijeta i snažan ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Kvantna medicina i biorezonancija

Alternativa Forum


Kvantna medicina i biorezonancija Informational medicine diagnostic /treatment devices, Electro-stimulators, EDS, Bio-resonance

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 04-01-10, 14:00   #1
Dijete Svemira
 
quantec's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: na svom sam putu
Postovi: 694
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za quantec
Zadani Nikola Tesla

Teslin briljantni um i izumi omogućili su elektrifikaciju svijeta i snažan gospodarski napredak. Teslini izumi obuhvaćaju mnoga područja od kojih su najznačajnija elektroenergetika, radio tehnika, telekomunikacije, teleautomatika, rasvjeta i dr. Još od djetinjstva bio je nadahnut prirodom i nastojao da njegovi izumi ne djeluju pogubno po okoliš.

U Europi nitko nije vjerovao u Teslin izum okretnog magnetskog polja i motora koji radi na tom principu, tako da 1884. odlazi u Ameriku (New York). Tamo je prvo radio za Thomasa Alvu Edisona, a nakon neslaganja s njim oko primjene izmjenične struje, počinje njegov samostalan rad i potraga za investitorima. Godine 1888. Tesla prijavljuje niz patenata vezanih za okretno magnetsko polje i izmjeničnu struju, a patente mu otkupljuje George Westinghouse. Krajem 19. stoljeća Tesla je potpuno posvećen radu u laboratorijima i izumima od kojih valja navesti uređaje za proizvodnju struja visokih frekvencija (Teslini transformatori), fluorescentnu rasvjetu, osnove radio tehnike, teleautomatike, X-zračenje i mnoge druge.

Na prijelazu iz 19. u 20 stoljeće Tesla radi na bežičnom prijenosu energije, a istraživanja započinje u Colorado Springsu gdje proizvodi munje do duljine 40 metara. Praktičnu primjenu istraživanja iz Colorado Springsa nastoji napraviti na Long Islandu, gdje gradi toranj za Svjetski bežični sustav. Taj sustav nikada nije zaživio, toranj je srušen za vrijeme Prvoga svjetskog rata, a od toga neuspjeha Tesla se nikada nije u potpunosti financijski oporavio.

Najvažniji Teslin doprinos u medicini je terapijska primjena struja visokih frekvencija i visokog napona. Tesla po prvi puta u povijesti medicine obznanjuje opažanje da visokofrekventne struje (20 – 40 kHz) mogu bez opasnosti proći kroz ljudsko tijelo. Te nove struje Teslu zanimaju prvenstveno radi rješavanja problema rasvjete i daljinskog prijenosa električne energije. No, on je također uočio da se pomoću tih struja može bez ikakve opasnosti zagrijavati tkiva u unutrašnjosti ljudskog tijela.

U prikazu Nikola Tesla u medicini, prvo će biti dan opis i kratko objašnjenje rada Tesline zavojnice za dobivanje visokofrekventnih struja, zatim moguća medicinska primjena tih struja u elektroterapiji, magnetoterapiji i termoterapiji kao i mogućnosti iskorištavanja do sada neistražene i nedovoljno objašnjene Tesline radijacijske energije elektrostatskih polja vrlo visokog napona.

Godine 1906. Tesla je pokazao princip rada turbine bez lopatica, a 1913. je prijavio njen patent.

Patentirao je još nekoliko izuma kao što su vodoskok, brzinomjer, gromobran, instrument za mjerenje frekvencije i zrakoplov sa horizontalnim i vertikalnim uzlijetanjem. U Americi je patentirao ukupno 112 izuma. Godine 1917. dodijeljena mu je Edisonova medalja, a iste je godine otkrio i osnovne principe rada radara.

Tesla je primio počasne doktorate sveučilišta Columbia, Yale, Poitiers, te sveučilišta u Grazu, Beču, Bukureštu, Beogradu, Brnu, Grenobleu, Parisu, Pragu, Sofiji i Zagrebu.
Umro je 7. siječnja 1943. u hotelu New Yorker u sobi 3327.
Njemu u čast jedinica u SI sustavu za magnetsku indukciju nosi naziv Tesla, kao i krater na Mjesecu i jedan asteroid.
Godine 1975. IEEE je ustanovio nagradu Nikola Tesla koja se dodjeljuje zaslužnim pojedincima na području elektroenergetike.


Snaga i Energija ljudi može promijeniti svijet
http://www.kvantnikod.com/Podijeli post!

quantec je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Archer (21-09-10), Boris (04-01-10), Diana (04-01-10), Dr.Zivkov (30-07-10), dreamygirl (20-09-11), matko (05-01-10), RED PILL (04-01-10), rstupar33 (12-11-10), sunčica (20-05-10), Tree (18-10-10), zoricab (04-01-10)

Nepročitano 04-01-10, 14:06   #2
Dijete Svemira
 
quantec's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: na svom sam putu
Postovi: 694
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za quantec
Zadani Nikola Tesla - sanjar, genij i humanist

Svaki put kad upalite računalo sjetite se najvećeg znanstvenika u povijesti, jer se izmjenična struja proizvodi u Teslinom trofaznom generatoru, prenosi se Teslinom visokonaponskom mrežom, Teslina zavojnica daje napon za sliku na monitoru, a bežični miš radi putem radiovalova, koje je prvi proizveo Tesla.

Otkriće izmjenične struje, izumitelja Nikole Tesle, temelj je proizvodnje, prijenosa i uporabe električne energije i cjelokupne današnje industrije. Kao što je otkriće kotača vječni pokretač ljudskog napretka, tako je i izmjenična struja prometejski promijenila svijet dajući mu svjetlo i energiju.

