Alternativa Forum

PČELINJI PROIZVODI U SVAKODNEVNOJ PREHRANI

Ovo je diskusija na temu PČELINJI PROIZVODI U SVAKODNEVNOJ PREHRANI u podforumu Pčele i zdravlje
PČELINJI PROIZVODI U SVAKODNEVNOJ PREHRANI MED se preporučuje u svim životnim ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Pčele i zdravlje

Alternativa Forum


Pčele i zdravlje Primjena pčelinjih proizvoda u prevenciji i liječenju bolesti

Rezultati ankete: Koliko cesto koristite pcelinje proizvode?

samo u slucaju bolesti 1 10.00%
povremeno 2 20.00%
svakodnevno 7 70.00%
nikada 0 0%
Glasači: 10. Vi ne možete glasati

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 09-03-11, 09:47   #1
New member
 
pcelicagoga's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: zagreb
Postovi: 7
pcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enough
Zadani PČELINJI PROIZVODI U SVAKODNEVNOJ PREHRANI

PČELINJI PROIZVODI U SVAKODNEVNOJ PREHRANI


MED se preporučuje u svim životnim dobima i predstavlja vrhunski prirodni proizvod. Kaže se da ne postoji „prirodnija" namirnica od meda.To je proizvod medonosnih pčela, dobiven iz cvjetnog nektara ili medne rose (medljika).
Najčešće isticana ljekovita svojstva meda:Svojim hranjivim svojstvima med potiče vitalne procese i jača prirodne obrambene sposobnosti našeg organizma.
Potiče apetit kod osoba koje pate od gubitka apetita jer djeluje na uspostavljanje „uzajamne" suradnje probavnog i živčanog sustava kao i na konverziju hranjivih tvari.
Potpomaže održavanju čvrstoće kostiju i izlučivanju toksičnih tvari iz tijela.
Blagotvorno djeluje na intelektualne sposobnosti jer sudjeluje u metabolizmu glukoze i fosfora.
Olakšava uspostavljanje normalne probavne funkcije nakon bolesti. Djeluje na pravilno izlučivanje probavnih sokova, peristaltiku crijeva i pravilnu apsorpciju hranjivih tvari iz crijeva u krv.

Čisti krv od toksina i pomaže kod slabokrvnosti jer stimulira produkciju hemoglobina. Poboljšava apsorpciju lijekova i čini ih djelotvornijim te štiti organizam od štetnih ostataka istih. Također ima pozitivan učinak na otklanjanje zubnog plaka.
Uz boju, aromu i miris, med ovisno o biljci s koje pčele skupljaju nektar ili mednu rosu, posjeduje i svoja odgovarajućaljekovita svojstva. O tome najčešće ovisi primjena pojedinih vrsta meda u dijetoterapiji pojedinih bolesti i stanja.

Način upotrebe

med se u ustima rastopi, odnosno povuče svu potrebnu vlagu. U ustima otpočne prvi dio probave i želudac ga lakše prihvaća. No, ono najvažnije je da se sva čarolija ili najvrednije sastavnice meda upiju u organizam odmah u ustima i to ispod jezika (kao nitroglicerin kod srčanih disfunkcija). Pri tome se dešava i jedna potpuno nevjerojatna pojava - plak koji se taloži uz zubno meso na zubima u potpunosti nestaje. Upale zubnog mesa nestaju, a simptomi paradentoze se bitno smanjuju ili nestaju.




Nekoliko zgodnih ideja za svakodnevno korištenje meda:

U bijelu kavu (ili kakao za djecu) umjesto šećera dodati žličicu kestenovog meda koji će napitku dati posebnu aromu i miris.

Ukoliko ne želite mijenjati okus kave, čaja ili limunade, za zaslađivanje napitka koristite bagremov med.

Protiv anemije jedan od odličnih pripravaka je:

1 kg cikle
300 g meda
Sok od limuna (po želji)
Ciklu tanko oguliti i sitno naribati, stavite meda i po želji sok od limuna. Sok od limuna stavljamo radi poboljšanja okusa. Neka malo odstoji da cikla upije sok od limuna i med, a potom istisnite ciklu da izađe sok iz nje. Sok se pije pomalo tokom cijelog dana u količini od 0,5 do 1 l. Kada dođe do poboljšanja sok se pije u količini od 2.5 dl dnevno.


