Ovo je diskusija na temu Koji je sokovnik najbolji za Vas? u podforumu Sirova hrana Da li vervita moze da cijedi psenicne klice i ljekovite,naravno svjeze ...
Delišesi nisu baš dobri jer sok odmah potamni pa se dječici ne sviđa boja a i okus je nekako bezličan.
Pokusaj dodati limunovog soka, trebao bi sprijeciti oksidaciju, a i popraviti okus.
Ja koristim blender (slican ovome), ima staklenu posudu, lako se pere, 600W, bio je 400 kn u Pevecu (prije stecaja), zadovoljna sam. Omiljeni kasasti sok je banana+zelena salata, a dobar je i ako se doda jabuka ili kivi.
Već više od dvije godine koristim Green star sokovnik i prezadovoljna sam. Prilikom narudžbe gledala sam koji je najbolji na tržištu, što preporučuju forumaši...pa mogu samo reći da je isplatio svaku kn što sam u njega uložila. Iscijedi zadnju kapljicu iz zeleniša, iz svega zapravo, pa mi i nije zao odreći se suhe pulpe, a budući da je ovo proljeće bio isključivo sokovnik u opticaju i više puta dnevno (juice feasting), dokazao je svoju vrijednost.
Ponekad sam malo i lijena pa rađe odaberem bleneder i zeleni kašasti sok, ali nastojim ne zanemariti mog green star svemirca (hehe, ima tadvo "lice" gledajući sprijeda)
Već više od dvije godine koristim Green star sokovnik i prezadovoljna sam. Prilikom narudžbe gledala sam koji je najbolji na tržištu, što preporučuju forumaši...pa mogu samo reći da je isplatio svaku kn što sam u njega uložila. Iscijedi zadnju kapljicu iz zeleniša, iz svega zapravo, pa mi i nije zao odreći se suhe pulpe, a budući da je ovo proljeće bio isključivo sokovnik u opticaju i više puta dnevno (juice feasting), dokazao je svoju vrijednost.
Ponekad sam malo i lijena pa rađe odaberem bleneder i zeleni kašasti sok, ali nastojim ne zanemariti mog green star svemirca (hehe, ima tadvo "lice" gledajući sprijeda)
vana koristite jedan od nekoliko najboljih sokovnika sto postoje.
Pretpostavljam da je sa dva valjka sto ih cini najboljim medju najboljim sokovnicima na bazi hladnog cijedjenja.
sto se pulpe tice nemojte da Vam je zao jer kad pulpa ostane bez tecnosti, minerala, vitamina, enzima postaje sterilna kao i sitni pijesak na plazi i bukvalno bi se tako i ponasala u zelucu. Cak je pozeljno sokove jos jednom procijediti kroz fino sito prije konzumiranja.
Svakako koristite blender ali nikako ne zapostavljajte Vas GreenStar.
Ja koristim GreenPower Hippocrates plus i to je slicna kategorija sokovnika.
Ovdje imate sve knjige koje je Dr.Norman W.Walker napisao i valjalo bi ih procitati, posebno "Sokovi od svjezeg voca i povrca" u kojoj je data kompletna terapijska receptura kombinacija povrcnih i vocnih zivih sokova, prema potrebama ili zdravstvenim problemima koje imamo.
Dokazano da su terapijama sa zivim sokovima izlijecene mnoge cak i najteze bolesti.
vana koristite jedan od nekoliko najboljih sokovnika sto postoje.
Pretpostavljam da je sa dva valjka sto ih cini najboljim medju najboljim sokovnicima na bazi hladnog cijedjenja.
sto se pulpe tice nemojte da Vam je zao jer kad pulpa ostane bez tecnosti, minerala, vitamina, enzima postaje sterilna kao i sitni pijesak na plazi i bukvalno bi se tako i ponasala u zelucu. Cak je pozeljno sokove jos jednom procijediti kroz fino sito prije konzumiranja.
Svakako koristite blender ali nikako ne zapostavljajte Vas GreenStar.
Ja koristim GreenPower Hippocrates plus i to je slicna kategorija sokovnika.