Tražeći pojam ili ime Nikole Tesle na Internetu pojavit će se barem 600.000 stranica na kojima se spominje najveći hrvatski i jedan od najvećih svjetskih znanstvenika i izumitelja u povijesti. Nikola Tesla, kojeg s pravom možemo smatrati dobitnikom Nobelove nagrade, rođen je 10. srpnja 1856. godine u mjestu Smiljan nedaleko Gospića, a umro 7. siječnja 1943. godine u hotelu «Newyorker» u New Yorku. Navodno je rođen točno u ponoć između 9. i 10. srpnja, tijekom oluje, kad se nebo osvijetlilo velikom munjom. Izmislio je i patentirao načelo okretnog magnetskog polja, cjeloviti sustav proizvodnje, prijenosa i iskorištavanja višefazne izmjenične struje, telefonsko pojačalo, indukcijski motor, generator struje visoke frekvencije (Tesline struje), Teslinu zavojnicu, bežične komunikacije, radio, fluorescentno svjetlo (tzv. Teslin luk) i oko tisuću drugih izuma bez kojih svijet danas ne bi bio isti. Nikola Tesla se može smatrati pionirom bežične telegrafije i radiokomunikacija jer je napravio prvi sustav bežičnog upravljanja i prenošenja signala na daljinu.

Bio je poznati borac za mir i napredak čovječanstva, sanjao je o «konačnom» oružju koje bi zbog straha odvratilo ljude od sukoba i okončalo sve ratove. U spomen na zasluge u elektrotehnici povodom stogodišnjice Teslina rođenja osnovna SI jedinica za magnetsku indukciju (gustoću magnetskog toka) dobila je ime po njemu, «tesla» (T). Objavio je niz znanstvenih radova iz fizike, čija su sva teoretska načela i praktično pokazana, osim jednog. Tesla nikada nije uspio prenijeti električnu energiju bežičnim putem, za što je do smrti tvrdio da je moguće, što ni danas nije u cijelosti opovrgnuto.

ŠKOLOVANJE

Legendarni inženjer školovao se u rodnom Smiljanu i Gospiću, te maturirao Višu realnu gimnaziju u Rakovcu kod Karlovca. Gimnazijalac Tesla najviše je volio ptice, koje je hranio tijekom čitavog života, potom čitanje i kartanje. Nikola Tesla je svoju izumiteljsku budućnost najavio već sa šest godina, kada je u blizini svoje kuće unaprijedio postojeći mlin na potoku Vagancu. Nakon završene gimnazije, Tesla je dvije godine bolovao od kolere, nakon čega se 1875. godine, usprkos željama roditelja da postane svećenik, upisao na studij politehnike na Visokoj tehničkoj školi u Grazu. Pet godina kasnije upisuje tehnički studij na Karlovu sveučilištu u Pragu, ali se zbog nedostatka sredstava nakon godinu dana zapošljava u Budimpešti kao projektant u Centralnom telegrafskom uredu ugarske vlade. Tamo je sudjelovao u izgradnji nove telefonske centrale i poboljšao uređaj za pojačanje glasa kod telefona.

IZUM IZMJENIČNE STRUJE

Fizičar Michael Faraday objavio je 1831. godine svoje zakone elektromagnetizma, u kojima je pokazao načela proizvodnje struje. Ti su zakoni temelj današnje tehnike. Međutim, Faraday je postavio teoretske jednadžbe o kojima se raspravljalo dugo, a Tesla je samostalno riješio taj problem u kratkom roku. Za svijet najvažnije Teslino otkriće nastalo je u veljači 1882. godine u Budimpešti, kada je došao na ideju okretnog magnetnog polja. Tim je otkrićem Tesla postavio temelje moderne elektrotehnike i proizvodnje izmjenične struje kakvu i danas koristimo (dotada se koristila samo istosmjerna struja). Kasnije je Tesli osporeno otkriće okretnog magnetskog polja, koje su htjeli prisvojiti Ferraris, Dobrovoljski i drugi znanstvenici, međutim je Tesla uspio dobiti svoje patente.

Na poticaj šefa, uskoro je otišao u Pariz, u «Compagnie Continentale Edison de Paris», a 10. srpnja 1883. godine u Strassburgu je konstruirao prvi indukcijski motor. Kako nije dobio sredstva za daljnji rad na motoru, 1884. godine odlazi u New York s četiri centa u džepu, nekoliko svojih pjesama i planovima za leteći stroj. Zaposlio se u «Machine Works» kod Thomasa Alve Edisona, koji ga je uskoro prihvatio za jednog od najbližih suradnika. Te je godine Tesla usavršio 24 istosmjerna generatora radeći od 10.30 ujutro do 5 sati sljedećeg jutra, ali od Edisona nije dobio ništa od obećanih 50.000 dolara, što je tada bio veliki iznos. Tesla i Edison se nisu slagali ni oko metoda istraživačkog rada i budućnosti proizvodnje električne energije. Edison je zastupao svoje patente istosmjerne struje, pa ga je Tesla napustio. Bez financijera, radio je što je mogao, a u zimu 1885. godine kopao je jarke za dva dolara dnevno. Na sreću je uspio pronaći sredstva i 1887. godine osnovao samostalni laboratorij «Tesla Arc&Light Co». Glavni Teslin cilj tada je bio «usavršiti strojeve izmjenične struje čiji je izumitelj Nikola Tesla». Da bi pokazao bezopasnost izmjenične struje visoke frekvencije često je javno palio žarulje bez žica, puštajući struju kroz tijelo.

Prvi patent Tesla je prijavio 6. svibnja 1885. godine, a prvo predstavljanje znanstvenoj javnosti dogodilo se 16. svibnja 1888. kada je održao predavanje «Novi sistem motora i transformatora izmjenične struje». Ubrzo nakon tog predavanja prodao je 40 patenata proizvodnje, prijenosa i upotrebe trofazne izmjenične struje Georgeu Westinghouseu. Zajedno s Westinghouseom postavio je rasvjetu za Svjetsku izložbu u Chicagu 1893. godine, nakon čega je s Westinghause-General Electric inženjerima radio na konstrukciji prve moderne trofazne izmjenične centrale na slapovima Nijagare. Centrala je otvorena 12. siječnja 1895. godine i smatrana je jednim od svjetskih čuda toga doba. Svi upotrijebljeni patenti izmjenične struje nepromijenjeni se koriste i danas u 90% svjetske proizvodnje električne energije. Pored hidrocentrale danas stoji Teslin spomenik, koji se ne osvjetljava noću kako bi se naglasio njegov doprinos svijetu i mogući mrak koji bi nas bez Tesle okruživao.

