Ver Vita je prvi sokovnik koji sam ikad koristila pa ga ne mogu uspoređivati s ni jednim drugim sokovnikom. Ali mogu napisat moje upoznavanje s mojim novim kućnim prijateljem :)
Sokovnik funkcionira na hladno prešanje, nema noževa samo glavna glava koja gnječi voće i povrće, a dobije se i dva sita jedno propušta više a drugo manje pulpe. Prvo što sam ocijedila bile su jabuke Granny smith, kad sam ih procijedila kroz veće sito dobila san gustu kašu od jabuke, a kroz sitnije sito sok kojim sam bila oduševljena. Međutim kad sam kroz sitno sito išla cijediti jabuke Zlatni delišes umjesto soka dobila sam finu gustu kašu, koja iako ukusna nije bio sok koji sam htjela pa sam bila malo razočarana, trebat ću malo bolje proučiti od kojih jabuka je najbolje praviti sok (ako tko zna molim da me obavijesti - hvala)….
Radila sam sok od naranči, i od 4 velike naranče dobila sam oko 3 ipol dcl soka, sok je bio ukusan i gust s puno sitne pulpe unutra, dakle nije bio bistri sok. Isto je bilo i sa grejpom -2 velika grejpa oko dva ipol dcl gušćeg soka.
Cijedila sam i mrkvu, za 2dcl soka trebalo mi je oko 10 mrkvi srednje veličine, sok je bio bistar i baš fino mrkvast, a od suhe tvari koja je ostala napravila sam imprviziranu juhu, tako da je sva mrkva bila iskorištena.
Sokovnik omogućava pravljenje različitih sokova od različito voća jedno za drugim bez rastavljanja, al na glavi dosta puta zapnu krupniji komadi koji se na mogu isprati samo lijevanjem vode (tako se ispere samo pigment koji ostane od prošlog voća), već nema druge nego rastavit sokovnik ....posebno ako se cijedi mrkva koja ima dosta jak pigment, pa bijeli plastični djelovi sokovnika upiju narančastu boju, posebno silikonski nastavci koji se naslanjaju na sito i čiste ga (sad imaju žućkaste mrlje).
Sokovnik funkcionira na hladno prešanje, nema noževa samo glavna glava koja gnječi voće i povrće, a dobije se i dva sita jedno propušta više a drugo manje pulpe. Prvo što sam ocijedila bile su jabuke Granny smith, kad sam ih procijedila kroz veće sito dobila san gustu kašu od jabuke, a kroz sitnije sito sok kojim sam bila oduševljena. Međutim kad sam kroz sitno sito išla cijediti jabuke Zlatni delišes umjesto soka dobila sam finu gustu kašu, koja iako ukusna nije bio sok koji sam htjela pa sam bila malo razočarana, trebat ću malo bolje proučiti od kojih jabuka je najbolje praviti sok (ako tko zna molim da me obavijesti - hvala)….
Radila sam sok od naranči, i od 4 velike naranče dobila sam oko 3 ipol dcl soka, sok je bio ukusan i gust s puno sitne pulpe unutra, dakle nije bio bistri sok. Isto je bilo i sa grejpom -2 velika grejpa oko dva ipol dcl gušćeg soka.
Cijedila sam i mrkvu, za 2dcl soka trebalo mi je oko 10 mrkvi srednje veličine, sok je bio bistar i baš fino mrkvast, a od suhe tvari koja je ostala napravila sam imprviziranu juhu, tako da je sva mrkva bila iskorištena.
Sokovnik omogućava pravljenje različitih sokova od različito voća jedno za drugim bez rastavljanja, al na glavi dosta puta zapnu krupniji komadi koji se na mogu isprati samo lijevanjem vode (tako se ispere samo pigment koji ostane od prošlog voća), već nema druge nego rastavit sokovnik ....posebno ako se cijedi mrkva koja ima dosta jak pigment, pa bijeli plastični djelovi sokovnika upiju narančastu boju, posebno silikonski nastavci koji se naslanjaju na sito i čiste ga (sad imaju žućkaste mrlje).
Comment