Upotreba meda kada obolimo od gripe:

Med je pun iznenađenja i nepoznanica, a jedna je nesumnjivo i to da se termičkom obradom njegova antioksidativna svojstva povećavaju, unatoč tome što mu se sva ostala čarolija uništi. Stoga se ovako pripremljeni medni napitak isključivo koristi za olakšavanje simptoma nastalih virusom gripe.
Tada je potrebno uzimati PROKUHANI MED na način da se u 1 litru hladne vode stavi 1000g meda i kada otopina zakipi još se kuha oko 3 minute.
U još vruću otopinu (na oko 80°C, daljnje tri minute) može se staviti i vrećica dvije čaja za poboljšanje ukusa, a ta kombinacija sinergijski još uspješnije djeluje u suzbijanju virusa. Korisno bi bilo dodati i sok od nekoliko limuna (oko 0,5-1l). Dnevno treba uzeti do dvije litre ovog pripravka i stvarno bi bilo veliko čudo da „svoje" viruse ovim načinom ne savladate u dva dana. Ovo zadnje ne treba shvatiti bukvalno jer virusi djeluju različito na svaki organizam ali potreba za uzimanjem povećane količine tekućine postoji sve dok imamo povišenu temperaturu.


Odlična marinada za meso:

1 velika žlica bagremovog meda
sok od jednog limuna
3-4 češnja češnjaka
2 izmrvljena lovorova lista
malo ružmarina, sol, papar, ulje, crvena paprika po želji
meso premazati marinadom i pustiti da odstoji oko 2 sata.





PROPOLIS

Propolis je najistraživaniji pčelinji proizvod. Brojne studije pokazale su da djeluje protiv bakterija, gljivica, virusa i upala te da ima anestetički, antioksidacijski i antitumorski učinak, spriječava rast biljaka i klijanje sjemena, potiče regeneraciju tkiva i jača imunološki sustav.

Primjena i djelovanje

Alkoholne otopine propolisa djeluju antivirusno, antibakterijski i lagano anestetski. Propolissekodtretiranjaodređenihbolestiistanjaobičnoprimjenjujesamedomilidrugimpčelinjimproizvodima.


PELUD - CVJETNI PRAH

Pelud ili cvjetni prah su muške stanice prašnika cvjetova koje pčele sakupljaju sa biljaka i spremaju u košarice stražnjih nogu. U košnici spremaju prah u stanice saća, te ga prešaju uz dodatak sline i meda. Pohranom peludi u saće pčelinja zajednica si osigurava izvor proteina, važnih vitamina (A, B-kompleksa, C, D, E, K, i rutin) i 28 minerala, te brojni minerala u tragovima.
Radovi o ljekovitim osobinama peluda svjedoče da pelud vrlo dobro djeluje protiv malaksalosti, da normalizira rad probavnih organa, popravlja apetit i povećava sadržaj hemoglobina u krvi. Pri tretiranju bolesti želuca (gastritis) i dvanaesterca medom i peludi, nerijetko se dobivaju vrlo dobri rezultati. Pelud se jede sušen, sirov ili pomiješan s medom.


PELUD S MEDOM

Sušena mljevena pelud 250 g
Med 250 g
Izmiješajte pelud s medom i načinite gustu masu koju čuvajte u staklenci, na sobnoj temperaturi.
Uzima se 2-3 puta dnevno po 1 žličica pripravka, pola sata prije jela.
Po želji se radi aromatičnijeg okusa moze dodati mljevena korica nešpricanog limuna ili naranče.



