Primjer lijecenja Stitne - iz dana u dan

Collapse
X
 
  • Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • LuckyStar
    Alternativa addict
    • Jan 2012
    • 202

    #16
    VEGETERIJANSKI PROTOKOL (?)

    Kako se sve ono sto nam nedostaje nalazi u zivotinjama pa i ovi hormoni koji se takodje mogu unijeti jedenjem jetre i iznutrica a potom i svih drugih tvari od proteina, amino kisjelina i enzima i ostalog sto bilje nema ili malo ima - problem je u ovom mom protokolu kako ga ga bar djelimicno vegeterijanci isprate.

    Tu moram da kazem da vegeterijanci bez obzira na motiv, moraju da shvate da njihov organizam nema tvari kojima ce se samo-regenerisati jer ih ukidaju odbacivanjem mesa/ribe i njihovih proizvoda.

    Vegeterijanci moraju da shvate da nesto moraju da mijenjaju ako su bolesni i ako njihov patron ne radi. Pa i na silu ako mora a poceti sa sitnim koracima poput ubacivanja jaja, pa sirovog domaceg sira, pa ribe i to sve lagano jer njihov zeludac dugo ne luci enzime koji takvu hranu mogu da obrade.
    Da bi se tijelo ponovo pokrenulo da luci enzime potrebne za obradu mesa, ribe i njihovih proizvoda, to mora ici korak po korak i samo tako moze hrana stvarno da prija A I DA SE OBRADI i izvuce iz nje ono sto nam treba.

    Dakle, ako ste vegeterijanac pocnite malo po malo da ubacujete dobrobit od zivotinja i pratite svoj tempo. Cilj nije da opteretite tijelo i da se osjecate kao zombi nego obrnuto a to se moze ako idete maleckim koracima.

    - Apsolutno sve suplimente bas sve ikakve preparate odmah prekinuti
    - Momentalno na prirodni hormon po protokolu gradnje kako sam dala
    - SOKOVNIK i to slow juicer o kome sam pisala kupiti pa makar pozajmiti pare
    - Posto je problem meso i riba i zivotinjski proizvodi - piti min. 2 litre svjeze cijedjenog soka.
    - Od proteina pokusati ukljuciti prateci svoj ritam: recimo prvo jaja i domaci mladi sir specijalno je kozji nizak u laktozi !
    PS kao sto rekoh desava se da ljudi koji su alergicni na laktozu ne reaguju nepovoljno na mljecne proizvode koji su sa pasnjaka i sirovi.
    - Pokusati dalje ukljucivanje proteina iz mesnih/ribljih izvora pa ako treba i na silu ali opet lagano jer tijelo tek treba da ukljuci enzime da to obradi.
    Ako bas ne moze onda kljukanje vise puta u toku dana dobrim ribljim uljem. Vidjeti sta ima u Alternativa radnji jer vjerujem da oni prave dobar izbor a vjerovatno su i cijene povoljnije.
    Ko ima mogucnosti ovo ja koristim, kosta pare ali za vegeretijance je OBAVEZNO i momentalno poceti koriscenje.
    OVO ODMAH PO BUDJENJU, veliku kasiku ovog ulja. U toku dana jos 4 puta piti a moze mala kasika.
    Since 1995, Nordic Naturals has been the industry leader in omega-3 fish oil supplementation, setting standards of excellence in the areas of purity, freshness, taste, and sustainability. Nordic Naturals continues to deliver on its promise of innovation and quality you can trust.

    Ovo ulje na prazan zeludac ima jos jednu funkciju u pozadini. Ono kupi toksine ! I to ne samo ovo riblje ulje nego bilo koje prirodno i cisto, recimo MASLINOVO domace.
    Dakle, kao krajnja alternativa ako neko nema mogucnosti da kupi riblje ulje, neka ispija veliku kasiku domaceg maslinovog naste srca.
    - Ako prelazak na proteinsku ishranu sporo ide onda moraju se odmah ukljuciti suplimenti i to dobri jer ovo ne mozes izvuci iz voca i povrca. Spisak kasnije.
    Kod suplimenata je bitno znati da bolesan organizam tek ne moze da izvuce ono sto bi trebalo. Zato ovi suplimenti moraju biti u vec obradjenoj formuli koju tijelo odmah moze da primi. Komercijalni suplimenti trebaju snazno tijelo da bar nesto od njih obradi i oni ne rade kod tesko bolesnih.