TESLA, RöNTGEN I RADIOTEHNIKA

Nakon otkrića okretnog magnetskog polja Tesla je odlučio praktično riješiti i James Clerk Maxwellovu (1831-1879) i Heinrich Hertzovu (1857-1894) teoriju elektromagnetskih polja. Početkom 1889. godine konstruira prvi generator struje visoke frekvencije (generator s velikim brojem polova) i visokog napona. Iako se ocem radiotehnike smatra skromni talijanski fizičar Marchese Guglielmo Marconi, pravi pionir radija je Nikola Tesla, koji je 1891. godine napravio visokofrekventni alternator i Tesline zavojnice, indukcijske zavojnice koje su i danas nezamjenjive u radio i televizijskoj tehnici. Posljednjeg desetljeća 19. stoljeća Tesla je intenzivno radio na proučavanju struja visokih frekvencija, rezonanciji, njihovom utjecaju na ljude i pravio prve moderne oscilatore. Tesla je proučavanjem rezonancije došao i do metode bežične rasvjete, iz čega će naknadno nastati fluorescentne žarulje. Također je, zahvaljujući svojim izvorima visokog napona i frekvencije, već 1894. godine provodio eksperimente sa sjenografom. Sličan je uređaj koristio Wilhelm Röntgen kada je 1895. godine otkrio X-zrake i dobio prvu Nobelovu nagradu za fiziku.

Teslino postavljanje temelja rezonancije i izum rezonantnog sustava s četiri strujna kruga 1893. godine, po dva na predajnoj i prijemnoj strani, krivo je pripisan Marconiju koji je tek 1901. godine uspostavio radiotelegrafsku vezu između Europe i SAD-a, za što je dobio Nobelovu nagradu. Ta je nepravda ispravljena nakon dugogodišnje rasprave odlukom američkog Vrhovnog suda o Tesli kao vlasniku patenta i plagijatoru Marconiju, tek šest mjeseci nakon Tesline smrti.

TESLINI TRANSFORMATORI I VISOKOFREKVENTNE STRUJE

Nakon uspjeha s radiovalovima, Tesla 1899. godine odlazi u Colorado Springs, gdje na visini od 2000 metara gradi laboratorij s radiostanicom od 200 kW iz koje šalje signale u New York. Za svoje eksperimente napravio je posebni visokofrekventni transformator bez jezgre, tzv. Teslinu zavojnicu, koji je mogao dati napon do 12 milijuna volti i frekvenciju do nekoliko stotina tisuća hertza. Prve patente svog transformatora, čija je posebnost da nema metalnu jezgru, dobio je već 1891. godine. U to doba Tesla otkriva postojanje stacionarnih valova oko Zemlje, koje namjerava upotrijebiti za bežični prijenos električne energije. Također je na udaljenosti od 40 kilometara upalio 200 žarulja koje nisu bile povezane žicom, a koje su svaka pojedinačno osvjetljavale krug od 41 metra. Usput je uspio napraviti 35-metarske kuglaste munje kojima je prouzročio kratke spojeve u električnoj mreži Colorado Springsa, zbog čega je pod pritiskom građana napustio svoj laboratorij.

Danas se generatori visokih frekvencija koriste u radiotehnici, industriji i u procesu oslobađanja nuklearne energije, a Tesla je predvidio njihovu primjenu i u medicini. Najvažnije eksperimente sa strujama visokog napona i frekvencije Tesla je obavljao u području bežičnog prijenosa signala. Nakon povratka u New York, financijski potpomognut od J. P. Morgana, započeo je izgradnju velike antene Wardenclyffe na Long Islandu za bežično slanje slika, poruka, vremenske prognoze i burzovnih izvještaja u sve dijelove svijeta. Taj je projekt nazvao «Svjetski radio sustav», a napustio ga je 1906. godine zbog financijskih problema i Morganovog odustajanja. Projekt Wardenclyffe najveće je Teslino razočaranje, posebno zato što je trebao omogućiti bežični prijenos električne energije.

Nakon razočaranja Tesla se usmjerio na praktične izume turbina, pumpi i mehaničkih uređaja. U kratko je vrijeme dobio patent turbine bez lopatica, koja se i danas koristi, i mjerač protoka tekućine, ali je većina ideja ostala nedovršena zbog nedostatka sredstava. Većina Teslinih ideja, kao što su turbo pumpe i turbine, i danas se proučava zbog svog jedinstvenog pristupa problemu. Također je napravio nacrte uređaja za proizvodnju ozona, umjetnih gnojiva i zrakoplova s vertikalnim polijetanjem.

TESLINI TAJNI IZUMI

Nakon Tesline smrti, njegova imovina, dokumenti i projekti zapečaćeni su, a smatra se da ih je intenzivno proučavalo barem nekoliko američkih tajnih službi. Tesla je intenzivno radio na bežičnom prijenosu električne energije, a njegov izum nevidljivosti opisan je u filmu Philadelphia Experiment. Taj se eksperiment navodno dogodio početkom Drugog svjetskog rata, kada je na nekoliko minuta nestao američki ratni brod Eldridge, ali je sam Tesla odbio raditi na njemu. Također su poznate i Tesline «zrake smrti» koje skoro čitavo stoljeće intrigiraju znanstvenike, ali za njihov nastanak nema pouzdanih dokaza. Tesla je u više navrata govorio o zrakama velike energije kojima može uništiti udaljene predmete bez obzira na njihovu zaštitu, a napajanje pojedinog generatora zraka bila bi obična baterija od 30 volti. Sa «zrakama smrti» Tesla je počeo eksperimentirati još 1899. godine, a u osvit Drugog svjetskog rata obznanio je praktičnu upotrebu svog izuma kojim bi zaustavio nacistički pohod na svijet. Međutim, zrake nitko nikada nije vidio niti ponovio Tesline pokuse, a prema legendi sam je Nikola prestrašen mogućnostima svog izuma rastavio stroj na tri dijela i poslao ih na tri različite strane svijeta kako ne bi pao u krive ruke.