Ovdje imate sve knjige koje je Dr.Norman W.Walker napisao i valjalo bi ih procitati, posebno "Sokovi od svjezeg voca i povrca" u kojoj je data kompletna terapijska receptura kombinacija povrcnih i vocnih zivih sokova, prema potrebama ili zdravstvenim problemima koje imamo.
Dokazano da su terapijama sa zivim sokovima izlijecene mnoge cak i najteze bolesti.
ugodno citanje
Da, ima dva valjka i radi na principu hladnog prešanja. Istina, bez soka, odnosno tečnosti voće i povrće ostaje bez života, a vlakna služe samo kao čistač crijeva - dakako, vrijedna su, ali u njima nema ništa što bi nas činilo živima. Prvi put sam prije par godina probala pulpu od blitve i mrkve staviti u salatu....bljaaak, uništila sam salatu, to je bilo nejestivo. Čak ni moja zečica nije htjela to jesti. Sokove procijedim još kroz tzv. nut milk bag koja se inače koristi za izradu mlijeka od orašida i stvaaaarno je super! Preporučujem.
Inače kod kuće imam cijelu malu knjižnicu što se teme sirovojelstva tiče tako da nema knjige koju od Walkera i ostalih nisam pročitala pa sad i dijelim okolo...širim istinu. U ovo vrijeme prošle godine završila sam 35-dnevno čišćenje sokovima. To je bio doživljaj! 35 dana piti samo bistre sokove. Tako da ona teza o živosti i poboljšanju zdravlja na sokovima itekako drži vodu.
I da...upravo sam doručkovala green smoothie, a sutra ću neki od tih finih bistrih sokića..mmmmm.
35 dana? Ja sam na sokove i vodu bio 10 dana i mislio sam da sam osvojio planetu!
Totalno sam odusevljen efektima, secer u normali, PH savrsen, tablete za pritisak i betablokatore za srce potpuno odbacio, daleko aktivniji i produktivniji negoli prije terapije sokovima i konacno posle 5 mjeseci dioptrija mi je sa +1.75 na +0.5. redukovana i mislim do kraja godine da mi nece trebati naocare definitivno.
ali 35 dana!!! Svaka cast nemam vise komentara.
Da dodam da sam imao licenciranog mentora koji mi je dao specificne kombinacije povrca za sokove, neke kombinacije su imale 14 razlicitih vrsta povrca u jednom danu. Recimo pritisak koji nijesam mogao tabletama nastelati u normalu, od sokova za 24h mi je dosao u normalu sto je za mene bilo dovoljno da me potakne i izdrzim dalje post-terapiju sokovima. I mnogo toga jos kao prateci efekti ali duga je pricao kao sto siguran sam i sama znas.
Fasciniran ucinkom tih terapija potpisao sam ugovor sa jednom stranom firmom i pripremamo otvaranje zajednicke firme u Podgoricu za distribuciju sokovnika, filtera vode, vazduha, Ionizatora, vibro platformi itd. ovdje je radna verzija jos nije dovrseno prevodjenje ali moze se vidjeti kako ce to da izgleda www.montenet.biz/site .
Hvala na lekciji i normativu za moj sledeci post sokovima :)
35 dana? Ja sam na sokove i vodu bio 10 dana i mislio sam da sam osvojio planetu!
Totalno sam odusevljen efektima, secer u normali, PH savrsen, tablete za pritisak i betablokatore za srce potpuno odbacio, daleko aktivniji i produktivniji negoli prije terapije sokovima i konacno posle 5 mjeseci dioptrija mi je sa +1.75 na +0.5. redukovana i mislim do kraja godine da mi nece trebati naocare definitivno.
ali 35 dana!!! Svaka cast nemam vise komentara.
Da dodam da sam imao licenciranog mentora koji mi je dao specificne kombinacije povrca za sokove, neke kombinacije su imale 14 razlicitih vrsta povrca u jednom danu. Recimo pritisak koji nijesam mogao tabletama nastelati u normalu, od sokova za 24h mi je dosao u normalu sto je za mene bilo dovoljno da me potakne i izdrzim dalje post-terapiju sokovima. I mnogo toga jos kao prateci efekti ali duga je pricao kao sto siguran sam i sama znas.