    Sve ovo kosta para ali pozajmiti i zaduziti se ako treba jer je u pitanju zivot. Ja sam u dugovima ali sam vratila sebi zivot pa cu onda lako i pare.
    Last edited by LuckyStar; 28-11-14, 09:27. Razlog: dopuna

    Comment

    • LuckyStar
      Alternativa addict
      • Jan 2012
      • 202

      #17
      ... Javila mi se mlada mama i bolje joj je ali je poslijepodnevni umor ostao. Radi toga ona doza u 17h koju ce ona poceti danas.
      Za nju licno 100 posto znam da ce se 100 posto izlijeciti radi toga sto je jako disciplinovana i prati sto pisem 100 posto i radi toga sto je odlucila da opet bude srecna zdrava zena i pljunula na bolest. I radi toga sto ima najhumaniju i najlepsu podrsku od supruga koji sve radi da njoj bude bolje pa je cak i neko bilje posadio.
      PRAVA SRECNA ZENA !!

      Comment

      • LuckyStar
        Alternativa addict
        • Jan 2012
        • 202

        #18
        Pozivam sve bolesnike od Stitne bez obzira hipo ili hiper da probaju moj protokol ali STROGO i bas onako kako sam napisala na SAMO MJESEC DANA.
        Ako ne osjete drasticno poboljsanje NEKA NAPISU OVDJE ili otvore posebnu temu, kak im volja. Al mjesec dana rizika moze stvarno svako jer vecina njih je godinama u ovom problemu.
        Odlucite se ! To je prvi korak jer ta odluka znaci i pljuvanje i odricanje od zvanicne medicine. Pa mozete pljunut ali od srca na to mjesec dana pa onda kad vidite rezultate (povoljne sigurna sam) nastaviti dalje ka izlijecenju ili ako nisu dobri ukinuti.
        Nista za izgubiti !
        Svako kome moj protokol ne bude radio neka javno napise !

        Comment

        • Jesam
          Supermoderator
          • Mar 2011
          • 14483

          #19
          Mislim da nije toliko bitno da prirodni hormon štitnjače sadrži suplemente jer njih možemo uzimati i na drugi način. Bitnije je da preparat bude kvalitetno napravljen, uz strogi nadzor i da sadrži svih 9 hormona štitnjače a ne da ih se dodaje u preparat naknadno (T4, T3, T2, T1, T0, kalcitonin ...) te da je preparat u granulama a ne kapsulama koje su često nehigijenske, zatrovane i sadrže razne konzervanse, osim ako nije navedeno da su striktno veganske, biljnog porijekla.

          Armour Thyroid je jedno od najkvalitetnijih proizvoda te vrste koji prolazi nastrožu kontrolu kvalitete i najbolje testove procjene prema dr. Elaine Hollingswort koja je napisala cijelu knjigu o farmakomafiji i kako odbaciti sintetske lijekove i koja je temeljito odradila svoju domaću zadaću i sva istraživanja. Jedino što ga je nemoguće nabaviti bez recepta liječnika, no dobra vijest je da ga ima i kod nas (u Zg) i da ga neki liječnici već koriste.

          Ima i nekih drugih visokokvalitetnih proizvoda npr. novozelanskih ali za sve je potreban recept liječnika za kupnju. Također je potrebno da se svinje od kojih se radi ekstrakt uzgajaju ekološki i bez hormona i antibiotika - to je osnovno!

