Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/index.php)
-   Religija (http://www.alternativa-forum.com/forumdisplay.php?f=91)
-   -   On bjese zrtva (http://www.alternativa-forum.com/showthread.php?t=9510)

Uoo 01-06-15 23:15

Citat:

Originally Posted by RahatLokum (Post 433888)
Uoo, Isus po meni jeste Mesija. Tako ga naziva i Kur'an. To meni ne trebas dokazivati. I meni nije nista neobicno da obecani Mesija biva prorecen u SZ. Ali i pored Mesije proreceno je toga jos u SZ. Nije on jedini koji je trebao doci.

Ali ono sto ti izgleda nisi gore procitao je da od tih stotina navoda mnogi uopste nemaju veze sa Isusom. Cak sta vise samo citanje SZ pokazuje da su oni koji su pisali NZ prilagodili tekst u nastojanju da ukazu na neko prorocanstvo u SZ koje uopste nema veze sa Isusom. Radi se o manipulaciji teksta.

Ovaj tekst npr. sto si ti naveo govori o Mesiji, ali je namjerno pogresno preveden da se prikaze kako je Isus ubijen na krizu. Rijec "Yikaret" krscani mogu ako hoce prevoditi kako ce Mesija biti "ubijen" ili "pogubljen", ali pitanje je da li su oni to ispravno preveli.

Sto se tice onih brojkih nisam ih citao na linku koji si postavio. Mozda je tako, ali nemam vremena sad da ulazim u to. S druge strane i tu sam nasao dosta manipuliranja kod racunanja brojeva i godina. Istrazivao sam neke periode u Bibliji i tako sam i otkrio koliko kod krscana ima razilazenja u racunanju. Svak ima neko svoje brojevanje. Mene to sad ne interesuje. Vjerujem da Isus jeste Mesija. Ali krscani niti znaju ni kad je Isus rodjen, ni koliko je godina imao Tera kad je Abraham rodjen, niti koliko su godina Izraelci bili u Egiptu, niti znaju koliko godina traje jedan biblijski Jubilej, niti mnogo toga. I zasto da se zamaram citajuci takve tekstove?

Ali ako te interesuju brojke i godine kada zavrsim sa ovim paralelizmima onda cu ti prikazati i neke godine i racunanja iz Biblije koje neces naci na internetu.

Drago mi je da smatraš Isusa Mesijom. On je doista Otkupitelj Svijeta i možeš se pouzdati u Njegovu Riječ. Zato je poslan od Boga.

Prema astronomskim podatcima iz Biblije, položaju nebeskih tijela u Betlehemskoj noći rođenja, Isus je, (izraženo izmjenjenim julijanskim kalendarom) rođen 11. rujna treće godine "prije Krista"

sada znate zašto se taj datum obeščašćuje od strane vladajuće luciferijanske elite.. remember remember september 11

https://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes_Night

Citat:

Originally Posted by RahatLokum (Post 433890)
Uoo, hajde mi reci sta si mislio pokazati sa ovom slikom? Ova slika je iz filma "Kingdom of Heaven", i nema nikakve veze sa rusenjem Jerusalema od strane Rimljana.

tom slikom prikazujem povijesni događaj.. u kojemu su rimljani uništili Jeruzalem.. na identičan način kako je gore navedeno Danielovo i Isusovo proročanstvo opisalo.. "nije ostao ni kamen na kamenu".. ujedno je to Božje upozorenje nama danas.. da prepoznamo čas svojega pohođenja i ne završimo poput Jeruzalema. Danas je dan Spasenja.

A poslije šezdeset i dvije sedmice bit će Pomazanik pogubljen, ali ne za sebe. Narod jednog kneza koji će doći razorit će Grad i Svetište: svršetak im je u propasti, a do svršetka rat i određena pustošenja. - See more at: http://www.alternativa-forum.com/new....zOGnPLqf.dpuf

Kad se približi i ugleda grad, zaplaka nad njim govoreći: O kad bi i ti u ovaj dan spoznao što je za tvoj mir! Ali sada je sakriveno tvojim očima. Doći će dani na tebe kad će te neprijatelji tvoji opkoliti opkopom, okružit će te i pritijesniti odasvud. Smrskat će o zemlju tebe i djecu tvoju u tebi. I neće ostaviti u tebi ni kamena na kamenu zbog toga što nisi upoznao časa svoga pohođenja. - See more at: http://www.alternativa-forum.com/new....zOGnPLqf.dpuf

