Soda Bikarbona - najveci neprijatelj farmaceutske industrije

Collapse
X
 
  • Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • flieger81
    Alternativa addict
    • Mar 2012
    • 141

    Soda Bikarbona - najveci neprijatelj farmaceutske industrije









    Rak je kiselina, posebno mlečna kiselina koja je otpadni produkt gljivica i plesni i živi u okruženju s vrlo malo kiseonika.



    Ukoliko se do kancerogenih ćelija dovede što više molekula kiseoika one ugibaju. Soda bikarbona, neprijatelj svake farmaceutske industrije.
    Snažno će se opirati ideji da nešto tako jefino kao što je natrijum bikarbonat može nadmašiti najskuplje farmaceutike. Postoje uverljivi dokazi i mnoštvo podržavajućih teorija koje upućuju na to da bi natrijum bikarbonat trebao biti primarni i univerzalni medikament za široki spektar različitih oboljenja, uključujući rak i dijabetes, koga bi u lekarski tretman trebali uključiti svi terapeuti i medicinski stručnjaci za veliki broj bolesti današnjice.
    Kad se radi o sodi bikarboni to je dobro proučena i shvaćena supstanca. Već se decenijama nalazi u širokoj upotrebi, čak i od strane onkologa. Soda bikarbona se rutinski primjenjuje kako bi se spriečilo da toksičnost hemoterapeutika i zračenja uništi bubrege pacijenata.
    Milioni ljudi po celom svetu konzumiraju jone bikarbonata u vodi za piće u svrhu prevencije ili se pomoću njih liječe u bolnici, klinici ili hitnoj službi zbog kliničke acidoze kao i kod mnoštva drugih stanja. Pomaže da se svakog dana spasi nebrojeno mnogo života.
    Kad se kombinuje sa drugim snažnim i temeljnim prirodnim supstancama kao što su magnezijum hlorid i jod, svako ima na dohvat ruke trojstvo medicinskih superheroja spremnih da odjednom ostvare naučna medicinska čuda. To je i supstanca koju biste trebali uvek imati pri ruci, pogotovo u današnje vreme ekonomskih i zdravstvenih nevolja.
    Problemi s kiselim pH vrednostima (relativni manjak bikarbonatnih jona) uzima veliki danak u ljudskoj fiziologiji i što više neka osoba primi kiselog, to je veći problem za ćelijsku fiziologiju. Svaka biohemijska reakcija je osetljiva na pH vrednost jer su enzimi na tu ravnotežu posebno osetljivi.
    Naša ishrana igra važnu ulogu u održavanju povoljnog telesnog pH. Veliki deo suvremene prehrane dovodi do smanjenja pH vrednosti prema kiselom. Neravnoteža pH ometa ćelijske aktivnosti i funkcije, pogotovo ako pH nastavi padati.
    Preterano kiseli pH vodi ka propadanju ćelija, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i gastritis.
    Činjenica kako biološki život najbolje funkcioniše u ne-kiselom (alkalnom) miljeu dovoljno jasno govori u prilog korisnosti sode bikarbone.
    Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseoika: širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, što znači da povećava PH vrednost. Povišene PH vrednosti urina spriječavaju kristalizaciju mokraćnih kanala.
    Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht, bubrežne kamence. Takođe stvara otrovni spoj alkosan koji stvaraju gljivice, a to znači dijabetes i konačno rak.
    Oralnim uzimanje soda bikarbona izvlači uran iz bubrega, sprečava infekciju mokraćnoe bešike, giht, artritis, groznicu, a pomaže aktivnost pankreasa za koji se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju insulina.
    Bez obzira ima li netko srčana ili neurološka oboljenja, rak ili teži oblik gripe ako uzima zajedno sodu i magnezijum hlorid osigurava sebi siguran tretman. Njihovo zajedničko delovanje ehikasno odsranjuje otrove i kiseline iz svih ćelija, tkiva i organa.