MATIČNA MLIJEČ

Matična mliječsadrži elemente potrebne za razvoj i normalno funkcioniranje ljudskog organizma ; vitamine B kompleksa sa posebno visokom koncentracijom vitamina B5 (panotenske kiseline) i vitamina B6. Prirodni je izvor acetikolina u čistom obliku. Različite minerale, vitamine A, C, D i E, enzime, aminokiseline, proteine, posebnu vrstu nezasićene masne kiseline 10-HDA (10-hidroksi-2-decenoična kiselina) koja u prirodi postoji samo u matičnoj mliječi, sadrži elemente za rast, razvoj i normalno funkcioniranje organizma. Ubrzavazacjeljenjeiobnovukostijunakonlomovailiozljedaiuopćeodržavazdravljekoštanogsustavaizglobova. Izuzetno dobro djeluje pri liječenju leukemije, regenerira slezenu, stanice krvi i koštane srži. Matična mliječ poboljšava rad središnjeg živčanog sustava, normalizira stanje duševne iscrpljenosti, povoljno djeluje na pothranjenu djecu i starije rekonvalescente. Matična mliječ se danas koristi u različitim preparatima. Njezin učinak temelji se na ubrzanju oksidativnog metabolizma, te kataboličkih i anaboličkih reakcija izmjene tvari.




Izotoničan napitak od meda i naranče

1/2 šalice meda
1/2 male žličice soli
2 šalice narančinog soka
5 šalica vode

Sastojci se izmiješaju. Med se otopi u mlakoj vodi, a zatim ohladi.
pcelicagoga je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
imagine (10-03-11), pčelac (30-05-11)

Nepročitano 09-03-11, 12:31   #2
Alternativa addict
 
sumskovoce's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Istra
Postovi: 210
sumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond repute
sumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond repute
Zadani

Pcelice, super post, makar mi nije jasno zašto si na drugom pdf-u napisala da se med može jesti metalnom žlicom, bez da izgubi svoja svojstva. Na nekoliko sam mjesta pročitala da nije primjereno jesti med, nit ga grabiti, metalnim žlicama. Pa daj nam objasni svoje stajalište...
sumskovoce je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (09-03-11), imagine (10-03-11)
Nepročitano 09-03-11, 13:38   #3
New member
 
pcelicagoga's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: zagreb
Postovi: 7
pcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enough
Zadani

Med se može jesti metalnom žlicicom i tu nema nista sporno. Jedini pčelinji proizvod koji nije dobro uzimati metalnom žlicicom je sirova matična mliječ, pa ljudi iz opreza ili neznanja onda to isto pisu i za med sto nije tocno. Inace, med se i kod pčelara cuva u metalnim (inox) bačvama, pa nema razloga da ga ne uzimamo metalnom žl. Inace, nisam se stigla predstaviti, po struci sam mag. agronomije, studentica na Poslijediplomskom doktorskom studiju, katedra za pčelarstvo, član povjerenstva za ocjenjivanje meda,radim laboratorijsku analitiku meda, i povremeno držim predavanja za pčelare i građanstvo na temu pčelinjih proizvoda. Po zanimanju sam apiterapeut, za sva dodatna pitanja stojim na raspolaganju, slobodno me kontaktirajte na e- mail.

pcelicagoga je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
imagine (10-03-11), pčelac (30-05-11), tinez (30-07-14)
Nepročitano 09-03-11, 17:45   #4
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: zagreb
Postovi: 9,612
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani

A draga, dali to valja?
kad med ima negativan polaritet pa ga držite u inoxu i depolarizirate ga, koja je onda svrha uzimanja meda????


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bblj



Podijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
alison, hvala ti na korisnom postu!
imagine (10-03-11)
Nepročitano 10-03-11, 08:36   #5
New member
 
pcelicagoga's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: zagreb
Postovi: 7
pcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enough
Zadani

Obzirom da se ljekovita svojstva meda ne baziraju na njegovom polaritetu tu nema problema. Nismo se shvatile, „mi ga ne drzimo” jer ja nisam pcelar nego mag.agronomije koja se svakako bavi i tehnologojom pcelarstva kao takvom, ali sam i buduca doktorica znanosti i apiterapeutkinja pa je i tu moje znanje dosta dobro obzirom na dugogodisnje iskustvo. Med u sebi posjeduje oko 500 razlicitih komponenti pa mi nije tocno jasno Vase pitanje sta se konkretno depolarizira u medu? Ne znam koliko ste upoznati sa samom tehnologijom proizvodnje meda ali logicno je postaviti par pitanja:
Od kojega je materijala otklapac saca tj. vostanih poklopaca prije vrcanja?
Od kojega je materijala izrađena vrcaljka?
Od cega bi po Vama trebala biti posuda za skladistenje nekoliko tona meda ako ne od inoxa?
U vezi pravilnog cuvanja meda preporuca se zaštiti med od svjetlosti koja poništava djelovanje enzima, vitamina i antimikrobnih tvari u njemu,(med treba ga cuvati zasticen od direktne sunceve svjetlosti).
pcelicagoga je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
imagine (10-03-11), pčelac (30-05-11)
Nepročitano 10-03-11, 08:37   #6
New member
 
pcelicagoga's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: zagreb
Postovi: 7
pcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enough
Zadani Kemijski sastav meda