PROMETEJ MODERNE TEHNIKE

Nikola Tesla ni kao znanstvenik ni kao čovjek nije bio običan. Nije imao puno prijatelja, s novcem se nikada nije dobro snalazi, bio je pedantan i temeljit, pokušavao je završiti svaki započeti posao, ekscentrik, panično se bojao bacila, govorio je devet jezika, ali je uglavnom više volio društvo golubova nego ljudi. Zanimljivo je da mu jedan od bližih prijatelja bio Mark Twain. Nastavio je raditi do kraja života, spavajući tek pet sati dnevno.

Osim što je dobio svoju fizikalnu jedinicu, po Tesli je imenovano i brdo na Mjesecu, čime se malo Nobelovaca može pohvaliti. Vizionar Tesla zamislio je televizor, daljinski upravljane krstareće rakete, lebdeće vlakove s magnetskom levitacijom, svemirsko oružje sa zrakama visokih energija kakve se danas koriste u «Ratu zvijezda», pa čak i Internet o kojem je maštao kao o «svjetskom povezivanju komunikacija u jedan sustav».

Posljednju počast Nikoli Tesli odalo je dvije tisuće ljudi u katedrali St. John the Divine u New Yorku, a među njima i trojica nobelovaca, koji su došli pozdraviti «čovjeka koji je popločao put čitavom tehnološkom razvoju modernog doba». Teslina postignuća započela su Drugu industrijsku revoluciju, čiji je meteorski razvoj omogućio da 74 godine nakon otkrića izmjenične struje čovjek sleti na Mjesec i danas komunicira jedinstvenim sustavom. Otkriće okretnog magnetskog polja i izrada generatora izmjenične struje smatra se najvećim u posljednjih 500 godina i zajedno s Gutenbergovim tiskarskim strojem obilježava svijet kakav danas poznajemo.

Članak je izvorno objavljen u 63. broju časopisa Drvo znanja. Autor: Antun Gustav Matejčić.


Snaga i Energija ljudi može promijeniti svijet
http://www.kvantnikod.com/Podijeli post!

quantec je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Boris (04-01-10), Diana (04-01-10), Dr.Zivkov (30-07-10), Komšinica (04-01-10), Krishna Balaram (25-10-10), matko (05-01-10), minjabg (04-01-10), RED PILL (04-01-10), rstupar33 (12-11-10), sunčica (20-05-10), Tree (15-09-10), zoricab (04-01-10)
Nepročitano 04-01-10, 16:18   #3
Guru
 
Komšinica's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Smederevo
Postovi: 510
Komšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond repute
Komšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond reputeKomšinica has a reputation beyond repute
Zadani

Quantec, upravo čitam roman "Tesla, portret među maskama". Nije neko posebno literarno delo (prema mom mišljenju, naravno), ali je interesantan jer se oslanja na biografiju. Baš sam to htela da kažem kad sam pročitala tvoj post. Eto.


Bog je veliki, ja sam mala.

www.porodicnahomeopatija.comPodijeli post!

Komšinica je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Dr.Zivkov (30-07-10), quantec (04-01-10)
Nepročitano 04-01-10, 17:26   #4
Super Moderator
 
zoricab's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Srbija
Postovi: 22,098
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
Clapping Početak misije «Tesla» «Moje vreme je došlo»

Početak misije «Tesla»
«Moje vreme je došlo»Tesla je poznavao terminologiju i filozofiju sanskrita i smatrao da je ona dobra osnova za opis fizičkih mehanizama univerzuma onako kako ih je on video. Svako ko bi želeo da razume znanja u osnovi Teslinih izuma morao bi da razume sanskrit i vedsku filozofiju.
Tesla, tom prilikom, najverovatnije nije uspeo da pokaže identičnost materije i energije. Da jeste, Vivekananda bi sigurno zabeležio Teslino tumačenje. Matematički dokaz je ipak pronađen desetak godina kasnije kada je Ajnštajn objavio svoju teoriju relativiteta. Ono što je na Istoku bilo poznato već 5.000 godina postalo je poznato i Zapadu.
Braman se definiše kao nezavisno postojanje bezličnog duha; Božanska suština, od koje sve stvari potiču, po kojoj postoje i u koju se svi vraćaju. Išvara je vrhovni gospodar; najviše moguće poimanje Apsoluta, koji je iznad svake misli. Mahat bukvalno znači Veliki, i takođe se tumači kao univerzalni um ili kosmička inteligencija. Prana znači energija (obično se prevodi kao životna sila), a Akaša je materija (ili često opisivana kao eter). Dobson je skretao pažnju da se Akaša i Prana često pogrešno tumače, ali da je Tesla odlično poznavao suštinu ovih pojmova.
Susret sa Vivekanndom je, bez sumnje, snažno podstakao Teslino dalje interesovanje za istočne nauke. Jednom prilikom, kasnije, u Indiji, i Svami je pomenuo ove susrete:
“Neki od najvrsnijih naučnih umova današnjice govorili su mi koliko su savršeno racionalni zaključci u Vedama. Poznajem lično jednog koji je jedva stizao da ruča ili da napusti svoju laboratoriju, ali koji je redovno dolazio i satima slušao moja predavanja o Vedama, jer su, kako je on govorio, toliko naučne i toliko skladne sa našim vremenom i sa zaključcima do kojih nauka tek danas dolazi.»
Posle posete Teslinoj laboratoriji, 1896. godine, u Njujorku, poslao je pismo svom indijskom kolegi Alasingu opisujući susret sa Teslom sa strahopoštovanjem i bezrezervnim divljenjem:
«Ovaj je čovek sasvim drugačiji od svih zapadnjaka (...) Pokazao mi je svoje eksperimente sa elektricitetom, koji je za njega živo biće i sa kojim on razgovara i naređuje mu (...) Radi se o visoko spiritualnoj ličnosti. On besumnje poseduje duhovnost najvišega nivoa i u stanju je da prizove sve naše Bogove (...) U njegovim električnim vatrama raznih boja pojavili su se preda mnom gotovo svi naši Bogovi: Višnu, Šiva...a osetio sam prisustvo i samog Brame!? (Swami Vivekananda works, Epistles,-pisma, Vivekananda Centrum, Washington, USA).
U Ramakrišninoj misiji u Kalkuti, Indija, i danas se nalazi i veliki Teslin portret i to među onima koji su duhovno doprineli ostvarivanju zadatka misije.
Tesla je nastavio sa proučavanjem hinduizma i vedske filozofije i tokom narednih godina o čemu svedoči jedno pismo Lorda Kelvina upućeno Tesli: 15, Eaton Place London, S.W. May 20, 1902 Dragi gospodine Tesla, Ne znam kako bih mogao da vam se zahvalim za vrlo ljubazno pismo od 10. maja, koje sam našao u svojoj kolibi u Lakaniji, zajedno sa divnim knjigama koje ste mi ljubazno poslali: - ”The Buried Temple” («Zakopani hram»), “The Gospel of Bhudda” («Budino jevanđelje»), «Les Grands Inities” («Veliki inicijati), sjajno izdanje Rozetijeve “House of Life” («Kuća života»), i poslednje, ali ne manje važno, izdanje Century Magazine za juni 1900, sa odličnim i čudesnim fotografijama na stranama 176, 187, 190, 191, 192, prepunim tumačenja o elektricitetu.
Vrlo smo dobro putovali preko Atlantika, prijatnije nego bilo kada ranije. Tokom čitavog putovanja sam uporno pokušavao, ali bez uspeha, da otkrijem funkciju etra u odnosu na jednostavni, staromodni magnetizam. A propo toga, uputio sam izdavače, gospodu Makmilan, da vam u Valdorf pošalju kopiju moje knjige (Collection of Separate Papers) o elektrostatici i magnetizmu. Biće mi drago ako je primite kao mali znak moje zahvalnosti za vašu ljubaznost. Možda ćete pronaći nešto zanimljivo u članku o atmosferskom elektricitetu. Gospođa Kelvin se pridružuje mojim najboljim željama, ostajem vaš, Uvek odani, Kelvin Takođe vam toplo zahvaljujemo na divnom buketu cveća.Tesla i Rasel