    NAČIN UPOTREBE SODE BIKARBONE
    Za lečenje obvezno koristiti farmaceutsku sodu, a nikako za kućnu upotrebu, tj. onu koju možete kupiti u prodavnici. Preporučuje se destilovana voda.
    Još je delotvornije ako se svaki dan pije pomešana s jabukovim sirćtom ili s sveže isceđenim limunovim sokom.
    Ovo će te pripremiti na sledeći način. Dve kašike jabukovog sirćeta ili dve kašike sveže isceđenog limunovog soka pomešati sa pola kašičice sode. Pričekajte da zapeni i nakon što pena pade dolijte vode i popijte.
    Ako je limun prskan pesticidima stavite u 2 dl ključale vode, šaku soli i 5-6 kašika sirćeta. Kad se voda ohladi u nju staviti limun 24 sata i dobro isprati.
    Kupka – / zračenje, hemoterapija / U toplu kupku staviti 2,5 kg sode i 1,5 kg soli. Izvlači uran i ostale teške metale.
    Umor, napetost mišića skidanje odumrlog epitela – U toplu kadu staviti jednu šoljicu sode. Skinuće mrtvi deo epitela i ostaviti svetlu i mladu kožu.
    Bradavice – Na vlažnu nakvašenu bradavicu lagano utrljati sodu. Raditi češće.




    SODA BIKARBONA ZA KUĆNU UPOTREBU
    Kvasac za dizanje testa – Vitamin C u prahu ili limunsku kiselinu pomešati u jednakim razmerama sa sodom.
    Ubodi insekata ili opekotine – Napraviti gustu smesu od sode i vode i obilno prekriti bolno mesto. Isprati kada se osuši.
    Voće i povrće – Oprati u činiji vode s 2-3 kašike sode ili staviti malo sode na mokar sunđer pa istrljati, a potom oprati.
    Čišćenje mašine za veš – Staviti ˝ šoljice sode u pregradu za prašak i podesiti na program za ispiranje.
    Zapušeni odvod – Uliti šoljicu sode, a zatim šoljicu vrućeg sirćeta. Nakon 10 minuta isprati litrom ključale vode.
    Neugodni mirisi u frižideru – U frižider staviti pola šoljice sode.
    Mrlje na šoljama ili čajniku – Sodu pomešati s vodom i istrljati plastičnom četkom.
    Zagorele naslage na tiganju ili rostilju – Namazati mešavinom sode i vode i ostaviti 10 min. Ili preko noći, pa ukloniti prljavštinu.
    Tapacirani maneštaj ili tapete – poprskati mešavinom sode i vode i ostaviti da deluje 10 minuta pa usisati.
    Kuhinjska daska – istrljati sa pastom koja je sledeća mešavina- jedna kašika sode, jedna kašika soli i voda. Potom isprati vrućom vodom.
    Potiv neprijatnog mirisa kante za smeće – Na dno posuti malo sode.
    Četke i češljevi – Prati u otopini sode.
    Miris luka na rukama – lstrljati ruke s mešavinom sode i vode.
    Izvor: magazin.ba
  • Namaste ASC
    Alternativa addict
    • Aug 2012
    • 305

    #2
    Poštovanje
    Soda bikarbona je jako dobra i djelotvorna samo postoji jedan problem a to je što samo pročiščena soda bikarbona ona prava. Natrijev hidrogen karbonat ili NaHCO3 se uvijek treba kupiti u specijaliziranim trgovinama i ljekarnama koja imaju pristup labaratorijskim i kemijskim supstancama. Osobno mogu reći da svakako postoji velika razlika, a to ćete najbolje razumijeti kada ih usporedite. Lijep pozdrav i svako dobro :)
    Recite DA za zdravlje i prirodu
    namasteasc@gmail.com
    Sve dolazi iz tišine, sve nestaje u tišini...

    Comment

    • MadMax111
      Road Warrior
      • May 2013
      • 1011

      #3
      Ja znam neki put koristit običnu sodu ovu kuhinjsku za zube,blago trljat onako,dali je to ok
      ...and in this maelstrom of decay, ordinary men were battered and smashed... men like Max... the warrior Max.