Med je mješavina uglavnom ugljikohidrata i vode. U manjim količinama sadrži organske kiseline, minerale, vitamine, enzime, antioksidanse i druge tvari.
ŠEĆERI:
- zastupljeni sa 75 do 80%
- oni predstavljaju smjesu jednostavnih šećera ili monosaharida
(glukoza i fruktoza) i složenih šećera (disaharidi, oligosaharidi)
- glukoza i fruktoza su jednostavni šećeri i lako su probavljivi te izravno prelaze u krv (odličan izvor energije)
- svojstvo glukoze je da se lako kristalizira, nije hidroskopna i oko 20 % je manje slatka od fruktoze
- fruktoza se praktički ne kristalizira i vrlo je hidroskopna
- fruktoza ili voćni šećer je zastupljen sa 38 do 42%
- glukoza ili grožđani šećer je zastupljen sa 30 do 32%
- saharoza ili obični šećer najviše do 10%
- maltoza i drugi disaharidi od 1 do 2%
- polisaharidi od 0 do 1,5%

VODA:
- med sadrži od 15 do 23% vode
- njena količina ovisi o klimatskim uvjetima, snazi pčelinjeg društva, vlažnosti zraka, temperaturi u košnici, biljnom porijeklu
- idealna količina bila bi oko 18%, a tolerira se do 20% (sa većim postotkom vode med se koristi u druge svrhe)

ORGANSKE KISELINE:
- od 1 do 4%
- tu se nalaze mravlja, oksalna, jantarna, limunska, vinska, mliječna, maslačna, jabučna i druge kiseline
- one medu daju kiselost u granicama pH od 3,2 do 6,5

MINERALI:
- 0,1 do 0,2%
- med ih sadrži gotovo sve potrebne organizmu
- kako je već spomenuto, tamnije vrste meda bogatije su mineralnim solima
- prevladavaju kalij, natrij, kalcij, fosfor, klor, mangan, željezo i aluminij

ENZIMI:
- bjelančevinaste su prirode
- enzimi ili fermenti su tvari koje se nalaze u svakoj živoj stanici, a služe kao katalizatori svih kemijskih reakcija u organizmu
- oni razlažu složene molekule na jednostavnije i sudjeluju u biosintezi složenih tvari
- posebno značenje ima enzim invertaza, koja u našem organizmu razlaže saharozu na glukozu i fruktozu
- drugi važni enzimi meda su amilaze, koje sudjeluju u procesu razgradnje škroba
- enzimi meda aktiviraju probavne procese u organizmu, stimuliraju sekrecijsku aktivnost želuca i crijeva, olakšavaju usvajanje svih hranjivih tvari
- enzimska aktivnost smatra se pokazateljem kvalitete, stupnja zagrijavanja i uvjeta čuvanja meda

VITAMINI:
- u vrlo malim količinama
- u medu se nalaze: B1, B2, B3, B5, B6, Bc, E, K, C i karoten

- vitamin C (askorbinska kiselina) sudjeluje u svim oksidacijskim procesima u organizmu; osigurava čvrstoću stjenki krvnih žila; sudjeluje u izmjeni ugljikohidrata; pospješuje stvaranje rezervnih ugljikohidrata u jetri i povećava njenu antitoksičnu funkciju; povećava otpornost organizma prema štetnim, vanjskim utjecajima, infekcijama; pozitivno djeluje na funkcije živčanog i endokrinog sustava; pospješuje bolje usvajanje niza drugih vitamina i minerala