Volter Rasel (Walter Russell) je bio jedan od najznačajnijih umetnika, skulptora, pisaca i naučnika u proteklom veku. Bio je odista pravi renesansni um. U njegovoj periodičnoj karti elemenata precizno je predviđeno mesto i karakteristike četiri elementa, godinama pre nego što su otkriveni u naučnim laboratorijama. Danas su poznati kao deuterijum, tricijum, neptunium i plutonijum. Čak i laicima je jasno od kakvog značaja su ovi elementi u savremenoj primeni i naučnim istraživanjima. Njegova «vidovidost» je izgleda posledica udara groma koji je čudom preživeo. Nedeljama posle toga počeo je da crta i opisuje osnove prirode i strukturu fizičkog univerzuma. Zabrinuta njegovim novim interesovanjem i proviđenjima, Raselova porodica je potražila pomoć porodičnog lekara, strahujući da je Rasel postao žrtva ozbiljnog mentalnog poremećaja. Lekar je, pošto je pregledao Raselove radove, zaključio da on lično ne zna šta je to čime se bavi, ali da zasigurno nije lud.
Do sada nije utvrđeno kog dana i kojim povodom su se Tesla i Rasel prvi put sreli i raspravljali o sličnostima njihovog shvatanja kosmologije. Tesla je prepoznao Raselovu snagu i mudrost i preporučivao mu da svoja saznanja zaključa i sakrije tako da ih niko ne nađe za 1000 godina, «dok čovečanstvo ne postane zrelo i spremno da ih čuje».
Danas se, u nedostatku čvrstih naučnih potvrda, smatra da je Rasel bio veliki vizionar. Njegovi sledbenici smatraju da je došao u susret sa najdubljim kosmičkim tajnama, posle čega je uspeo da «razume» kako kosmos funkcioniše. Razumeo je fiziku metafizike. (Raselovi grafikoni: Vidi dodatak)Tajanstveni stranac
Poruke anđela * Proviđenja i proricanja * Materija je svetlost u čvrstom stanjuŠest godina posle smrti (1916.) jednog od najboljih Teslinih prijatelja, čuvenog pisca Semjuela Klemensa, poznatijeg kao Mark Tven, objavljena je njegova neobična knjiga «Tajanstveni stranac». U knjizi se govori o Anđelu koji silazi sa Neba u malo austrijsko selo, gde se susreće sa grupom dečaka sa kojima se igra i poučava ih tajnama Sveta. To malo selo svakako je Smiljan, a dečak je Tvenov prijatelj Tesla, koji mu je često pričao o neobičnim događajima u ranom detinjstvu, o svom živopisnom kraju i fantazmagoričnim doživljajima. Knjiga je najverovatnije nastala kao Tvenov omaž velikom prijatelju koji ga je toliko puta oduševljavao, zasmejavao ali i plašio svojim čudesnim eksperimentima. Tven, tako dobar znalac Tesline ličnosti, posebno izdvaja poruke Anđela o osećanju moralnosti, kao izvoru svih ljudskih nedaća. Zatim govori o iluzornom ljudskom uverenju o postojanju slobodne volje.
Ljudska slobodna volja, prema njemu, je čista zabluda čula, sve je
predodređeno i vodi predvidljivom ishodu. Prema tome, ljudska bića sa svojom kosmički jedinstvenom i neponovljivom strukturom tela i duha imaju ograničen broj mogućih sudbina. Kombinacije sudbine su nizovi događaja, i čovek se može prebacivati iz niza u niz voljom viših bića. Anđeo, na primer – u narodnoj tradiciji poznat i kao Anđeo-čuvar, koji neprekidno čuči na našem ramenu – može da učini da osoba zatvori
umesto da otvori prozor, kako je bilo predodređeno, i sudbina te osobe
krene sasvim drugim smerom, aktivira se novi lanac zbivanja. Ovo se
potpuno slaže sa Teslinom idejom o čoveku kao automatu kosmičkih sila, i vrlo je ubedljivo prikazano Tvenovim jednostavnim zapletima. Najzad, pre nego što Anđeo napušta svoje prijatelje, seoske dečake, uvodi ih u poslednju kosmičku tajnu koja ih je užasnula, tajnu Nebića: "Sve je samo misao" kaže on, "ništa ne postoji", "i ja sam samo misao, usamljena misao koja luta praznim prostranstvima Svemira...»
Jasno je da su ove ideje Tvenovo živo sećanje na razgovore i rasprave s Teslom. Govoreći o stvarnom i nestvarnom svetu, Tesla ih često poredi sa događajima u svom psihičkom životu. Tako sa iznenađenjem otkriva da je niz slika iz "druge realnosti" uvek u vezi sa događajima u "pravoj realnosti" i da tu postoji prilično pravilna korelacija. Ubrzo je zaključio da je svaka njegova misao sugerisana spoljnim utiskom.
"Ne samo misli, već i akcije izazivaju se na isti način. Posle izvesnog vremena, bilo mi je savršeno očigledno da sam ja samo jedan automat obdaren mogućnošću kretanja, koji odgovara na stimulanse senzitivnih organa i misli i radi prema tome. Praktični rezultat ovoga saznanja bilo je, mnogo godina kasnije, otkriće teleautomatske kontrole čijih zakona sam postao najzad svestan, iako sam ih od ranije nosio u sebi u obliku nejasnih i nedovršenih ideja. "(N.T., My invention, EE., N.Y.,1919.)Proviđenja i proricanja