          Kvalitetu lijeka čine i veziva pa je bitno što se u proizvodnji upotrebljava - npr. da li kukuruzni škrob koji može izazvati alergije ili mikrokristalična celuloza koja je pogodna i za alergičare.
          slobodni.net za slobodni svijet

          Comment

          • LuckyStar
            Alternativa addict
            • Jan 2012
            • 202

            #20
            Bas gore sam pisala o Armour da ga je mafija unistila i vise ne radi kako je prije par godina.
            Moj hormon treba sipati u kasicicu dakle kapsula se ne unosi iako je ona cisti zelatin a time i korisna.
            Dala sam linkove gdje kupiti moj hormon i ne bi trebalo da bude problem iako su kako sam pisala pretrpjeli velike promjene. SRECNO !
            Armour Thyroid

            Comment

            • Adamina
              Super Moderator
              • Mar 2014
              • 4621

              #21
              Što se tiče ulja, jesi li koristila kokosovo? Ono je super za prženje i jako poželjno u LCHF, PALEO itd dijetama. Jako ljekovito.
              Let me heal you

              Comment

              • Jesam
                Supermoderator
                • Mar 2011
                • 14483

                #22
                Kokosovo ulje je sjajno i za svaku preporuku kod hipotireoze - trebalo bi uzimati 3-4 žlice dnevno.

                Upozorila bih na jednu stvar (tko želi slušati, naravno) - a to je velika prisutnost tunjevine u ovom dnevnom režimu koji je Lucky Star stavila.

                Ljudi, tunjevina je apsolutno najzagađenija riba i to više čak i nije tajna, prepuna je žive i teških metala, nemojte se s tim igrati. Svi nutricionisti i alternativci upozoravaju na to - to je činjenica. Konzerve se vare s olovom i neminovno je da nešto pobjegne i u sadržaj a dodatno tome većina ribe se konzervira sojinim ili kukuruznim uljem jer je najjeftinije, što je pogubno i za zdravog čovjeka, a kamoli bolesnog jer su to dvostruko nezasićena ulja, rafinirana i devitalizirana i jako, jako, jako štetna za organizam. Također je i Losos štetan koji se danas većinom uzgaja u hranilištima gdje nema dovoljnog protoka svježe vode pa riba živi u vlastitom fecesu i razboljeva se, pa je onda cijepe i hrane antibioticima, da ne kažem kako je križaju s genom paradajza da ima lijepu roza boju (GMO) - i to sad vi lijepo konzumirajte. Dobar tek!

                Sardine su za sada jedino kvalitetno što bih preporučila - i to ako su slabije zasoljene i u maslinovom ulju. Ali isto tako oprez i umjerenost ako jedete samo konzervirano. To nisu nimalo benigne stvari jer je taloženje olova i aluminija i žive u organizmu doslovno smrtonosno - i nema tu nikakav omjer koristi i štete. Šteta je daleko, nesrazmjerno veća.

                Druga stvar, prekomjerna konzumacija jaja - ovo su nemoguće dnevne količine. Osoba koja ima imalo problema sa žući (a većina štitnjačara ima) ovo može koštati zdravlja i bolesti na drugoj strani.

                Lucky Star, cijenim tvoj trud, kao što sam već rekla, ali naprosti ne želiš slušati niti vjerovati da i drugi nešto znaju.

                To što je na tebi neka metoda djelovala, ne znači da svima odgovara. Ja bih se od tolike količine jaja razboljela u 3 dana. Moguće je da netko uoči poboljšanje od ovog režima, no pitanje je jo-jo efekta i posljedica. Također i meso bi trebalo biti od životinja koje slobodno pasu i ne hrane se antibioticima i umjetnim krmivom.

                Omega 3 se može izvrsno pokriti konzumacijom konopljinog ulja - samo jedna jušna žlica dnevno pokriva sve potrebe organizma za omega 3. Pa nek pojačamo i na 2 žlice, opet bolje nego konzerve.

                Sve što trebate znati o liječenju bolesti štitnjače, i mnogo više, izvrsno je pokriveno u knjizi Elaine Holigsworth: Preuzmite kontrolu nad svojim zdravljem. Tamo je doslovno sve lijepo objašnjeno, znanstveno a običnim rječnikom i lako razumljivo, od prehrane do pretraga i režima, hormona, dodataka prehrani, što izbjegavati i svega ostalog.