      Comment

      • Namaste ASC
        Alternativa addict
        • Aug 2012
        • 305

        #4
        Pa moj savjet je da ako želite trljati zube sa sodom bikarbonom uvijek koristite pravu sodu bikarbonu koja je pročišćena medicinska jer je oslobođena teških metala i primjesa koje u sebi može sadržavati aluminij i ostale sastojke koji nisu baš za čovjeka. Tako da svakako ako unosite u organizam bitno je da je pročišćena tj pravi natrij hidrogen karbonat koji je u prahu. Možete ga kupiti u ljekarnama, samo napomenite da želite da je u prahu.
        Recite DA za zdravlje i prirodu
        namasteasc@gmail.com
        Sve dolazi iz tišine, sve nestaje u tišini...

        Comment

        • martinjan
          Alternativa addict
          • Nov 2011
          • 214

          #5
          Jako dobar tekst pod naslovom "Alkalizirajte ili umrite", kao i knjigu istoga naslova, možete naći uz pomoć linka:



          Pozdrav

          Comment

          • martinjan
            Alternativa addict
            • Nov 2011
            • 214

            #6
            Konačno !!!!!

            Najbolju knjigu na svijetu o natrijevom bikarbonatu ili sodi bikarboni, na Hr jeziku možete skinuti tu:



            Lijep pozdrav.

            Comment

            • martinjan
              Alternativa addict
              • Nov 2011
              • 214

              #7
              Originally posted by martinjan
              Konačno !!!!!

              Najbolju knjigu na svijetu o natrijevom bikarbonatu ili sodi bikarboni, na Hr jeziku možete skinuti tu:



              Lijep pozdrav.

              Ako netko ima problema sa skidanjem knjige, neka mi se slobodno javi privatnom porukom i ostavi e.mail adresu, a ja ću mu odmah poslati knjigu elektroničkom poštom. Lp

              Comment

              • goci
                Guru
                • May 2009
                • 685

                #8
                Dr. Tullia Simoncini so zaprli
                Objavil/a David Pelko, dne 2014-01-14 ob 22:52:49
                Takole piše med drugim:
                Pojavilo se je vedno več slučajev ozdravljenega raka, zaradi česar je Simoncini svoje ugotovitve predstavil italijanskemu ministrstvu za zdravje v upanju, da se bodo raziskave v tej smeri nadaljevale. Ampak ministrstvo ne samo, da je ignoriralo njegova odkritja, ampak so ga celo okrivili za "ilegalno koriščenje zdravil, ki niso odobrene iz strani ministrstva za zdravje".

                Po dolgi kampanji zasmehovanja in poniževanja so Simoncinija obsodili na tri leta zapora zaradi "škode", ki jo je povzročil pacientom, ki jih je ozdravil raka. Onkologi so smatrali poskus zdravljenja raka s sodo bikarbono za noro in nevarno idejo, sodo so imenovali kot zdravilo, ki je bilo predpisano ilegalno Simoncinijevim pacientom.

                Zdravnik Marko Jovaševič je po objavi zgodbe o italijanskem kolegu začel dobivati grožnje s strani Zdravniške zbornice Srbije, ker se ukvarja z alternativnimi metodami zdravljenja in netestiranimi zdravili.

                (se opravičujem za morebiten slab prevod, spodaj in v dodanem linku je vse v originalu)