U tekstovima, Tesla često govori da veruje da je njegov proces mišljenja i sklapanja mentalnih slika unapred predodređen da bude u saglasju, rezonanci, sa principima po kojima deluje priroda. Ova urođena sposobnost, smatra on, javlja se u pronalazaču kao psihološki pritisak, neka vrsta prinude, kojom mu se stavlja do znanja šta još nedostaje i šta bi trebalo istraživati i pretvoriti u izum. U tome on vidi ne samo poreklo pronalazačkog motiva, već i jedan dokaz više da na čoveka deluju zakoni vanljudske stvarnosti. Drugim rečima, za Teslu je kreativna viziju samo oblik predviđanja. U takvom Teslinom shvatanju se nalazi objašnjenje zbog čega se on tako retko ili gotovo nikako nije družio i sarađivao sa naučnicima. S jedne strane su sva njegova znanja i metod istraživanja bili u nepomirljivoj suprotnosti sa naučnim principima. S druge strane je poštovao određene naučnike i njihova dostignuća, bez obzira kako su nastajala, ali u naučnoj raspravi nikada ne bi pristao da odstupi od svog dubokog uverenja da naučni principi postoje i van oblasti ljudskog saznanja. O tome je mogao i rado je pričao sa piscima, umetnicima, vizionarima i pesnicima, ali je dobro znao da o tome ne može da raspravlja sa okorelim naučnim dogmatama. To Teslino nepristajanje na zaludan trud doveli su do toga da vremenom stekne reputaciju «crne ovce», mistika, čarobnjaka, masona..., i postepeno bude potpuno izopštenih iz naučnog sveta. Na žalost, takav odnos prema Tesli sačuvan je do danas. Decenijama posle smrti, genijalno delo kakvo je bilo Teslino postojalo je samo u mračnim projektima još tamnijih institucija. Bio je zapravo toliko oklevetan da se već samo za puku radoznalost o njegovom delu lako mogla izgubiti i čitava «časna naučna» glava.
Da je hteo, Tesla je svakako mogao da izbegne taj podrugljiv pogled koji ga prati još od prvih naučnih pokušaja. Setite se reakcije njegovog profesora u Gracu, kada je otkrio grešku Gramovog motora, ili Edisonove, kada mu je saopštio da njegov motor pokreće naizmenična struja. Bio je uman, dovitljiv, duhovit i posedovao je dar pravog šoumena i eksperta za marketing. To je bezbroj puta i dokazao na svojim čuvenim susretima sa novinarima. Pa ipak, nikada nije ni pokušao da se brani. Ponašao se kao Rokfeler: «Pišite o meni sve što hoćete, samo pazite da mi uvek tačno napišete ime». Samo je jednom prilikom jetko primetio: «Kada me opisuju moji neprijatelji, onda za mene kažu da sam pesnik i vizionar... Ili: «Danas je njihovo vreme. Sutrašnjica pripada meni.»
Iz takvog Teslinog svatanja nije više neobično kada on Kosmos tumači kao um, živo i inteligentno biće, što je saglasno nekim gledanjima ranijih filozofa, ali je čista jeres u naučnom svetu. Takođe je nepojmljivo da jedan naučnika svoju ideju za istraživanje opisuje kao mentalnu sliku koja mu se javlja u obliku geometrijskog tela. Prema Teslinim rečima, rad se nastavlja analizom i pokušajem fizičkog opisa i razumevanja objekta. Zatim, kada je u pitanju motor ili uređaj, Tesla pokušava da utvrdi matematičke zakonitosti i prirodu materijala za izvođenje funkcionalnog modela. Unapred je znao, i to ga nije mnogo mučilo, da će rad modela biti usklađen sa normama prirode. Još uvek u svojoj «slici», Tesla je, u neprekidnom naporu da odagna sve druge misli, da dovrši uređaj i konačno ga pusti u rad. Ako je eksperiment jedini put da se dokaže da je neka zamisao uspešno ostvarena, onda treba reći da je i taj metod Tesla doslovno poštovao. Doduše, sam eksperiment niko nije mogao da vidi osim Tesle, ali su njegovi rezultati uvek bili nepogrešivo tačni i uspešni.
Čitav taj postupak je zahtevao vrlo moćan sistem pamćenja i procesiranja podataka. Drugim rečima, morao je to biti dosta brz i snažan kompjuterski um. Da je Tesla bio takav um znalo se i u njegovo vreme, kada drugih kompjutera nije bilo da se sa njim mere i nadmeću. Često su ga zbog toga posećivali mlađi istraživači i tražili pomoć od Tesle za neke složenije operacije, koje bi se inače izvodile i nedeljama, a opet nezaštićene od mogućih grešaka. Kada bi se čoveku i tvorcu sistema logičkih kapija, kao temelju potonjeg razvoja kompjuterskih sistema, malo progledalo kroz «hardversku» strukturu, Tesla bi mogao biti obeležen kao prva «pentijum mašina» u istoriji kompjutera. Njegov «hard disk» je takođe predstavljao posebno čudo. Počivao je na njegovoj originalnoj teoriji pamćenja. Smatrao je da ljudski mozak nema osobinu da pamti onako kako se to obično smatra (tj. biohemijski, odnosno biofizički) već da je memorija samo reakcija ljudskog mozga na ponovljeni spoljašnji stimulans. Zaista