RahatLokum 02-06-15 02:17

Uoo, ona slika je iz filma "Kingdom of Heaven" i prikazuje bitku izmedju vojske Salahudina Ejubija i Krizara i nema veze sa Rimljanima. Nesto si pobrko i sa svojim linkovima koje si gore stavio. Probaj kliknuti na njih. Uostalom nema veze, samo cemo se igrati ping-ponga u nedogled. Prema Kur'anu Isus je rekao: "I neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao" (Kur'an 19:33) Isto tako Kur'an navodi da je Isus rodjen negdje u vrijeme berbe hurmi (datula). Pretpostavljam da je to negdje krajem ljeta ili pocetkom jeseni. Ali polako sam vec odlutao od onoga o cemu hocu u stvari da govorim. Ti vjerovatno nagadjas o kojem dogadjaju u Bibliji cu da govorim? Zasto ne izneses svoje misljenje o tome? O Isusu vec imamo dosta toga , pa i sequels i prequels. Mene na ovoj temi sada interesuje jedna druga osoba. Zato sam je i otvorio.

teemo 02-06-15 07:07

Citat:

Originally Posted by RahatLokum (Post 433773)
Da li je Isus krvna zrtva? itd... Svi ti detalji poticu iz jedne price koja se dogodila i prije Isusa i prije Izraelaca i prije Jakova i prije Isaka.

Koja je to prica?

Glavni junak jedne price ..? Bezbeli Ismael !?

RahatLokum 02-06-15 20:07

Jeste, bezbeli glavom i bradom :)
Jos samo da je Uoo mogao to prevaliti preko jezika dobio bi Kviska.

http://arhiva.nacional.hr/img/ada4ec...997_medium.jpg

Jesam 02-06-15 20:21

Tko je Bezbeli Ismael?

RahatLokum 02-06-15 20:35

Sin Hadzere :)

teemo 02-06-15 20:37

Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 434160)
Tko je Bezbeli Ismael?

:smile_rofl::smile_bigsmile: :sorry:
RahatL. ajd' ti objasni , ja ne mogu od smijeha.

RahatLokum 02-06-15 20:43

Bezbeli Ismael nisu ime i prezime. Bezbeli znaci "naravno" (dakako, dabome). Hadzera je Hagara (odnosno Agara). Ismail (Ishmael, Ismael, Izmael) je prvi sin Ibrahimov (Abrahamov).

Jesam 02-06-15 20:46

Citat:

Originally Posted by RahatLokum (Post 434167)
Bezbeli Ismael nisu ime i prezime. Bezbeli znaci "naravno" (dakako, dabome). Hadzera je Hagara (odnosno Agara). Ismail (Ishmael, Ismael, Izmael) je prvi sin Ibrahimov (Abrahamov).

:smile_rofl: Ijuuu, ja guglala 'Bezbeli Ismael' pa nisam dobila ništa - rekoh: nemoguće! Pa gugl sve zna. :confused-smiley-013 :smile_rofl:

Što je bilo s Ismaelom?

RahatLokum 02-06-15 21:57

Sa Ismailom? Pa dogodio se jedan problem? Problem je taj jer su potomci Ismaila dosli na onu kapiju sa one Uoove slike i uprskali sve onima iza kapije.

Salu na stranu, evo sta je sa Ismailom: Ismail se u crkvama citajuci Bibliju misinterpretira, marginalizira i cesto ocrnjuje. Ustvari Biblija se misinterpretira. Imamo citavu religiju (krscanstvo) izgradjenu na dogadjaju koji asocira na raniji dogadjaj sa Isakom na cemu je izgradjena religija Izraelaca, a niko nije ni pomenuo da taj raniji dogadjaj koji je osnova jedne i osnova osnove druge religije ima pocetak u Ismailovoj prici. E sad, mozda nekoliko hiljada godina tumaci Biblije to nisu uvidjeli?! Zato sam i otvorio ovu temu da predstavim Bibliju iz jednog drugog ugla.

Samo se moram smisliti kako da zapocnem pricu jer nisam bas vjest govornik :)


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 20:38 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0