BJELANČEVINE:
- od 0 do 1,6%
- aminokiselina prisutnih u medu ima jako malo, ali su zato gotovo sve, za čovjeka esencijalne
- aminokiseline stvaraju pčele ili potječu iz nektara i cvjetnog praha

HMF - HIDROKSIMETIL FURFURAL:
- nusproizvod razgradnje fruktoze, a u svježem medu nije prisutan
- vrlo značajan parametar kod određivanja kvalitete meda


Hvala na komentarima, za sva dodatna pitanja i objasnjenja stojim na raspolaganju
pcelicagoga je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
imagine (10-03-11), pčelac (30-05-11)
Nepročitano 10-03-11, 09:37   #7
Alternativa addict
 
sumskovoce's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Istra
Postovi: 210
sumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond repute
sumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond reputesumskovoce has a reputation beyond repute
Zadani

pcelicaGoga tnx na objašnjenju, budući da vam je to struka, imam još pitanja: ja koristim već mjesecima proizvod pčelara Krnića iz okolice Karlovca, radi se o mješavini krem meda (94%) sa matičnom mliječi (2%), peludi (2%) i propolisom (2%) i jako mi paše. Nisam bila prehlađena ni jednom od kad sam počela konzumirati tu mješavinu, a osjećam se puna energije. Zanima me, obzirom da mi ostali medari (lokalni medari) govore da je matična mliječ nestabilna (što god to značilo) da ovaj moj pripravak ne može biti zaista to što se deklarira, koje je vaše mišljenje o tome?
Također me zanima šta mislite o uporabi pčelinjeg voska (cera alba) u kozmetičke svrhe (npr melem za jako suhu kožu ruku, koljena i laktova)? I to mi je već ustaljena praksa :)
sumskovoce je offline   Reply With Quote
Nepročitano 10-03-11, 10:27   #8
New member
 
pcelicagoga's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Lokacija: zagreb
Postovi: 7
pcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enoughpcelicagoga will become famous soon enough
Zadani

Gospodin Lovro Krnic jedan je od vrhunskih pcelara i njegove pripravke podrzavam u potpunosti. I sami ste se uvjerili u njihovu djelotvornost, stoga nema razloga sumnjama. Sto se tice svjeze maticne mlijeci ona je nestabilna, ali u ovom obliku pripravka i u ovoj koncentraciji med ju stabilizira i ako se pripravak drzi u frizideru sve je ok. Za teze probleme preporucujem cistu prirodnu maticnu mlijec. Kod ovoga pripravka (kao i kod svih ostalih s m.m) potrebno ga je otapati u ustima sto duze, jer najkvalitetnija i najpotpunija apsorpcija mat. mlijeci je u ustima. Kada m.m. ne prodje fazu razgradnje u ustima gubi se velik dio njezine vrijednosti buduci da se u zelucu aminkoliseline iz mm, pod utjecajem zelucane kiseline razgradjuju kao i sve ostale bjelancevine.

Opcenito, sto se tice pcelinjih proizvoda u njezi koze i kozmetici opcenito mislim sve najbolje.


Donosim Vam samo kratak ali mislim dovoljno kompleksan dio predavanja na temu:

PRIMJENA PČELINJIH PROIZVODA U
KOZMETICI - NJEGA KOŽE

Pčelinji proizvodi su prirodna sredstva za
povećavanje tonusa kože. Med ima izuzetna
kozmetička svojstva jer se odlikuje izvanrednom
prolaznošću kroz kožu te na taj način hrani mišićne
slojeve glikogenom što direktno usporava pojavu
starenja kože. Potkožno mišićje dobiva bolji tonus
uslijed bolje ishranjenosti. Svojim higroskopskim
svojstvom doprinosi i bubrenju rožnatog sloja kože.
Koža je propusnija za glikogen koji dubinski hrani
mišiće, pospješuje epitelizaciju tkiva i smanjuje
bore. Zahvaljujući ugljikohidratima, mineralima,
vitaminima i kiselinama od kojih se sastoji, med
kožu njeguje, vlaži i pomaže joj da zadrži vlastitu
vlagu te tako sprječava prerano starenje i pojavu
bora, štiti kožu od gljivica i bakterija, ublažava
upalne procese, štiti od slobodnih radikala i na
kraju hrani kožu. Posebno ga se preporuča kod
opekotina, rana, ekcema, dekubitusa, herpesa,

psorijaze hiperkeratoze i atrofije kože. Pčelinji
vosak od davnina se koristi za liječenje rana i
kožnih bolesti. Gotovo je nezaobilazni sastojak
svakog prirodnog melema.Vitamini A i F u vosku
odgovorni su za postizanje glatkoće, vlažnosti
i čvrstoće kože. Jako se dobro miješa s uljima,
mastima i kremama.