                Komu je u interesu, da se ne otkrije lijek za rak?
                Italijanskog ljekara koji rak liječi sodom bikarbonom strpali u zatvor! Dr Tulio Simonćini, italijanski stručnjak u oblasti onkologije, dijabetesa i poremećaja metabolizma, tvrdi da je karcinom zapravo infekcija kandidom i da se uspješno liječi sodom bikarbonom. Posle ovih tvrdnji Simonćini je završio u zatvoru. “Rak se može liječiti kao bilo koja gljivica – sodom bikarbonom”. Ovo već nekoliko godina tvrdi i svoje pacijente tako liječi italijanski doktor Tulio Simonćini. Srpski lekar Marko Jovašević prenio je savjete italijanskog kolege na svoj blog, a Telegraf ih u cjelosti predstavlja:
                Šta je zapravo utvrdio italijanski ljekar?
                - Candida albicans je gljivica koja je u određenim količinama prisutna u svakome od nas. Kandida raste u crevnoj flori svih ljudi i njen je sastavni dio. Ova gljivica takođe živi u ustima, grlu i polnim organima većine ljudi. Organizam zdravog čoveka održava kandidu pod kontrolom, ali ako iz nekih razloga imunitet opadne i gljivica se razmnoži, može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Nažalost mnoštvo faktora u našem modernom životu pogoduje rastu kandide. Stres, prekomjerno korišćenje antibiotika, nezdrava ishrana, sredstva protiv kontracepcije… – sve to utiče na rast kandide u organizmu, koja uzrokuje brojne probleme.”
                Kandida i rak
                Dr Tulio Simonćini – italijanski ljekar i stručnjak u oblasti onkologije, dijabetesa i poremećaja metabolizma – tvrdi da je karcinom upravo infekcija kandidom, i da teorija konvencionalne medicine o tome, da rak nastaje kao rezultat nepravilnog funkcionisanja ćelija, ne pije vodu. Od samog početka svoje medicinske karijere, ovaj ljekar vidio je da nešto ozbiljno nije u redu sa konvencionalnim načinom liječenja raka: “Svuda oko sebe sam vidio nepodnošljivu patnju. U bolničkim onkološkim sobama djeca su umirala. Patio sam, kada sam gledao jadnu djecu, koja su umirala od posljedica hemoterapije“ – kaže dr Tulio Simonćini. Njegova frustracija i bol pokrenuli su ga da traži nove načine razumijevanja ove opake bolesti. Počeo je svoja istraživanja sa otvorenim umom, bez predrasuda i strogih pretpostavki. Simonćini je shvatio da mora postojati povezanost između svih vrsta karcinoma – bez obzira na to gdje se nalaze u tijelu. Proučavajući karcinome, primijetio je da su sve izrasline raka imale istu boju – bijelu, kao i kandida. Povezavši bijele naslage sa kolonizacijom kandide, Simonćini je krenuo sa daljim istraživanjem ovog fenomena. Nakon nekog vremena, Simonćini je shvatio da formiranje ćelija raka nije “greška“ u funkcionisanju organizma, već zaštitna reakcija organizma na invaziju kandide. Konvencionalna medicina tvrdi da je dalje širenje raka uzrokovano “malignim“ ćelijama raka koje su “pobjegle“ sa izvornog tumora. Međutim ovaj ljekar tvrdi da to nije tako. Dalje širenje raka je takođe uzrokovano pravim uzročnikom tumora – kandidom. Na kraju krajeva pravi uzročnik raka, kao i drugih bolesti, je oslabljeni imunitet. Kada imunitet funkcioniše pravilno, odmah rješava problem prije nego što situacija izmakne kontroli. U ovom slučaju zdrav imunitet drži nivo kandide u organizmu pod kontrolom, sprečavajući njeno dalje širenje.
                Lijek protiv kandide
                Kada je Simonćini shvatio da je rak uzrokovan kandidom, nastavio je tražiti lijek koji bi efikasno ubijao kandidu i na takav način liječio rak. Brzo je shvatio da obični lijekovi protiv gljivica ne funkcionišu, jer kandida brzo mutira da bi se odbranila, čak se i počinje hraniti lijekom koji je bio namijenjen njenom ubijanju. Umjesto toga Simonćini je pronašao nešto puno jednostavnije i bolje – sodu bikarbonu. “Da, stara dobra soda bikarbona je dovoljna da riješi ovaj problem”, tvrdi ovaj ljekar. Za razliku od drugih lijekova kandida se ne može prilagoditi sodi bikarboni. Drevni Egipćani takođe su znali za djelovanje anti-gljivičnih lijekova, a u indijskoj literaturi za liječenje raka preporučuju se lijekovi sa snažnim baznim svojstvima, poput sode bikarbone. Simonćini je počeo da koristi sodu bikarbonu za uništavanje kandide. Njegov prvi pacijent bio je Italijan Đenaro Sangermano koji je pušten iz bolnice da bi umro zbog raka pluća. Nakon nekoliko mjeseci pacijent ne samo da nije umro, nego se odlično osjećao i bio u potpunosti zdrav.
                Sudbina italijanskog ljekara
                Dalje je slijedilo sve više slučajeva izlječenja od raka, nakon čega je Simonćini odlučio predstaviti svoje pronalaske italijanskom Ministarstvu zdravlja u nadi da će se nastaviti naučna istraživanja u tom smjeru. Međutim, ministarstvo ne samo da je ignorisalo njegovo otkriće nego su ga i okrivili za “ilegalno korišćenje lijekova koji nisu odobreni od strane Ministarstva zdravlja“. Nakon duge kampanje ismijavanja i ponižavanja, Simonćinija su osudili na tri godine zatvora zbog “štete“ nanijete pacijentima koje je izliječio od raka. Onkolozi su smatrali pokušaj liječenja raka sa sodom bikarbonom “ludom“ i “opasnom“ idejom, a sodu su nazivali “lijekom“ koji je Simonćini “ilegalno propisivao svojim pacijentima“. Ljekar, Marko Jovašević je nakon objavljivanja priče o svom italijanskom kolegi počeo da dobija prijetnje da će biti tužen Ljekarskoj komori Srbije jer podstiče liječenje alternativnim i neispitanim lijekovima.