je neobično da čovek poznat po retko dobrom pamćenju (govorio je sedam-osam jezka), koji je uz to imao i sposobnost predstavljanja misaonih slika, smatra da ne postoji ljudska memorija.
Još značajnije je, naravno, da neko sa više stotina naučnih pronalazaka ne pripisuje inventivnost u zaslugu sebi, već eksplicitno izjavljuje da samo prenosi ideje iz sveta znanja u svet ljudske prakse. Ove začuđujuće ideje su ipak razumljivije ako se podsetimo da je Tesla, rođen u kolevci pravoslavne ideje, na pitanje koje je veroispovesti, odgovorio da on veruje u jednog Boga koji nije opisan u religijama, ali da su se njegova shvatanja, naročito posle pedesete godine, najviše približila budizmu. U kasnijim godinama Tesla, čak i praktično živeo u budizmu: vežbao je jogu, pazio na ishranu u filozofskom smislu te reči, svakodnevno meditirao, a u godinama pred smrt živeo je kao pravi asketa, gotovo kao indijski guru ili kao pravoslavni isposnik i svetac.
Postoje indicije da je po povratku iz Kolorado Springsa Tesla nastavio svoja istraživanja «paralelnih svetova». Pretpostavlja se da je neko vreme pokušavao, da bi na kraju uspeo da napravi aparat za podešavanje elektromagnetskih oscilacija sopstvenog mozga. Takav uređaj bi omogućio da stavi pod punu kontrolu svoje mentalne aktivnosti, a naredni mogući korak je i eventualno uspostavljanje komunikacije sa vremenski pomerenim realnostima!
Moglo bi se reći da je Tesla bio «materijal» od koga se takav prodor, bar teorijski, mogao očekivati. On je odista težio ka tom cilju da postavi put ujedinjenja materijalnog i duhovnog u ljudskom saznanju, na isti način kako se ta veza već pojavljuje u prirodnom sistemu. S druge strane, Tesla je već imao iskustva i uspeha u tumačenju fizičke osnove psihe kao i psihičke osnove fizike. Jedna od implikacija ovakvog koncepta je realna mogućnost da se pokuša sa rekonstrukcijom sličnih Teslinih ideja koje bi nas, eventualno, dovele do zaokruženja Tesline teorije. Čini nam se da su tom cilju najbliža dosadašnja istraživanja teslologa i publiciste, profesora Velimira Abramovića. Evo kako on vidi glavne elemente Tesline naučne teorije:
«Ovde je posebno zanimljivo Teslino mišljenje da je svet jedinstveni kontinualni svetlosni medijum i da je materija sastavljena od organizovanih delova lektromagnetnog etra, to jest, od elektromagnetnih oscilacija, zatim, da je najopštiji prirodni zakon - zakon rezonancije i da se sve veze među fenomenima uspostavljaju isključivo raznim vrstama rezonanci čija je osnova elektromagnetska. Samo se po sebi razume da, ako se sva fizička realnost može svesti na odnose elektromagnetnih polja, onda je izraz teorijske suštine tih odnosa - matematika. S druge strane, ako elektromagnetne oscilacije korespondiraju sa mentalnim planom koji je, prema tome, iste prirode, onda su brojevi – program organizacije elektromagnetnih polja u individualnu psihu. Teslina istraživanja su prvi neporeciv i jasan korak u razjašnjenju i primeni istinite Platonove doktrine u kojoj se kaže da je matematika veza između sveta ideja i sveta materijalnih fenomena. Još preciznije: matematički algoritmi (inherentna logika matematike) su metodi inkarniranja ideja u fizičke objekte. Najzad, kako sva stara (a i nova) mistična predanja složno govore: materija je samo zgusnuta svetlost.
Teslina elektromagnetna teorija bila je početak ujedinjavanja duhovne supstance i materijalnog, fizičkog sveta. On je toliko mnogo učinio praktično i lično, da nije stigao da nam ostavi kompletnu teoriju. Mogao je, možda, da nam ostavi religiju, ali to nije hteo, jer je znao da su Bogu u eri nauke neophodni svesni sledbenci.
Proučavanje Tesle nije samo naučno pitanje, u njegovom radu ne treba tražiti prevashodno tehnološka rešenja. Tesla je praktično ono što je Euklid teorijski, spona zapadne i istočne civilizacije. Na njegovom radu može da se zasnuje nova duhovnost čoveka koji će shvatiti Vreme (koje je potpuno nematerijalno i predstavlja samo dejstvo matematičkih zakona) i prodreti u savršenije nivoe kosmičkog postojanja. To je, prema mojim istraživanjima, prava poruka Teslinog rada i u tome je ujedno razlog zašto je tek danas došlo vreme za pravo razumevanje i upotrebu Tesline misije.»