Fasciniran ucinkom tih terapija potpisao sam ugovor sa jednom stranom firmom i pripremamo otvaranje zajednicke firme u Podgoricu za distribuciju sokovnika, filtera vode, vazduha, Ionizatora, vibro platformi itd. ovdje je radna verzija jos nije dovrseno prevodjenje ali moze se vidjeti kako ce to da izgleda www.montenet.biz/site .
Hvala na lekciji i normativu za moj sledeci post sokovima :)
Ne mogu otvoriti site...:(
Da, da, nevjerovatno je osjećanje koje sokovi bude u čovjeku. Zaista se "upali" nekakva samoregeneracija organizma kojeg smo godinama mučili pa kao da kaže: "Napokon, juhuuu kreće izliječenje!"
Kada sam prije par godina čitala da neki pojedinci jedu samo sirovu hranu (a ja sam tada bila samo obična vegetarijanka), bilo mi je nepojmljivo. Onda sam vrlo brzo krenula i ja u tu avanturu prehrane sirovim voćem i povrćem, saznavala sve više, upijala, istraživala. Istovremeno sam pratila preobrazbe nekih ljudi iz tog svijeta, najviše Angele Stokes i Philipa McCluskeya, te naišla na site http://www.juicefeasting.com/ budući da su oni pričali o toj "fešti sokovima" i to 92 dana. Eeeej, 92 dana!! Pomislila sam da su totalno blesavi. A onda ta ideja pomalo je počela rasti u meni i odlučila sam probati, bar trećinu. :) Prije toga također sam dva puta postila samo o vodi 7 dana! Hoću reći da sam takva da volim probati na sebi nakon što se dobro educiram i shvatim da je to zaista dobra stvar. Najbolje je istraživanje na samom sebi. No, ovo sa sokovima ne može se usporediti s ničim. To nije post (fast) nego slavlje (feast) što znači da se u organizam unosi dovoljna količinma nutrijenata za normalno funkcioniranje, a opet se tijelo neopterećeno riješava toksina i sveg smeća. Normalno sam funkcionirala, radila, vježbala, sve, za razliku od perioda kada sam postila o vodi i kada nakon 3 dana nisam nikako bila svoja (što je normalan proces), no svejedno sam išla na posao i sve što moram. Oboje smatram prvoklasnim iskustvima, i totalni post vodom i juice feasting, bolje slušam i poznajem svoje tijelo i znam tko je jedini kriv kad nešto krene loše...JA! :)
Uglavnom, meni je puno puta padalo na pamet da je tako nešto lakše i zanimljivije raditi grupno ili barem u paru...potpora je nešto vrlo dragocjeno i neprocjenjivo. ;)
vanna tvoje iskustvo je jednostavno za primjer. Meni je potpora bila kljucna da uspijem makar i taj mali post ali ogromne promjene za cijeli organizam. Definitivno kombinacija posta i "zivih sokova" je nesto najjace sto moze covjek sebe da pocasti. Ja sam nakon posta jednostavno nastavio narednih 6 mjeseci sa kombinovanim sokom od mrkve, kisela jabuke i cvekle. Povremeno dodajem svjezi djumbir, jer posebno ljeti daje okrepljujuci efekat i svjezinu, da ne pominjem jacanje imuniteta itd. Takodje makar jednom nedeljno dodajem zelene kombinacije soka da se upotpuni lepeza enzima i najvaznije vec neko vrijeme sam uzgajam psenicnu travu u spruterima kod kuce od koje pravim sok o kome tesko da mogu reci koliko bi trebalo i koliko zasluzuje. Psenicnu travu kombinujem sa zelenom kiselom jabukom.
Uzgred iz djelimicnog vegetarijanca, transformacija je potpuno prirodno dosla, postao totalni vegetarijanac, klasicni ovisnik o sokovima i zivoj hrani, ali ne zivotinjskog porijekla :)
Mislim da bih imao problema vrste teskog trovanja da sada probam meso ili ribu. Narocito sto sada niti podnosim miris spremanja hrane sa mesom ili ribom.
Izvini za sajt nijesam znao da su vec aktivirali adresu pa je sada www.montenet.biz . ali ima jos malo dorade uglavnom da se dovrsi prevodjenje na nasem jeziku.