                Comment

                • Bamakhepa
                  skeptik
                  • Feb 2013
                  • 2088

                  #9
                  Nije zavrsio u zatvoru zbog toga sto koristi sodu vec zbog toga sto su ga smatrali odgovornim (usljed neodgovornosti, tj neadekvatnog lijecenja) za smrt nekolicine pacijenata.

                  Naravno i to mozemo dovoditi u pitanje, odnosno mozda bi ljudi umrli i uz bilo kakvu drugu terapiju, ne znam kako se odvijao proces i sto se sve uzimalo u obzir pa ne mogu tu mogucnost ignorirati, ali ne mogu prihvatiti niti predstavljanje neke zavjere kao izvjesnosti tek tako.

                  Prica sa gljivicama je naravno odbacena. No da soda ima neki ucinak nije cak sporno, pitanje samo koliki.
                  Učenje bez razmišljanja je uzaludno, razmišljanje bez učenje je opasno. - Kineska

                  Comment

                  • martinjan
                    Alternativa addict
                    • Nov 2011
                    • 214

                    #10
                    Iako sam tekst ispod objavio na jednoj drugoj temi, zbog važnog sadržaja čitajte ga i ovdje:

                    Evo što vam taje: Uzrok raka otkriven je 1923. i može se spriječiti i liječiti!
                    • Autor: Z. K.
                    • Datum: nedjelja, 09. veljače 2014. u 12:47

                    Spriječite i liječite rak sami pomoću ovih jednostavnih smjernica. Zapamtite, ono ste što jedete!
                    Uzrok raka pronašao je još 1923. godine njemački znanstvenik Otto Heinrich Warburg. Za ovo otkriće ovaj znanstvenik dobio je i Nobelovu nagradu, a što se danas potpuno i namjerno zaboravlja.


                    Što je otkrio dr. Warburg?


                    Dr. Warburg je otkrio da je bolest rak rezultat antifiziološkog načina života.
                    Antifiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom.
                    Kiselost stanica istiskuje kisik iz stanica, a pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu. 'Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imati ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika, govorio je dr. Warrburg. 'A oduzmete li zdravoj stranici 35% kisika možete stanice raka stvoriti za samo dva dana'. Dakle, uzrok raka danas je zakiseljen organizam i stanice bez kisika. U svom djelu "Metabolizam tumora", dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kisika).
                    Otkrio je da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kisika.
                    Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika.
                    Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.

                    Što utječe na zakiseljenost organizma i pojavu raka? Odgovor je vrlo jednostavan, hrana. Većina ljudi danas, za razliku od prije dvadesetak godina, jede upravo hranu koja zakiseljuje organizam pa ne čudi da je i pojava ove bolesti u sustavnom porastu.

                    Što jesti manje?