n MED IMA IZUZETNA KOZMETIČKA SVOJSTVA JER SE ODLIKUJE IZVANREDNOM PROLAZNOŠĆU KROZ KOŽU TE NA TAJ NAČIN HRANI MIŠIĆNE SLOJEVE GLIKOGENOM ŠTO DIREKTNO USPORAVA POJAVU STARENJA KOŽE.
n Potkožno mišićje dobiva bolji tonus uslijed bolje ishranjenosti. Svojim higroskopskim svojstvom doprinosi i bubrenju rožnatog sloja kože
n Koža je propusnija za glikogen koji dubinski hrani mišiće, pospješuje epitelizaciju tkiva, smanjuje bore
n uspostavljanje ravnoteže kao i usporavanje znakova starenja jedan je od važnijih ciljeva kozmetičke njege, a preparativna kozmetika na bazi pčelinjih proizvoda upravo pruža najviše mogućnosti da se to postigne bez štetnih utjecaja na organizam
n Prirodna kozmetika ne sadrži vazelin i parafin
n Parafin i vazelin su derivati nafte, ugljikovodici, i nisu srodni lipidima kože.
n njihove molekule su prevelike da bi prodrle kroz kožu, stoga se proizvodi na bazi njih ne upijaju u kožu, već ostaju na površini i ometaju prirodne funkcije kože – apsorpciju i eliminaciju. Nikakve ljekovite tvari se putem parafina i vazelina neće unijeti u kožu, već će ostati na njezinoj površini!



MATIČNA MLIJEČ U KOZMETICI
n utječe na proizvodnju kolagena u fibroblastima kože. Kolagen je vlaknasta bjelančevina izvanstaničnog matriksa i glavna bjelančevina vezivnog tkiva u ljudskom tijelu
n oko 3-6 % cjelokupnih bjelančevina u tijelu čini kolagen i funkcionalna svojstva kože upravo ovise o cjelovitosti kolagena u dermi.
n Moderno doba-neprirodan način življenja-zagađen okoliš
n Odražava se na sve dijelove ljudskog organizma pa i na kožu
n pčelinji proizvodi su prirodna sredstva za povećavanje tonusa kože
n LJEKOVITA KOZMETIKA održava zdravu i lijepu kožu
n Poslije 40-te godine života koža je podložna atrofičnim i degenerativnim promjenama koje se manifestiraju kako u vezivnom tkivu tako i u njenom epitelnom dijelu
n gubi sposobnost zadržavanja vlage, postaje suha i smežurana
n profilaktička sredstva-pčelinji proizvodi dokazano mogu usporiti fiziološki proces starenja kože


n

APIAROMATERAPIJA

n Pčelinji proizvodi + eterična ulja

n I apiterapija, kao i aromaterapija imaju tisućljetnu tradiciju i prisutne su u svim kulturama kroz povijest. Zamiru razvojem kemije i farmacije, no posljednjih desetljeća doživljavaju ponovno buđenje
n U apiaromaterapiji se eterična ulja miješaju s medom, propolisom voskom i baznim uljima radi što boljeg prodiranja u kožu. Za vrijeme masaže dolazi do najpotpunijeg prodiranja ulja u kožu i tijelo kroz dermu, te krvožilni i limfni sustav.
n Kontakt eteričnoga ulja s živčanim završecima u koži izaziva trenutačnu reakciju živčanoga sustava. Rezultat ovisi o kombinaciji i željenom učinku pojedinih ulja a može biti od relaksacije do smanjenja bolova, napetosti, upala...

pcelicagoga je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (11-03-11), Faeriequeen (30-09-20), Miu (30-09-11), pčelac (30-05-11)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 18:43 sati.





Iz ponude izdvajamo:









Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0