Stvar je u djelovanju šećera.
Otkloni utjecaj šećera i kroz neko vrijeme kad se organizam bar malo oporavi i rana će zacijeljivati.
Dobar početak bi bio AFA alge + colostrum + enzimi (najboli su doma napravljeni od trve mlade pšenice ili ječma, a može i rejuwelac).
p. s. ne moram naglašavati cimet, đumbir i kurkumu iz trgovina zdrave hrane.
Od sladila koristi steviu ili agavin sirup.
(niti ovo ne moram valjda naglašavati: Eto, tko je lijen i očekuje čarobnu pilulu neće mu doći.
Svari prepuštene slučaju se samo pogoršavaju)
Znam to, ali je nažalost riječ o osobi koja nema ni finansijskih uslova za mnoge stvari, a na sve to je još i vrlo nemarna; nema snage volje i adekvatnog odnosa prema zdravlju.
Riječ o osobi iz porodice koja mi puno znači i inače je vrlo požrtvovan, plemenit i divan u svakom pogledu.
Propolis mi je otkiće samo takvo, lijek za sve. Dajem djetetu med sa dodatkom propolisa na žlicu, otkad to pije nije bolestan, čak i kada napravimo pauzu, ako ga uhvati temperatura prođe u roku 24 sata. Nego, zanima me, da li uopće treba raditi stanke kod konzumiranja tj. postoji li razlog zbog kojeg se nebi trebao tako učestalo konzumirati? Hvala unaprijed.
Nego, zanima me, da li uopće treba raditi stanke kod konzumiranja tj. postoji li razlog zbog kojeg se nebi trebao tako učestalo konzumirati? Hvala unaprijed.
Mislim da je najbitnije pripaziti na doziranje (uostalom, kao i kod svega...). Možda će ti netko znati bolje reći, ali smatram da ti kod njega nisu potrebne stanke, jednako kao sa npr. medom ili/i matičnom mliječi...
I mene oduševljava, nevjerovatan spektar djelovanja ima...
P.S. Jedino zna biti dosta agresivan za želudac, pa svakako pripaziti kako se daje, kada i koliko...
~ There are quite a few things a hot bath won't cure,
but I don't know many of them... ~
Propolis je zakon. Svako jutro na tašte ga uzimam, 10-ak kapi, sa jednom žlicom meda, i sve lagano zalijevam sa 2 dcl.mlake vode. Prevencija bolesti i pravi prirodni lijek za sve. Svima preporučam.
Preko 40 kuna alkoholna otopina propolisa 20 ml ,,,ali vrijedi i duplo više
Tinkturu propolisa koju dugi niz godina radim sama zovem "crni mrak"
i na kućnom pragu prodajem za 20 kn.
Lokalni pčelari isto ju većinom prave i prodaju po istoj cijeni.
Ne rušim ugled reklami,već želim ukazati da ima i jeftinijih varijanti da se informacijama pomognemo u ovim vremenima najezde virusa etc,etc.
Da bi se izbjegao težak osjećaj u želucu možemo ga pomiješati sa medom. Za zimu predlažem bagremov med.
Dakle,u staklenku uspemo 500 ml meda i dodamo 10 ml tinkture propolisa.
Slijedećih pola sata dobro ga mješamo,al sa vilicom...
Okus je poboljšan,a ujedno i med radi učinak 2 u 1
Preporučam držati u hladnjaku jer ako duže stoji može doći do fermentacije.
p.s. pravim puuno tinkture proplisa no malo šta prodam jer većinu podjelim rodbini,prijateljima koji su prezadovoljni njegovim djelovanjem u mnogim neugodnim situacijama tipa zubobolja,opekline,grlobolja,temperatura...imunitet...etc.
Koliki postotak suhe tvari mora sadržavati zakonski tinktura propolisa da bi bila idealna za podizanje imuniteta ??
Nemam pojma mene je radit tinkturu naučila jedna stara pčelarka...
Dakle na suhu tvar (propolis) kada ju stavim u staklenku sipam 96% prehrambeni alkohol (kojeg nigdje skoro više i nemožeš kupit,naime taj zakon stalno nešta serka)do nivoa da prekrije propolis ,pa još za prst,dva iznad ...dalje slijedi otapanje,cijeđenje...
Jednom prilikom ,bolje rečeno neprilikom kada nam se kći ozlijedila ,dobila duboku porezitinu od oko 2cm dužine iznad obrve,a nismo bili u mogućnosti voditi ju na šivanje ,dok sam zaustavljala krvarenje u ruci sam držala komad propolisa friško izvađenog iz tople košnice.
Učinila san od kuglice tanku,spljoštenu maramicu i to joj stavila na ranu.preko toga flaster. Danas na tom osjetljivom mjestu danas nema niti ožiljka
Samo bih nešto važno napomenula - u med se nikad ne ide s metalom jer onda gubi vrijedna fizikalna svojstva! Miješanje vilicom da - ali ako je drvena ili plastična.