Šećer, jagode, cvjetove bazge i rakiju ili neki drugi alkohol stavite u širu staklenku, dobro začepiti i pustiti da stoji na suncu 21 dan. Staklenke treba više puta prostresti, da se sadržaj dobro promiješa. Tekućina se procijedi kroz gazu i sipa u manje staklenke te spremi na hladno i tamno mjesto.
Imam još recepata, ali teško mi ih je sastavit jer sam ih radila napamet.
Ima li tko recepte za neke likere koji se mogu raditi u 4. - 5. mjesecu?
Ja sam jednom radio jedan liker kućne radinosti. Nije bio ne znam kako dobar... Naravno, nije se bacio :)
Evo recept:
Potrebno vam je:
- 0.50 l viskija
- 0.25 l slatkog vrhnja
- 4 jajeta
- 2 male žlice instant kave
- 1 mala žlica ekstrakta vanilije
- 0.50 male žlice ekstrakta badema
- 0.25 l konndenziranog mlijeka
Priprema: Ako nemate gdje kupiti kondenzirano mlijeko, napravite ga tako da mlijeko u prahu prokuhate u 400 ml vode. U blenderu (ja koristim ovaj) najprije dobro izmiksajte jaja i viski. Potom dodajte ostale sastojke i sve dobro izmiksajte. Ulijte liker u bocu, koju možete čuvati u hladnjaku do mjesec dana.
Ovo je apsolutno najgora stvar za tvoje zdravstveno stanje. Izbaci bilo kakav alkohol a posebno ovakav bućkuriš nutricionistički gledano totalno škodljivih namirnica.