                    Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. On je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kisel).
                    Meso (sve vrste), proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd. Rafinirana sol, rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd. Kruh, margarin, kofein, alkohol, sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd. Antibiotici i općenito svi lijekovi.



                    Što jesti više?


                    Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli okus). Bademi. Vrlo su alkalni. Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane. Med. Ima vrlo visoku alkalnost. Klorofil. Zelene biljke sadrže klorofil koji je veoma alkalan. Voda. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tijekom cijelog dana. Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Sjedalački način života uništava život.


                    Kemoterapija je smrt!


                    Iako medicina vrlo dobro poznaje istraživanje ovog znanstvenika, rak se liječi kemoterapijom. Kemoterapija često znači smrt. Ona zakiseljuje tijelo do te mjere da tijelo poseže za zadnjim alkalnim rezervama u organizmu kako bi neutralizirao kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij) koji su ugrađeni u kosti, zube, nokte i kosu pa kao posljedicu kemoterapije imamo fizičke promjene pacijenata. Kemoterapija toliko zakiseljuje tijelo da pospješava širenje raka, a ne uništavanje stanica.
                    Stoga, ako bolujete od ove bolesti, liječite se alkaliziranjem organizma, u tome vam može pomoći i soda bikarbona koju možete kupiti u svakoj trgovini, a koja je poznata u svijetu alternativne medicine kao vrlo dobar i učinkovit ubojica raka, upravo zbog njenih alkalnih svojstava.

                    Tekst skinut na linku:



                    Lijep pozdrav

                    Comment

                    • Bamakhepa
                      skeptik
                      • Feb 2013
                      • 2088

                      #11
                      Ne, to jos nitko nije spomenuo i nemamo niti jednu temu :p :D

                      P.S. vise tih stvari iz vise znanstvenih podrucja za koje su ljudi dobili nobelovu nagradu je vremenom otpalo i opovrgnuto, znanost napreduje i revidira se, ne radi se nuzno o nekim zanemarivanjima i zavjerama.
                      Učenje bez razmišljanja je uzaludno, razmišljanje bez učenje je opasno. - Kineska

                      Comment

                      • sinkezg
                        Guru
                        • Oct 2009
                        • 2414

                        #12
                        Pokušati ću biti kratak, precizan, koncizan, sažet i jezgrovit:

                        1. Soda nije posebno lužnata. Stoga teorija o tome kako će soda dovesti do lužnatosti stoji već na početnu na klimavim nogama.
                        2. Ako popijete sodu i ona dođe u želudac, neutralizirati će se želučanom kiselinom. Super ako imate gastritis, zato što se krivo hranite i/ili živcirate.
                        3. Soda i javorov sirup neće se nikako vezati zajedno u tijelu i ubiti karcinom.
                        4. Pametnije od pijenja sode je jesti hranu koja nije kisela. Kisela hrana je bogata dušikom (meso, sir, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi). Sa svom ostalom hranom bogatom dušikom teško da ćete imati problema dok god je ta hrana u ravnoteži sa hranom siromašnom dušikom. Drugim riječima, jedite svu ostalu hranu osim gore pobrojane. Naravno, izbjegavajte prerađenu hranu.
                        5. Karcinom možete i dalje popušiti ali bar imate manje šanse a i vjerojatno ćete biti ljepši i vitkiji leš.

                        Comment

                        • marcel
                          Banned
                          • Jan 2014
                          • 322

                          #13
                          zašto mislite mora krv imate skoro tačan ph i to je 7,35 do 7,45?
                          Ako je tjelo zakisleno od hrane naše tjele če se samo pobrinuti i uzeti iz tjela nešto, da se ph u krvi ne menja-uzme kalcij iz kosti ili zubi.Čuli ste, da trudna žena koja se ne hrani dobro (da ne kažem zdravo) može imati u vrijeme trudnoče slabe zube, čak i mnogo problema sa zubima.......
                          U želudcu mora da budi vrlo nizak ph, jer to su vrata u tjelo i tamo mora biti vrlo gadno kiselo da sve što uđe u želudac, mora da "crkne" što prije, da se tjelo ne razboli a po drugoj strani razkomada-usitni hranu, da bi mogla doči u krv.
                          Isto tako je sa kožom-ph kože je od 5-5,5. Tako nizak ph je dobar za nas, jer neki patogeni mogu doči kroz kožu i naš kompjuter u našem tjelu ne dozvoljava.Oni ljudi koji se tuširaju sa spunom 2 puta dnevno znali bi biti brže bolestni.
                          A ph vode-seča i sline su tamo oko 7.
                          Nije baš dobro sa sadom se igrati, jer soda če u želudcu samo diči ph i omogučiti patogenima da prožive želudac i dođu u naš krvni sistem, a posle???