                Knjiga se može skinuti s weba a ima je za kupiti u izdanju Telediska za 134 kn - vrijedi svake lipe!
                slobodni.net za slobodni svijet

                Comment

                • LuckyStar
                  Alternativa addict
                  • Jan 2012
                  • 202

                  #23
                  Originally posted by Adamina
                  Što se tiče ulja, jesi li koristila kokosovo? Ono je super za prženje i jako poželjno u LCHF, PALEO itd dijetama. Jako ljekovito.
                  Przila sam palacinke (od kokos, badem, kukuruznog .. brasna) i pekla na njega. Al meni nesto ne prija a i ukus nema.
                  Pojma nemam da li je sva ta fama oko njega samo reklama kooperacija ? Meni mnogo vise prija maslinovo domace a ako pogledamo tabele, maslinovo je opet zakon bar sastava sto se tice. (ps mozda postoje neke ljekovite materije ili formula koju jos ne poznajemo dakle mozda je ovo nepotpuno..)
                  Ovo sve me navodi da covjek ipak treba da jede ono sto mu prija jer nauka uvjek klacka i mijenja preporuke... pozdrav

                  KOKOS ULJE ( Zasicene kisjeline, trag K vit., Phytosterols 86, nema omega 3,


                  MASLINOVO (bogato nezasicenim kisjelinama i omega 3, vit E. K, gvozdje,
                  Phytosterols
                  221
                  mg




                  PS Imala sam srecu Adamina da nabavim domace Palm ulje iz Afrike. To je ono crveno ulje. E ono mi bas prija i vrlo je ukusno a takodje podnosi visoke temperature. Plus samo jedna kasicica je toliko bogata carotinima kao nijedan izvor u prirodi ! Divno je preliti pire tim uljem posto se izprzi meso NJAM :)
                  Last edited by LuckyStar; 01-12-14, 15:16. Razlog: palm oil

                  Comment

                  • LuckyStar
                    Alternativa addict
                    • Jan 2012
                    • 202

                    #24
                    Jesam, da te zamolim i na ovoj temi da ne siris diskusiju u 100 pravaca i ne pretrpavas temu. Pa imas i ti pravo otvorit temu ne moras moje ugusavati !!
                    Necu ovdje diskusiju o teoriama nego samo kako na moj protokol odgovara organizam ove mlade mame ili drugih bolesnika koji ga koriste. Zahvaljujem ti !

                    Comment

                    • Jesam
                      Supermoderator
                      • Mar 2011
                      • 14483

                      #25
                      Prženje na maslinovom ulju (kao i na maslacu) ne dolazi u obzir jer se oslobađaju štetni i toksični sastojci. Ono se može koristiti samo kao dodatak već gotovom jelu.

                      Kod ulja je važno da je hladno tiješteno i da nije rafinirano i hidrogenizirano.

                      Kokosovo ulje je prema istraživanjima izuzetno zdravo za štitnjaču. Ono je najbogatiji poznati izvor srednjeg lanca masnih kiselina (MCFA). One reguliraju probavu, potpomažu asimilaciju masti i snabdijevaju organizam energijom. Bogato je zdravim zasićenim mastima i antioksidansima. Pospješuje rad mozga, jača imunitet i omogućuje pravilan rad štitnjače.
                      Budući da ima visoku točku dimljenja, vrlo je stabilno. Zahvaljujući tome odlično je i za kuhanje i za konzumiranje u sirovom obliku.
                      Mnogi ljudi svakodnevno uzimaju po žlicu nerafiniranog ekstra djevičanskog kokosovog ulja, jer je njegov ključan sastojak - laurinska kiselina - ima snažno protugljivično, protuvirusno i protubakterijsko djelovanje.
                      Budući da brzo prodire u stanice, kokosovo ulje ubrzava probavu, no ujedno je i snažan izvor energije.

                      Ljudi s bolesnom štitnjačom trebali bi dnevno uzimat 3-4 žlice tog ulja, ali samo nerafinirano, extra-vergine.

                      Ne radi se toliko o vrsti ulja koliko o načinu dobivanja i prerade. Sva nerafinirana i nehidrogenizirana, djevičanska i ekološka ulja su dosta skuplja.