http://tesla.4doo.net/


Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!Podijeli post!

zoricab je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
dklikic (03-01-11), Dr.Zivkov (30-07-10), matko (05-01-10), quantec (04-01-10), RED PILL (05-01-10), rstupar33 (12-11-10), sunčica (20-05-10), teemo (04-01-10), Tree (15-09-10)
Nepročitano 04-01-10, 18:04   #5
Dijete Svemira
 
quantec's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: na svom sam putu
Postovi: 694
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za quantec
Zadani

mislim da je Tesla zaslužio da se ovako raspišemo


Snaga i Energija ljudi može promijeniti svijet
http://www.kvantnikod.com/Podijeli post!

quantec je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Dr.Zivkov (30-07-10), Komšinica (05-01-10), matko (05-01-10), RED PILL (05-01-10), Tree (15-09-10), zoricab (05-01-10)
Nepročitano 11-02-10, 22:09   #6
Dijete Svemira
 
quantec's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: na svom sam putu
Postovi: 694
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za quantec
Zadani


Snaga i Energija ljudi može promijeniti svijet
http://www.kvantnikod.com/Podijeli post!

quantec je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Dr.Zivkov (30-07-10), sunčica (20-05-10), Uoo (20-08-10), zoricab (11-02-10)
Nepročitano 20-05-10, 18:48   #7
:)
 
sunčica's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Srbija
Postovi: 8,629
sunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond repute
sunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond repute
Zadani Još nešto o životu Nikole Tesle

Od početka do kraja Teslinog života, njegov stav prema ženama ogledao se u doslednom odricanju od ljubavi. Nikad se nije ženio. Jedino objašnjenje kojim je opravdavao svoj celibat, bila je zahtevnost njegovog rada. Govorio je da se odrekao ljubavi zarad nauke, da seksualni život ometa intelektualni rad i da je brak za književnike i muzičare, jer pruža nadahnuće koje ih vodi većim uspesima i stvaralaštvu.

Ipak, voleo je društvo lepih i pametnih žena, dopisivao se sa njima, bio galantan kao srednjevekovni vitez, primao i slao fotografije sa posvetama. Lepim damama je poklanjao raskošne bukete orhideja. Samo najotmenije žene mogle su da se približe Tesli do granice prijateljstva, ali on je odbacivao svaku fizičku privlačnost. Pokazivao je poštovanje prema slikarkama, pesnikinjama, pijanistkinjama, kao i prema ženama odanim svojim porodicama.

U Teslinoj arhivi, njegovom albumu, nalaze se fotografije uglednih dama koje su bile u specifičnoj vezi sa slavnim naučnikom. Među njima su: Katarina Dzonson, En Morgan, Flora Dodz, kao i Milka Trnina, čuvena operska diva s kraja 19. veka.
Sve te fotografije samo su potvrdile podatak da je u njegovom životu bilo izvesnih dama jer se potpisane slike u to vreme nisu davale bez razloga. Očarao je mnoge slavne žene, ali nijednoj nije pošlo za rukom da postane ono što su mnoge htele - gospođa Tesla.


Gledaj dalje nego što vidiš.Podijeli post!

sunčica je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (20-05-10), Boris (21-05-10), Dr.Zivkov (30-07-10), nagual (20-05-10), quantec (15-06-10), Tree (15-09-10), Uoo (20-08-10), zoricab (20-05-10)
Nepročitano 15-06-10, 08:20   #8
:)
 
sunčica's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Srbija
Postovi: 8,629
sunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond repute
sunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond repute
Zadani

»S vremena na vreme, u retkim intervalima, veliki Duh otkrića silazi na Zemlju da saopšti neku tajnu koja treba da unapredi čovečanstvo. Bira najbolje pripremljenog, najzaslužnijeg i šapuće mu tajnu na uho. Dragoceno saznanje dolazi kao bljesak svetlosti. Kad shvati skriveno značenje, srećni izabranik vidi čudesnu promenu: pred njegovim ushićenim očima je jedan novi svet, jedva da naslućuje sličnost sa starim. To nije prolazna iluzija, puka igra njegove razigrane mašte ili fantom od izmaglice koja će se razići. Čuda koja vidi, koliko god da izgledaju udaljena, ostaće ovde. On to zna, nema senke sumnje u njegovom umu, svakim delićem svog tela on oseća: to je Velika ideja«.

Duhovno biće Nikole Tesle je više puta inkarnirano u istoriji čovečanstva, uvek u prelomnim momentima ljudskog razvoja.
Prvi zadatak tog duhovnog bića bio je poznavanje ljudi sa vatrom. U toj inkarnaciji, Tesla je bio onaj pračovek koji je hrabro prišao drvetu pogođenom gromom i preneo plamen u pećinu preplašenim sunarodnicima.
U sledećoj fazi, on je bio taj koji je pripitomljavao divlje životinje u domaće, da bi u sledećem silasku podučavao poljoprivredi i uzgoju najvažnijih biljnih kultura.
U inkarnaciji pre života u kojem ga pamtimo kao velikog naučnika Teslu, bio je tehničar-inženjer koji je dao ključnu sugestiju Džejmsu Vatu prilikom iskrslog nerešivog problema za rad parne mašine.
U poslednjem životu, rođen pod imenom Nikola Tesla, izumeo je više epohalnih patenata a veći broj njih nije doživelo ostvarenje jer je čovečanstvo bilo nedovoljno duhovno razvijeno da ih prihvati.


Gledaj dalje nego što vidiš.Podijeli post!

sunčica je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (15-06-10), Boris (15-06-10), Dr.Zivkov (30-07-10), dreamygirl (20-09-11), nagual (15-06-10), quantec (15-06-10), Tree (15-09-10), Uoo (20-08-10)
Nepročitano 15-06-10, 09:45   #9
OM
 
33:1:22's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Postovi: 575
33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute
33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute33:1:22 has a reputation beyond repute
Zadani

Ako koga zanima ''odkud'' Tesli inspiracija, izmedju ostalog radio je i s kristalima i to gorskim/kvarcom.

1900. godine Nikola Tesla je rekao:
"U kristalu imamo čistu evidenciju egzistencije formativnog životnog principa, i ako pored svega ne možemo razumjeti život kristala - to je ipak živo biće."''Life is God`s gift to you.The way you live it is your gift to God.''
Život je stvaran samo kad jesam.Podijeli post!

33:1:22 je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
-Sač- (16-06-10), Afroditi (15-09-10), alison (15-06-10), Boris (15-06-10), Dr.Zivkov (30-07-10), dreamygirl (20-09-11), nagual (15-06-10), nataly (29-10-10), quantec (15-06-10), ram (15-06-10), RED PILL (15-06-10), SteveNo1 (17-06-10), Tree (15-09-10), Uoo (20-08-10)
Nepročitano 14-09-10, 22:34   #10
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,613
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani O Nikoli Tesli u 46min.

http://www.americanfreedomradio.com/tesla.html


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (15-09-10), sunčica (16-09-10), Tree (15-09-10), zoricab (15-09-10)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 02:31 sati.
Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0