Ovo je diskusija na temu Recepti za dehidrator u podforumu Sirova hrana Citat: Originally Posted by Jesam Ja gledala ovaj od Gorenja:
http://www.gorenje.hr/proizvodi/mali...e-hrane/423353
...
a slično je.. ovisi od marke do marke.. ja sam skoro kupio od inoxa baš profi restorantski stroj.. al nema smisla.. sreća da su mi vratili pare jer ne šalju u hr.. kvadratni obično ima nešto veći kapacitet po polici.. ali nije nadogradiv.. u okrugli staviš pladanja koliko sušiš.. može jedan a može 20.. zrak cirkulira ravnomjerno kroz tunelić po sredini..
Taj mi se npr super čini od gorenja.. moderniji se čini.. neznam jel podesiva temp.. samo teško je procjenit koliki je na slici.. isto tako i ovaj moj gore izgleda manji na slici al uživo je baš mrcina.. eventualno se po presjeku jabuke kraj njega može skužit donekle dimenzija..
ako misliš probat sa dehidratorima za 400kn nemoš fulat sa ovim od gorenja.. ako se radi o većem modelu jel.. jedino tamo sa onim mojim za ekstra 50kn dobiješ jako kvalitetnu podesivu "šnitalicu" pa ti se sve ravnomjerno suši.. jer u dehidratoru ti je najbitnije da je ono što sušiš tanko i ravnomjerno.. da se osuši što prije i ujednačeno.. ugl. čini mi se da nema smisla potrošit više para.. nema neke bitne razlike..
+ kod ovog moga se temperatura može podesit na nešto više nego piše.. mjerio sam sa sondom unutra.. dakle ako podesim na 55 unutra je 45 i tako.. otprilično govorim jel.. ovisi i o vanjskoj temp.. al sve je to ok.. ništa čime se treba zamarati
Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16
Nisam skužila, jel onda možeš nadokupiti te prstenove da ih bude više ili je to to što dobiješ kad ga kupiš?
Recimo, da li ti je ovih 5-6 prstenova dovoljno za tvoju uporabu - koliki je to kapacitet?
provjeri sa trgovinom ako ih imaju ali da.. može se nadostavljat "prstenove-police".. slažeš u toranj ovisno o visini plafona.. vani te ograničavaju produžni kabel i eventualni naleti "bure"
ja nisam nadokupio.. dovoljno mi je ovo što imam.. 5kom.. al ljepo je znat da se može nadogradit ako zatreba.. za smokve.. il štajaznam.. šipak..
Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16
Ja sam jučer radila (tj. jela sam jučer a radila prekjučer) sirove palačinke sa namazom od avokada i rogača. Prefino je! Samo se palačinka dugo dehidrirala, oko 12h al dobro, šta ću. :D
Uoo, kad ti pališ dehidrator? Ja ga uvijek stavljam navečer, zbog jeftinije struje, a i da mi ujutro bude sve gotovo da mogu pospremiti u posudice. U početku sam znala ustajati tijekom noći i provjeravati, ali s vremenom skužiš da to nema smisla.:D
I uvijek gledam da ga napunim cijelog.
Ja sam jučer radila (tj. jela sam jučer a radila prekjučer) sirove palačinke sa namazom od avokada i rogača. Prefino je! Samo se palačinka dugo dehidrirala, oko 12h al dobro, šta ću. :D
Uoo, kad ti pališ dehidrator? Ja ga uvijek stavljam navečer, zbog jeftinije struje, a i da mi ujutro bude sve gotovo da mogu pospremiti u posudice. U početku sam znala ustajati tijekom noći i provjeravati, ali s vremenom skužiš da to nema smisla.:D
I uvijek gledam da ga napunim cijelog.
Kako radiš sirove palačinke i kakve to veze ima s dehidratorom? - sorry, nova sam pa mi baš nije jasno, ja mislila da se suši samo voće ili eventualno gljive
Izblendaš banane i izliješ na policu dehidratora i sušiš. Bude joj tekstura na kraju kao da je od kože i baš se fino da umotati kao prava palačinka. Može ti stajati i do mjesec dana samo ju treba umotati u onaj papir za pečenje i čuvati u hladnjaku. A namaz za nju napraviš od avokada, rogača ili kakaa, limuna malo, meda...uglavnom ubaciš što voliš. ;) večeras ću ih ponovno raditi pa ću napraviti koju i od jabuke, u principu se može raditi od bilo kojeg voća.
Možeš ti sušiti što god hoćeš, krekere, energetske pločice, slastice, palačinke, kruh....pa čak i meso, samo njemu treba jaaako dugo da se osuši. :)
U receptu piše da ide i tikvica, ali ja sam ju lagano izignorirala. :D A kao što i piše na kraju članka, može se sve raditi i u pećnici ako nemaš dehidrator, ali ja to ne bih baš preporučila jer bi te palačinke došle ko svetog petra kajgana koliko bi ti struje otišlo. :D
Ja sam jučer radila (tj. jela sam jučer a radila prekjučer) sirove palačinke sa namazom od avokada i rogača. Prefino je! Samo se palačinka dugo dehidrirala, oko 12h al dobro, šta ću. :D
Uoo, kad ti pališ dehidrator? Ja ga uvijek stavljam navečer, zbog jeftinije struje, a i da mi ujutro bude sve gotovo da mogu pospremiti u posudice. U početku sam znala ustajati tijekom noći i provjeravati, ali s vremenom skužiš da to nema smisla.:D
I uvijek gledam da ga napunim cijelog.
lejtli ga baš i ne koristim.. posudio sam ga na duže vremena prijateljima koji su na sirovoj hrani.. nedavno su kupili svoj pa su mi ga vratili al nemam baš previše vremena i neda mi se trenutno zezat sa njime.. ionako gdje god u toku dana završim poslovno il privatno pretrpaju me hranom tako da doma najmanje jedem.. danas je baš na repertoaru bila teletina pa "domaća meksička".. tortilje.. i par vrsta kolača
znam znam.. nije sirovo.. no kod hrane daleko najbitniji je Božji blagoslov.. jedenje u zahvalnosti Bogu, zajedništvu Duha Svetoga i ljubavi.. korijen zdravlja, obilja i blagostanja je u duhu, a ne u tijelu..
Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16
Izblendaš banane i izliješ na policu dehidratora i sušiš. Bude joj tekstura na kraju kao da je od kože i baš se fino da umotati kao prava palačinka. Može ti stajati i do mjesec dana samo ju treba umotati u onaj papir za pečenje i čuvati u hladnjaku. A namaz za nju napraviš od avokada, rogača ili kakaa, limuna malo, meda...uglavnom ubaciš što voliš. ;) večeras ću ih ponovno raditi pa ću napraviti koju i od jabuke, u principu se može raditi od bilo kojeg voća.
Možeš ti sušiti što god hoćeš, krekere, energetske pločice, slastice, palačinke, kruh....pa čak i meso, samo njemu treba jaaako dugo da se osuši. :)
U receptu piše da ide i tikvica, ali ja sam ju lagano izignorirala. :D A kao što i piše na kraju članka, može se sve raditi i u pećnici ako nemaš dehidrator, ali ja to ne bih baš preporučila jer bi te palačinke došle ko svetog petra kajgana koliko bi ti struje otišlo. :D