                      Kokosovo isto nije jeftino ako je pravo. Ja ga pomiješam s mljevenim bademima i rogačem u prahu (može se dodati i sjeckano suho voće) i onda jedem žlicom kao desert jer mi nekako ne ide u slanu hranu zbog specifičnog mirisa i okusa. Ili ga dodam obilno u rižu kad kuham na bademovom mlijeku.
                      slobodni.net za slobodni svijet

                      Comment

                      • Adamina
                        Super Moderator
                        • Mar 2014
                        • 4621

                        #26
                        Što se tiče ulja, ja sam jako zadovoljna s proizvođačom Rapunzel.
                        Let me heal you

                        Comment

                        • LuckyStar
                          Alternativa addict
                          • Jan 2012
                          • 202

                          #27
                          Samo nabrzaka ljudima koji koriste moj protokol. Molim vas vodite DNEVNIK unosa hrane i Porkina a takodje i kako ste se osjecali taj dan i kako ste spavali. To bi mi omogucilo da eventualno ako bi bilo problema mogu vidjeti gdje su. A i ostatku bolesnika biste pomogli. Takodje vas molim da ako pristupite ovom "mom" protokolu, napisete ako vam radi i ako vam ne radi ! Mozete direktno na ovoj temi ili otvoriti drugu - kako vam volja. Cilj je da vidimo jel pomaze ovo drugim bolesnicima ili ne !
                          PS
                          ... Neke zene su prave srecnice ! Dobila sam par pisama od njihovih muzeva i tako su me dirnula ... Pazite muzeve drage moje i vi muzevi pazite svoje zene. Ko god nije bolovao od bolesti ne zna tezinu bolesti stitne. Rekla sam doktoru da je onima od raka bar mozak cist a ovi od Stitne ne znaju da saberu 2+2 plus svi organi otkazuju. Strasno.
                          Opet velim, nikog ne kosta nista (ili jako malo) rizika da ne bi probao moj protokol ! Oni koji sumljaju nek isprate samo mjesec dana i mislim da bi to bilo dovoljno da isprate sve ostalo. Srecno ljudi i ljecenje ovog je mnogo jednostavnije nego sto mislite samo ako se opustite i oslusnete tijelo i ispostujete sami zivot sto nam je dan.

                          Comment

                          • Adamina
                            Super Moderator
                            • Mar 2014
                            • 4621

                            #28
                            Koliko žena je na tvom protokolu?
                            Let me heal you

                            Comment

                            • LuckyStar
                              Alternativa addict
                              • Jan 2012
                              • 202

                              #29
                              Ne znam Adamina jer sam samo jednu uzela da pratim, ovu mladu mamu. (ako je jos ko na protokolu nek se javi)
                              Ali sve sam napisala u mojim temama tako da ostatak mora bolesnik da uradi, ja nemam vremena nizasta ali sam morala ovu majku sa troje djece pomoc da bude sto krace izlijecenje.
                              Nastavicu updejtovanje a najbitnije je da je ona vec sedam dana "jako dobro" :) :) :) Ja takodje se stabilizujem ka normalnom stanju, napade dermatitisa skoro da nemam, umor mi je manji ali moram se pohvaliti da sam prekinula da locem tako da tijelo ima snage da se dalje restartuje. Pozdrav ! XX
                              Last edited by LuckyStar; 26-01-15, 09:13. Razlog: lapsus

                              Comment

                              • Sativa
                                kapierenundkopieren
                                • Nov 2009
                                • 709

                                #30
                                za štitnjaču preporučam uređaj Polaris (sa poštarinom je oko 260 kn)...
                                to je nekakva indukcijska antenica (slično izgleda kao zavojnica), na istom principu radi kao Teslina purpurna ploča...
                                doduše koristi se za Hašimoto kod štitnjače, al trebalo bi pomoć...
                                ako ne za to, općenito je dobar proizvod, čim sam je dobio, isprobao sam je i di god na tijelo bi stavio, osjetio bi lagane trnce ili toplinu...

                                Comment









                                Latest Topics

                                Collapse

                                There are no results that meet this criteria.

                                Working...
                                😀
                                😂
                                🥰
                                😘
                                🤢
                                😎
                                😞
                                😡
                                👍
                                👎