Ketogena dijeta

Collapse
X
 
  • Vrijeme
  • Show
Clear All
new posts
Advertisement
  • Jesam
    Supermoderator
    • Mar 2011
    • 14482

    #46
    Ni ja nisam poklonik dijeta jer ih sve smatram jednako štetnima.

    Prehrana treba biti prilagođena čovjekovom zdravstvenom stanju, količini kretanja, životnom ritmu, životnoj dobi, godišnjem dobu i podneblju a prije svega treba biti sastavljena od kvalitetnih namirnica i raznovrsna.

    Ako već govorimo o načinima prehrane, onda mi je najlogičniji onaj ajurvedski, gdje liječnik prvo određuje nečiju doshu i nakon toga određuje prehranu tako da se zadrži ravnoteža nutrijenata i zdravlja. To mi se pokazalo najučinkovitijim, jer nema na svijetu dva ista čovjeka - pa zašto bismo se svi jednako i hranili?

    Ako se već želi očistiti organizam, onda je bolje i mnogo zdravije napraviti post nego smanjivati obroke ili raditi razne druge ludosti. Kod svake dijete, organizam ulazi u stanje štednje i nakon nje se kile vraćaju s osvetom u vidu lakšeg nakupljanja kila i sve težeg skidanja istih jer se metabolizam usporava a i dolazi do gubljenja mišićne mase.

    Kod posta to nije slučaj jer se tada baš događa razgradnja masti ali ne i muskulature te se potiče organizam na stvaranje novih matičnih stanica pa čak i popravljanje oštećene DNK.
    slobodni.net za slobodni svijet

    Comment

    • qiqe
      Guru
      • Apr 2013
      • 636

      #47
      Apsolutno sam za post, o njegovim blagodatima nije potrebno uopće pisati.

      Potrebno je probavni sistem odmoriti od sve teške hrane koju jedemo, i pogrešnog načina na koji jedemo. Mi zapravo čitavo vrijeme probavljamo, i prije nego što tijelo stigne probaviti obrok koji smo pojeli, vec smo u njega ubacili novi obrok. Imajte na umu da se žitarice probavljaju najdulje, i zato ih je najbolje jesti za doručak, treba im oko 12 sati da prođu citav probavni trakt, povrcu treba 6 sati, a voće se pribavlja 3 sata.

      Pametno izaberite što ćete i kada jesti, ali obavezno- između zadnjeg obroka i prvog obroka treba proći 16 sati. Dakle, ako je zadnji obrok bio u 18, neka prvi broj de u 10 ujutro.

      Zašto?

      Zato što ćemo pustit tijelo da radi ono što mu je prirodno. Da se obnavlja. Da se liječi. Tijelo to radi onda kada nije opterećeno probavljanjem. A tih 16 sati neće vam pasti teško jer tada uglavnom spavate.
      Da mi je bit plankton, pa da svitlin noću dok se oko mene kitovi koprcaju.

      Comment









      Latest Topics

      Collapse

      There are no results that meet this criteria.

      Working...
      😀
      😂
      🥰
      😘
      🤢
      😎
      😞
      😡
      👍
      👎