Njuškala sam po forumu ali nisam naišla na ovakvu temu, pa ako već postoji negdje skrivena u nekom kutku, nek moderatori spoje teme. ;)
E ovako, u zadnje vrijeme sam 'kliconoša' Rokam po klicama alfa alfe, mungo graha i rotkvice... Jedem ih nekad sa jajima na kajgano (s tim da klice pospem po gotovim jajima) ili u sendvič sa domaćim sirom...
A zanima me zna li netko nekakve fora recepte, pa ono...nek pomogne. :D
btw, rotkvica je nevjerojatna skroz, onako mala klica ostavlja u ustima okus kao da si pojeo cijelu rotkvicu! Ali u kombinaciji sa mungo grahom postaje skroz neutralnog okusa. :)
stavila sam i pšenicu klijati jučer, probat ću neki kruh zamijesiti s njima, ma da mi je žao ih podvrgavati termalnoj obradi, nemam pojma.
našla sam ovaj recept:
Mlijeko od izdanaka badema
• 1/2 šalice izdanaka badema
• 1/2 šalice izdanaka suncokreta
• 2 šalice vode (po mogućnosti izvorske)
• malo morske soli
Stavite izdanke u mikser da biste dobili gusti fini pire. Vjerojatno
ćete pireu morati dodati vode jer će inače biti suviše
gyst. Tako ćete dobiti hranjivo mlijeko odličnog ukusa.
Posolite po želji. Ovo je mlijeko dobra alternativa u slučaju
kad je netko alergičan na kravlje mlijeko.
Ovo se bademovo mlijeko - bez soli - može koristiti i kao
kozmetičko sredstvo za čišćenje lica.
mene zanima je li ovdje stvarno riječ o klicama badema? kako se oni rade? mislim koja je procedura sa namakanjem,ispiranjem...
meni se sviđa jednostavna salata od alfa alfa klica i listova svježeg peršina. listove peršina sitno nasjeckam, dodam malo jabučnog octa i par kapi maslinovog ulja.