                          Comment

                          • Slavko24
                            New member
                            • Feb 2014
                            • 2

                            #14
                            Da li ima neko ko je izlecio rak sa sodom bikarbonom?

                            Comment

                            • martinjan
                              Alternativa addict
                              • Nov 2011
                              • 214

                              #15
                              Originally posted by sinkezg
                              Pokušati ću biti kratak, precizan, koncizan, sažet i jezgrovit:

                              1. Soda nije posebno lužnata. Stoga teorija o tome kako će soda dovesti do lužnatosti stoji već na početnu na klimavim nogama.
                              2. Ako popijete sodu i ona dođe u želudac, neutralizirati će se želučanom kiselinom. Super ako imate gastritis, zato što se krivo hranite i/ili živcirate.
                              3. Soda i javorov sirup neće se nikako vezati zajedno u tijelu i ubiti karcinom.
                              4. Pametnije od pijenja sode je jesti hranu koja nije kisela. Kisela hrana je bogata dušikom (meso, sir, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi). Sa svom ostalom hranom bogatom dušikom teško da ćete imati problema dok god je ta hrana u ravnoteži sa hranom siromašnom dušikom. Drugim riječima, jedite svu ostalu hranu osim gore pobrojane. Naravno, izbjegavajte prerađenu hranu.
                              5. Karcinom možete i dalje popušiti ali bar imate manje šanse a i vjerojatno ćete biti ljepši i vitkiji leš.
                              Originally posted by marcel
                              zašto mislite mora krv imate skoro tačan ph i to je 7,35 do 7,45?
                              Ako je tjelo zakisleno od hrane naše tjele če se samo pobrinuti i uzeti iz tjela nešto, da se ph u krvi ne menja-uzme kalcij iz kosti ili zubi.Čuli ste, da trudna žena koja se ne hrani dobro (da ne kažem zdravo) može imati u vrijeme trudnoče slabe zube, čak i mnogo problema sa zubima.......
                              U želudcu mora da budi vrlo nizak ph, jer to su vrata u tjelo i tamo mora biti vrlo gadno kiselo da sve što uđe u želudac, mora da "crkne" što prije, da se tjelo ne razboli a po drugoj strani razkomada-usitni hranu, da bi mogla doči u krv.
                              Isto tako je sa kožom-ph kože je od 5-5,5. Tako nizak ph je dobar za nas, jer neki patogeni mogu doči kroz kožu i naš kompjuter u našem tjelu ne dozvoljava.Oni ljudi koji se tuširaju sa spunom 2 puta dnevno znali bi biti brže bolestni.
                              A ph vode-seča i sline su tamo oko 7.
                              Nije baš dobro sa sadom se igrati, jer soda če u želudcu samo diči ph i omogučiti patogenima da prožive želudac i dođu u naš krvni sistem, a posle???
                              Nemate pojma o čemu pišete.

                              Comment









                              Latest Topics

                              Collapse

                              • lozinka
                                Svrab
                                by lozinka
                                Pozdrav, imam 27 godina.
                                Godinama se patim sa svrabom, isao sam kod dermatologa, davala mi je neke gelove, malo pomogne ali ne puno. Vadio sam krv...
                                12-04-24, 09:08
                              • nensav
                                Šta je hromoterapija
                                by nensav
                                malo poznata metoda lečenje bojama



                                Ceo...
                                21-03-24, 08:52
                              Working...
                              😀
                              😂
                              🥰
                              😘
                              🤢
                              😎
                              😞
                              😡
                              👍
                              👎